Emisiuni BNR in 2011

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Timis

Mesaj de Timis »

skortzy scrie:Set de monetarie 2011.

Oare moneda cu Vlaicu din set va avea anul de emisiune 2011?
Vom vedea,abia la sfarsitul anului cand se v-a pune in vanzare Setul 2011 :)
Se pare ca v-a fi un set interesant......
skortzy

Mesaj de skortzy »

Luni e sfarsitul anului?! ;)

v-a?! :)
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Asa ar trebui, ca moneda cu Vlaicu sa aiba anul 2011, daca tot face parte din setul pe 2011. Vom vedea luni.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Pentru prima data, din 2000 de cand apar seturi, am spus : SCUMP !

E mai scump cu 56 lei ( 29% ) decat setul din 2010 si asta pentru doar o moneda in plus, care separat se vinde cu 10 lei.

Deja s-a ajuns la 57.70 EUR/set.

In ritmul asta, in cativa ani vor ajunge mai scumpe decat seturile din Monaco.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Politica BNR in prvinta seturilor de monede si a emisiunilor comemorative mi se pare eronata din multe puncte de vedere.
La asa preturi,mai repede te lasi de numismatica,decat sa te apuci.
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
skortzy

Mesaj de skortzy »

sorin70 scrie: si asta pentru doar o moneda in plus, care separat se vinde cu 10 lei.
Setul contine si o medalie din argint; in acest moment argintul este cu aproximativ 30% mai scump decat acum un an (cam 32$ per uncie fata de cca 25$); eu zic sa ne bucuram cu nu a aparut setul cand argintul se tranzactiona cu 50$ :)
Timis

Mesaj de Timis »

cartelcoserv scrie:Politica BNR in prvinta seturilor de monede si a emisiunilor comemorative mi se pare eronata din multe puncte de vedere.
La asa preturi,mai repede te lasi de numismatica,decat sa te apuci.
Loc de depozitare are BNRul asa ca nu e nici o problema ca stau stocuri ,stocuri de monede comemorative nevandute.... :idea: Din pacate politica de preturi la monedele comemorative,dusa de BNR este in defavoarea colectionarului roman de moneda romaneasca. Pacat!
capa

Mesaj de capa »

skortzy scrie:
sorin70 scrie: si asta pentru doar o moneda in plus, care separat se vinde cu 10 lei.
Setul contine si o medalie din argint; in acest moment argintul este cu aproximativ 30% mai scump decat acum un an (cam 32$ per uncie fata de cca 25$); eu zic sa ne bucuram cu nu a aparut setul cand argintul se tranzactiona cu 50$ :)
Valoarea metalul din set este pe undeva pana in 60 lei (1/2 uncie argint =~50 lei + restul).

De la 60 lei la 200 lei, pe langa "eventualul" profit, ar fi costurile de batere a pieselor, de asamblare a setului si de distributie.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

skortzy scrie:
Chiar si asa, adaugand diferenta de pret la medalia de argint de 10 lei si tot nu se justifica majorarea.
skortzy

Mesaj de skortzy »

Eu imi imaginez ca pretul final al unei emisiuni numismatice are doua componente: costuri asociate materiei prime si costuri asociate procesului de productie.

Peste fiecare dintre acestea se adauga cheltuieli suplimentare care pot fi procentuale (de exemplu TVA) sau fixe (de exemplu transportul, salariile).

Cei 10 lei pe care ii mentionati se multiplica pana ajung in pretul final :).
De asemenea, este foarte posibil sa fi crescut costurile fixe. Din cate am auzit salariile in BNR sunt ceva mai mari anul acesta. Benzina e si ea mai sumpa :).

Mie imi vine greu sa cred ca BNR incearca sa faca profit din emiterea de efecte numismatice. Mai degraba cred ca e chiar scump sa produci si sa vinzi monede in tiraje atat de mici...

Pretul mi se pare si mie mare; dar, cresterea de 56 lei fata de anul trecut mi se pare explicabila. Nu m-ar surprinde ca in 2012 pretul sa se apropie de 300 de lei sau chiar sa sara peste...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Da , imi vine deja sa sar in sus de bucurie ca e numai 248 lei anul asta.
amonra

Mesaj de amonra »

Pana la urma a cumparat cineva astazi ?
Exista poze cu e e inauntrul setului ?
Ce contine de fapt setul din 2011 ?

La suma asta, sunt destul de nehotarat in privinta achizitionarii, chiar nu ma incahta deloc pretul.
Poate se invechesc in galantar si le vor da mai ieftin ?! :D
Pecunia non olet.
skortzy

Mesaj de skortzy »

Cred ca singura sansa sa se dea mai ieftin este sa scada TVA-ul... ;)
Timis

Mesaj de Timis »

In legatura cu pretul monedelor comemorative scoase de BNR,din cate am inteles se procesdeaza cam asa;
In CA al BNR se stabileste planul emisiunilor ce urmeaza sa fie scoase intr-un an,precum si tematica fiecatei emisiuni. Grafica monedei(desenul),pliantul tiparit ,data aparitiei, precum si tirajul respectiv tilul monedei se trimit cu comanda la Monetaria Statului.
Monetaria LICITEAZA si cumpara de pe PIATA LIBERA aurul si argintul conform solicitarii BNR. Fiecare emisiune batuta la MS se trimite la data de aparitie din protocal BNRului care deconteaza comanda. Problema este ,daca materia prima se cumpara premergator baterii monedei (lunar)sau ,doar cand pretul este ridicat la Bursa :lol:
Daca cineva care a lucrat la Monetarie sau lucreaza poate sa dea elemente in plus.
cirligb

Mesaj de cirligb »

Are cineva poze?

Sunt curios sa vad cum arata medalia sa stiu daca merita facuta investitia.
Scrie răspuns