Gradatii facute de NGC..exemple clare
-
Raskolnikov21

-
Cristian Ciuplea

5 bani 06J
La Brasov la " comerciant " sigur ca nu.
Prin talciocuri din Buc., dar de dimineata, da.
5 bani-ul, cu putin noroc si la 10 RON.
Succes !
----------------------------------------------
Scuze, 5 bani la 5 lei buc., dar unc ales de mine.
Pt. asta insa m-am sculat la 6:00.
Este o chestie de acum un an.
Prin talciocuri din Buc., dar de dimineata, da.
5 bani-ul, cu putin noroc si la 10 RON.
Succes !
----------------------------------------------
Scuze, 5 bani la 5 lei buc., dar unc ales de mine.
Pt. asta insa m-am sculat la 6:00.
Este o chestie de acum un an.
Curiosity Killed The Cat !
-
Cristian Ciuplea

20 Lei aur
Luciul de bataie numai putin printre litere.
Tot relieful cu tocituri din circulatie, mai ales ornamentele la marginile mantalei, care-s chiar sterse.
Deci rezultatul este f. simplu, VF si gata.
Pana la AU mai mananci doua paini !
Tot relieful cu tocituri din circulatie, mai ales ornamentele la marginile mantalei, care-s chiar sterse.
Deci rezultatul este f. simplu, VF si gata.
Pana la AU mai mananci doua paini !
Alnaibii scrie:Inca o mostra: AU58, tot NGC
Multumesc mult d-le Dan S. (sper sa nu gresesc),
ca ati dat un alt exemplu care ne face sa deschidem bine ochii cand cumparam piese gradate de comp. NGC....totusi curios faptul ca vad aceste neplaceri doar la monedele romanesti, sau asa mi se pare mie?
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Urmariti si alte piese?Mateiciuc scrie:Alnaibii scrie:Inca o mostra: AU58, tot NGC
Multumesc mult d-le Dan S. (sper sa nu gresesc),
ca ati dat un alt exemplu care ne face sa deschidem bine ochii cand cumparam piese gradate de comp. NGC....totusi curios faptul ca vad aceste neplaceri doar la monedele romanesti, sau asa mi se pare mie?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv

Conform definitiei din Krausse , XF si VF, se apropie de XF
Nu vad o uzura de 25% la detalii, oricat as fi de sceptic in gradare.
Dar ii pot scadea gradul loviturile din muchie,care se par ca exista totusi, la o privire mai atenta
Nu vad o uzura de 25% la detalii, oricat as fi de sceptic in gradare.
Dar ii pot scadea gradul loviturile din muchie,care se par ca exista totusi, la o privire mai atenta
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
Inainte de a raspunde domnul C.Ciuplea am vrut sa spun eu ca moneda nu este nici XF. Sunt convins ca moneda de 20 lei 1883 nu merita mai mult de VF / VF+. Cu siguranta nu poate fi gradata XF (moneda are o gramada de contacte, semne ca a fost frecata cu carpa sau peria, revers cu draperie foarte uzata....) Pot sa spun ca am avut eu doua mai frumoase si le-am vandut pt ca nu-mi placea cum au fost conservate....pentru mine moneda este foarte urata (ma refer la gradul de conservare).cartelcoserv scrie:Domnule Ciupelea, cu toata consideratia si fara sa intram intr-o polemica, Totusi piesa nu mi se pare un VF, ci un XF
Clar insa nu este un aunc
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
Cristian Ciuplea

20 Lei aur
D-le Cartelcoserv, imi pare rau, dar cu aceasta moneda s-a platit destul de mult timp.
Cand am citit ca dvs. considerati ca acest 20 lei din aur este cam XF, am crezut mai intai ca faceti o gluma de prost gust.
Nu vedeti ca din cifre si litere numai 3-4 se apropie de XF, restul sunt rotunjite si nu mai au conturul , pe care trebuiau sa-l aiba ?
Intre cap si legenda nu mai este luciu orig !
Daca va uitati cu atentie, veti vedea si de ce.
Barba, mustata si parul nu mai sunt intregi, totul este sters.
Am afirmat ca moneda este inca un VF pt. ca-i piesa din aur.
Daca era 1 leu 1873 cu ornamentele mantalei tocite in halul asta ( uitati-va la unghiul de 90grade, unde ele nu mai sunt, atunci era un VF cu un minus f. lung !
XF-ul este o treaba foarte clar definita :
- moneda a circulat foarte putin, astfel ca numai PARTILE CELE MAI INALTE ALE RELIEFULUI au putina uzura.
- Luciul original in cantitate foarte mare.
- Legenda, anul, val. nominalainala au prospetime.
Din aceste caracteristici eu nu vad absolut nimic la moneda prezentata.
Sorry !
Cand am citit ca dvs. considerati ca acest 20 lei din aur este cam XF, am crezut mai intai ca faceti o gluma de prost gust.
Nu vedeti ca din cifre si litere numai 3-4 se apropie de XF, restul sunt rotunjite si nu mai au conturul , pe care trebuiau sa-l aiba ?
Intre cap si legenda nu mai este luciu orig !
Daca va uitati cu atentie, veti vedea si de ce.
Barba, mustata si parul nu mai sunt intregi, totul este sters.
Am afirmat ca moneda este inca un VF pt. ca-i piesa din aur.
Daca era 1 leu 1873 cu ornamentele mantalei tocite in halul asta ( uitati-va la unghiul de 90grade, unde ele nu mai sunt, atunci era un VF cu un minus f. lung !
XF-ul este o treaba foarte clar definita :
- moneda a circulat foarte putin, astfel ca numai PARTILE CELE MAI INALTE ALE RELIEFULUI au putina uzura.
- Luciul original in cantitate foarte mare.
- Legenda, anul, val. nominalainala au prospetime.
Din aceste caracteristici eu nu vad absolut nimic la moneda prezentata.
Sorry !
-
cartelcoserv

