100 lei 1992

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Dragosvr92

Mesaj de Dragosvr92 »

WoW !
Am gasit un subiect interesant ! :D

Se pare ca am 2 Monede cu 9 rotunjit... 3 cu el ascutit si ingrosat si 13 Normale cu 9 ascutit din 1992

iar una din 92 cu 9 ascutit si cu o erorare de batere pe avers O-o
Apoi parca are si acel luciu de batere pe revers ..

am primit o moneda de 100 de lei de la un unchi ,suflata cu aur
a primit o bonus cand a cumparat o medalie cu Mihai Viteazul de la niste tipi care produc medalii etc .. :-@

Apropo .. are cineva 100 de lei din 2000,sau stie cineva mai multe despre ea?
am gasit-o aici acum cateva zile..
sunt mai mult ca sigur ca am vazut si folosit cateva circuland prin Severin , din anul 2000 O-o

Doar ca pe acea pagina spun ca au fost batute doar in scop numismatic..
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

TheKiller scrie:Apropo .. are cineva 100 de lei din 2000,sau stie cineva mai multe despre ea?
am gasit-o aici acum cateva zile..
sunt mai mult ca sigur ca am vazut si folosit cateva circuland prin Severin , din anul 2000 O-o

Doar ca pe acea pagina spun ca au fost batute doar in scop numismatic..
Aceste monede nu au fost batute pentru a circula ci doar in scop numismatic, in seturi de monetarie. Este putin probabil ca un detinator de un astfel de set sa scoata monedele din set.
http://www.monetariastatului.ro/nou-set.html
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Buna ziua.Imi spunea cineva zilele trecute ca la 100 lei 1992 ar fi 4 variante, a patra fiind cu muchia "Totul pentru tara".a auzit cineva de aceasta varianta?
Faustina

Mesaj de Faustina »

george_s321 scrie:Buna ziua.Imi spunea cineva zilele trecute ca la 100 lei 1992 ar fi 4 variante, a patra fiind cu muchia "Totul pentru tara".a auzit cineva de aceasta varianta?
Personal NU , dar cine stie . Totul e posibil . Cred ca aceasta emisiune trebuie studiata cu atentie . Pot sa apara surprize .
O zi linistita .
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Am aflat din alta sursa ca apare varianta aceasta si intr-un catalog dar este vorba de 100 lei 1991 unde se pare ca sunt 4 variante,cea cu Totul pentru tara fiind cea mai rara.Celelalta 3 fiind Romania cu litere de tipar,Romania cu litere de mana si o linie sinuoasa,toate detaliile acestea fiind pe muchie.Varianta cu linie sinuoasa am vazut-o astazi la Sutu.Nu era insa de vanzare.
capa

Mesaj de capa »

george_s321 scrie:Am aflat din alta sursa ca apare varianta aceasta si intr-un catalog dar este vorba de 100 lei 1991 unde se pare ca sunt 4 variante,cea cu Totul pentru tara fiind cea mai rara.Celelalta 3 fiind Romania cu litere de tipar,Romania cu litere de mana si o linie sinuoasa,toate detaliile acestea fiind pe muchie.Varianta cu linie sinuoasa am vazut-o astazi la Sutu.Nu era insa de vanzare.
Recomand tot threadul din care face parte postarea de aici:

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 8765#58765
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Multumesc pentru raspuns.La monedele mai recente am inca multe de invatat. Aveam un 100 lei 1991 UNC si eram linistit,acu stiu ca imi mai trebuie cateva variante.La ele se mai adauga variantele PROOF in cutie BNR.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Variantele la 100 lei 1991 cu muchia neinscriptionata, cu linei sinuoasa, cu ROMANIA scris cursiv, cu Totul pentru tara, etc sunt doar "artizanat".
Le putem numi elegant probe dar ..............
Singura varianta pusa in circulatie este cea cu inscriptia ROMANIA pe muchie.

Sunt convins ca si varianta aparuta de vreo 2 ani cu 100 scris cu cifre subtiri si 9 cu codita rotunjita este tot "artizanat". Banuiesc ca este o adaptare a matritei 1995 sai 1996. Argumentele le-am expus in topicul amintit mai sus.
Scrie răspuns