2 lei 187 5

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZAR scrie:Eu am acces la microscop electronic :D dar in cazul lui 2 lei 1875 nu stiu sa existe mai mult de cele 2 variante deja cunoscute.
SIGUR exista la nivel de microni, asa ca nu va faceti griji, precis aveti un unicat ....toti :D
ZAR

Mesaj de ZAR »

Da, toti avem un unicat dar nu din cauza variantelor ci pt. ca fiecare are alte zgarieturi pe moneda lui. :P
sebii

Mesaj de sebii »

ZAR scrie:Da, toti avem un unicat dar nu din cauza variantelor ci pt. ca fiecare are alte zgarieturi pe moneda lui. :P

:D
drmau

1 leu 191x

Mesaj de drmau »

De curand aparuse pe ebay 1 leu 191x (nu mai tin minte exact) cu si fara semnatura gravorului. Vanzatorul era din tara - f activ pe ebay si serios.
Chiar imi pare rau ca n-am licitat lotul - din neatentie.
Si chiar asa ceva n-am mai vazut desi am vazut destule monede din serie.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
roantichitati

Re: 1 leu 191x

Mesaj de roantichitati »

drmau scrie:De curand aparuse pe ebay 1 leu 191x (nu mai tin minte exact) cu si fara semnatura gravorului. Vanzatorul era din tara - f activ pe ebay si serios.
Chiar imi pare rau ca n-am licitat lotul - din neatentie.
Si chiar asa ceva n-am mai vazut desi am vazut destule monede din serie.
Monedele respective sunt erori de batere nu sunt variante , am mai vazut , iar personal am avut 1 Leu 1914 la care nu se vedeau decat ultimele doua litere de la gravor starea monedei fiind impecabila am ramas uimit sa vad ca nici macar o urma nu se vedea in locul unde trebuiau sa fie celelalte litere . Aceeasi eroare apare si la moneda 10 000 lei 1946 unde A.ROMANESCU lipseste , dar eroarea e mult mai usor vizibila marimea fiind alta (matritza se incarca cu material si se uniformizeaza in acea regiune putand bate moneda fara a lasa macar o urma in unele cazuri ) .
Scrie răspuns