Cu toata stima, domnule Ciupelea , cred ca intai trebuie sa ne lamurim ce sistem de gradare folosim fiecare.
Ce sustineti dumneavoastra pentru xf , conform gradarii din Krausse, este aunc
Conform altor sisteme de gradare, intr-adevar, este considerat XF
http://www.acoin.com/grading.htm
Extremely Fine (XF or EF) - Very light wear on only the highest points.
XF coins come in XF-40 and XF-45. With an XF coin, you can usually see the wear without messing around too much, but it is a very small amount of wear. There is often some of the mint luster left on the coin. Most of the devices on the coin are clearly defined. For each type of coin, there are different things to look for in determining if a coin meets this demanding grade.
AU DETAILS (About Uncirculated)
Traces of light wear are evident on the high points of the coin’s design.
XF DETAILS (Extremely Fine)
Design features are well defined, although light wear is evident throughout.
http://www.silver-coins.org/coin_grading.html
Extremely Fine XF or EF XF grade coins (or EF) have a very light wear on only the highest points.
http://www.ngccoin.com/details/grading-scale.aspx
Ce vreau sa accentuez este faptul ca,atat cat nu ne referim toti la aceeasi scala de gradare , gradarea va fi (mult mai ) subiectiva (decat daca ne lamurim intai sa folosim acelasi sistem de referinta).
Deasemenea, iata ce spune NGC in legatura cu gradarea monedelor de aur
Grades Assigned by NGC Certified Gold
AU (About Uncirculated) — Traces of light wear are evident on the high points of the coin’s design. Considerable original mint luster remains.
XF (Extremely Fine) — Design features are well defined, although light wear is evident throughout, and original luster may be present only in the protected recesses of the coin.
VF (Very Fine) — Major details of the coin are clear, although light wear is evident; the high points of the design show moderate wear.
Remarcati aici, la starea xf, partea cu luciu de batere, prezent NUMAI in zonele protejate ale monedei
Oricum, pentru a avea cat mai putine controverse, cred ca ar trebui sa adaugati, la inceputul topicului, criteriile de gradare
E o opinie personala
Ce sustineti dumneavoastra pentru xf , conform gradarii din Krausse, este aunc
Conform altor sisteme de gradare, intr-adevar, este considerat XF
http://www.acoin.com/grading.htm
Extremely Fine (XF or EF) - Very light wear on only the highest points.
XF coins come in XF-40 and XF-45. With an XF coin, you can usually see the wear without messing around too much, but it is a very small amount of wear. There is often some of the mint luster left on the coin. Most of the devices on the coin are clearly defined. For each type of coin, there are different things to look for in determining if a coin meets this demanding grade.
AU DETAILS (About Uncirculated)
Traces of light wear are evident on the high points of the coin’s design.
XF DETAILS (Extremely Fine)
Design features are well defined, although light wear is evident throughout.
http://www.silver-coins.org/coin_grading.html
Extremely Fine XF or EF XF grade coins (or EF) have a very light wear on only the highest points.
http://www.ngccoin.com/details/grading-scale.aspx
Ce vreau sa accentuez este faptul ca,atat cat nu ne referim toti la aceeasi scala de gradare , gradarea va fi (mult mai ) subiectiva (decat daca ne lamurim intai sa folosim acelasi sistem de referinta).
Deasemenea, iata ce spune NGC in legatura cu gradarea monedelor de aur
Grades Assigned by NGC Certified Gold
AU (About Uncirculated) — Traces of light wear are evident on the high points of the coin’s design. Considerable original mint luster remains.
XF (Extremely Fine) — Design features are well defined, although light wear is evident throughout, and original luster may be present only in the protected recesses of the coin.
VF (Very Fine) — Major details of the coin are clear, although light wear is evident; the high points of the design show moderate wear.
Remarcati aici, la starea xf, partea cu luciu de batere, prezent NUMAI in zonele protejate ale monedei
Oricum, pentru a avea cat mai putine controverse, cred ca ar trebui sa adaugati, la inceputul topicului, criteriile de gradare
E o opinie personala
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
Cristian Ciuplea

gradare
Eu asa am invatat si asa si aplic " regulile ".
Si daca aplicati " regulile " firmelor si chiar cele speciale pentru aur, tot nu se justifica gradul declarat.
Probabil ca in curand colectionarul va trebui , cand merge la un targ numismatic, sa-si ia cu el cateva mape, in care se gasesc foile cu gradarea diferitelor firme si mai va trebui sa-l intrebe pe comerciant dupa care firma gradeaza el.
Si , d-le Cartelcoserv, pentru mine campul monedei este o suprafata mai protejata decat relieful monedei.
Mai intai se tocesc partile inalte ale reliefului, apoi se ajunge la cifre si litere si dupa vine campul !
Si daca aplicati " regulile " firmelor si chiar cele speciale pentru aur, tot nu se justifica gradul declarat.
Probabil ca in curand colectionarul va trebui , cand merge la un targ numismatic, sa-si ia cu el cateva mape, in care se gasesc foile cu gradarea diferitelor firme si mai va trebui sa-l intrebe pe comerciant dupa care firma gradeaza el.
Si , d-le Cartelcoserv, pentru mine campul monedei este o suprafata mai protejata decat relieful monedei.
Mai intai se tocesc partile inalte ale reliefului, apoi se ajunge la cifre si litere si dupa vine campul !
Re: gradare
In general asa este. Un contraexemplu ar fi 500 lei 1941.Cristian Ciuplea scrie:Mai intai se tocesc partile inalte ale reliefului, apoi se ajunge la cifre si litere si dupa vine campul !
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)