monede romania-erori de batere?
Re: monede romania-erori de batere?
5 bani 2008 rotit la 90 grade, primita rest.
- Fişiere ataşate
-
- 5bani2008.jpg (40.78 KiB) Vizualizat de 18756 ori
10 bani 2016, cu matrita defecta sau surplus material?
-
popoviciliza

Exfoliere. La Monetărie e grav.
-
popoviciliza

După un an încă nu a mai apărut aşa ceva pe forum.zerobani scrie:
-
cartelcoserv

5 bani 2016 , adaos material
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
george_s321

Buna seara.Am si eu o curiozitate.Poate sa imi spuna cineva ce s-a intamplat cu leul 1924?Eroare de batere sau influenta ulterioara?
-
laurentiu c

1 LEU 1900, matrita cu multiple probleme
Ultima oară modificat 27 Iun 2017, 10:33 de către laurentiu c, modificat 1 dată în total.
laurentiu c
-
laurentiu c

-
laurentiu c

-
laurentiu c

laurentiu,eu zic ca nu e vorba despre o eroare de batere propriu zisa, ci de o nefericita alegere a monetariei Huguenin in a-si imprima numele in stilul asta straniu:litere mici amestecate cu majuscule.Primul "H" pare un "M" scris de mana,apoi ciudatul epsilon,incheind cu "n" mici,de mânã...Cred ca originalitatea isi are si ea limitele ei,astfel risca sa cada in grotesc...
Lasa-i mai bine sa batã capace de ceas!In fine,parerile pot fi impartite...In definitiv,frumusetea se afla in ochiul celui care priveste.
Lasa-i mai bine sa batã capace de ceas!In fine,parerile pot fi impartite...In definitiv,frumusetea se afla in ochiul celui care priveste.
-
laurentiu c

Multumesc pentru opinii Florian ! Nu modul in care respectiva monetarie a ales sa-si prezinte numele m-a determinat sa fac aceasta postare, eu o consider o batere slaba ,o matrita incarcata pe alocuri, N-ul si B-ul sunt evidente ( BANI) ca si Huguenin de altfel.Florian scrie:laurentiu,eu zic ca nu e vorba despre o eroare de batere propriu zisa, ci de o nefericita alegere a monetariei Huguenin in a-si imprima numele in stilul asta straniu:litere mici amestecate cu majuscule.Primul "H" pare un "M" scris de mana,apoi ciudatul epsilon,incheind cu "n" mici,de mânã...Cred ca originalitatea isi are si ea limitele ei,astfel risca sa cada in grotesc...
laurentiu c
laurentiu,multumesc pentru precizari!Atunci e ok!Am inteles gresit...
Desi sincer sa fiu,incarcarea cu material de care vorbesti,am crezut ca nu provine de la matrițã ci e vreun adaos de zgura,vreun reziduu de oxizi capatat cu trecerea anilor.
Oricum,daca posezi moneda asta,felicitari!E foarte interesanta!Multumesc de postare!
Desi sincer sa fiu,incarcarea cu material de care vorbesti,am crezut ca nu provine de la matrițã ci e vreun adaos de zgura,vreun reziduu de oxizi capatat cu trecerea anilor.
Oricum,daca posezi moneda asta,felicitari!E foarte interesanta!Multumesc de postare!
Ultima oară modificat 05 Iul 2017, 20:42 de către Florian, modificat 1 dată în total.
-
laurentiu c

200 LEI 1942, 5,78 gr, initial am crezut ca moneda a fost turnata dar reversul si muchia nu prezinta acelasi
gen de probleme. Parerile dvs sunt binevenite. Multumesc !
gen de probleme. Parerile dvs sunt binevenite. Multumesc !
laurentiu c
10 bani 1905.O suprafața cu doua straturi de material."N"-ul de la ROMANIA s-a tocit complet in partea de jos,in partea de sus ramânând lizibil...