NOU! Catalogul "ROMANIA-jetoane,marci si fise"

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

bach08

Mesaj de bach08 »

paul_aramis scrie:
1. Recenzentul nu trebuie să cunoască recenzatul. Dacă ar fi trebui, o mulțime de critici (de artă, de film, culinari, etc) ar trebui să renunțe la slujbele pe care le au.
2. Singura problemă e că eu nu am avut, nu am și nici nu voi avea intenția dea recenza acest material. Au fost postate două imagini, m-am uitat strict la ele. Și dacă citiți primul meu mesaj, nu am spus despre carte că e așa și pe dincolo, ci că dacă și atunci. Iar în una din cele două pagini apare ceea ce am sesizat eu. Contestați asta?
3. Greșelile editoriale sunt admise. Corect. Numai că asta (GATAWAY) e departe de a fi o greșeală de acest fel. Nu în ziua de astăzi. Ar putea să fie una de tastare (mă îndoiesc că domnul Schäffer a predat editurii un teanc de foi cu materialul în cauză - și nu un suport media - iar la culegere zețarul a încurcat litera E cu A), dar nu e nici asta, E nefiind lângă A (o greșeală de tastare am făcut eu în primul meu mesaj, unde din cauza vitezei de tastare, gioarsă a ieșit giaorsă

LE: Iar în acest punct, în ceea ce mă privește discuția s-a încheiat.
1. Recenzentul trebuie sa cunoasca problematica, nu pe recenzat!!!!
2. Daca dupa doua imagini va dati cu parerea asupra unei carti de cateva sute....
3. S-au vazut si greseli mai mari, la case mai mari: "zeita cu coif" care a pierdut f-ul final undeva la tipar, "pilda" cules cu altceva in loc de l.
Cat despre discutia ce inseamna jeton si ce merita studiat, aveti dreptul sa formulati opinii, dar nu ca la piata. Scrieti/va opiniile si dvs; in 20 de ani, dl Schaeffer m-a convins ca aceste domenii nisa sunt subiecte mai mai importante decat stransul de monede si bancnote romanesti "ca sa am si eu acolo un teanc". Iar punctul cu gioarse sau ce o fi sau nu e relevant este, din punctul meu, absolut irelevant, as aminti ca la 1920 nu colectiona nimeni notgelduri sau bancnote confederate, monede si bancnote albgardiste. Fiecare e liber sa stranga si sa face ce vrea, pentru ca nu acolo e problema. Ci cu ce se intamplau cu ele in viitor. Noroc ca dnii Carniol au mers mai departe cand multi ii acuzau in epoca ca fac lucruri inutile.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Permiteti-mi sa-mi exprim si eu o opinie in legatura cu lucrarea recent aparuta.

Din punctul meu de vedere mi s-ar fi parut firesc sa fie dedicata doar jetoanelor ( Semne valorice = Wertmarke ) iar marcilor, placutelor de identificare militare sau pentru caini, brelocurilor de chei, medaliilor etc. sa le dedice o lucrare separata. In acest fel, cei interesati de jetoane puteau procura una din lucrari iar cei interesati de categoriile celelalte puteau si ei sa-si procure lucrarea care-i interesa, platind fiecare doar ceea ce doreau.

In opinia mea jetonul este un obiect monetar, cu aspect asemanator monedei, in schimbul caruia se obtinea un anumit bun sau serviciu, era folosit ca moneda privata de necesitate sau se facea dovada platii unei taxe.

Marcile de scule, placutele de identificare militare sau pentru caini, brelocurile de chei, medaliile etc. nu se incadreaza in aceasta categorie si alaturarea lor in acelasi volum cu jetoanele poate crea confuzii pentru incepatorii in cautare de informatii.

Este celebru cazul "jetonului" provenit din rezistenta frigiderului Fram si despre care exista si pe forum un topic.

Eu am intalnit chiar in BSNR un articol despre jetoane unde erau prezentate drept jetoane inedite 2 sigilii pentru vagoane sau camioane utilizate de catre Policolor.

Fara sa contest importanta lucrarii si experienta autorului, care sunt evidente pentru toti cei preocupati de numismatica, trebuie sa recunoastem ca orice lucrare este supusa erorilor si este perfectibila (dau exemplu multitudinea de "crengute" care produceau o sumedenie de "variante" in MBR de Buzdugan) iar in aceste cazuri orice sugestie sau opinie este binevenita.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Cum pare ca domnul aramis este singur impotriva tuturor, adaug si eu o critica, legata tot de limba engleza: Daca albumul vroia sa fie bilingv, atunci trebuie sa fie complet bilingv, nu o definitie din 3. Iar daca nu cunosti limba engleza, atunci mai bine nu te bagi (gataway nu e singura greseala din cele cateva pagini prezentate).
Referitor la continut, arata foarte bine, si presupun ca cei pasionati gasesc informatii noi si interesante.
iason

Mesaj de iason »

Dedicata d-lui Simaky.. :)
Fişiere ataşate
007.JPG
007.JPG (191.43 KiB) Vizualizat de 10258 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
simaky

Mesaj de simaky »

accept schimbul !!!!!! :D ... sa inteleg ca aveti in pregatire primul "catalog" de umor numismatic !!! :lol:
Cristian Ciuplea

noul catalog

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Imi amintesc cand a aparut catalogul Schäffer - Stambuliu, ce discutii, mai mult pe langa Forum, lume impacientata in primul rand de preturi, care partial au fost ajunse din urma,iar la unele monede si in calitate deosebita, parerea mea, ele nu se pot realiza, fiind prea mici.

Sigur ca si acum catalogul d-lui Schäffer, realizat in productie proprie , starneste zarva.
Ne asteptam la altceva ?
Poate ca era mai bine, cum imi scria un mare numismat dintr-o tara neutra din vestul Europei, ca lucrarea sa fie prezentata colectionarului, adica legata de lant intr-o librarie, unde interesatul de jetoane romanesti putea sa o frunzareasca in liniste si sa-si faca o idee de calitatea catalogului.
Heide bre !
Este foarte usor sa dai cu bata in lac si sa te legi de tablita cu nr. incus !
Colectionarul de jetoane romanesti, cred eu, are numai de castigat prin cumpararea lucrarii, nu numai ca este singura de acest fel.
Doresc sa blochez din start anumite intrebari, declarand ca nu am procente la vanzare !
Curiosity Killed The Cat !
rammoss

Mesaj de rammoss »

ce moneda/medalie este cea cu CAROL II ?!? :shock:
cirligb

Mesaj de cirligb »

rammoss scrie:ce moneda/medalie este cea cu CAROL II ?!? :shock:
http://romaniancoins.org/ro100lei1940.html
Cristian Ciuplea

Ce ....med. ?

Mesaj de Cristian Ciuplea »

rammoss scrie:ce moneda/medalie este cea cu CAROL II ?!? :shock:
Poate sa fie medalia aur,cu val. nominala de 20 sau 100 lei, ori bronzul aurit, dar tot medalie ramane !
Curiosity Killed The Cat !
Scrie răspuns