Eu cred ca si iubirea este un sentiment nobil, dar asta nu inseamna ca tot ceea ce se intampla intr-o relatie bazata pe iubire este neaparat pur, dezinteresat si poetic.Tanatos2912 scrie:Ziceam la modul general, nu am vrut sa acuz pe nimeni. Dar stiu de la colegii de sectiune ca sunt unii "colectionari" ce cumpara acum pentru a vinde in cativa ani pe bani buni. Eu consider numismatica o pasiune nobila ce o faci de dragul stiintei si de aceea ma dezgusta negustoria ce se practica de catre cei de la BNR ce vad numismatica ca pe o afacere.
Sa nu uitam totusi ca pana la urma noi colectionam bani. Mi s-ar parea usor pervers, poate doar mie, sa extrag esenta economica, financiara din ceea ce colectionez si sa raman cu o bucata de metal mai mult sau mai putin frumoasa.
In ceea ce priveste moneda "reala", nu comemorativele, faptul ca ea se vinde si se cumpara de catre negustori/colectionari mult dupa ce a iesit din circulatie, mi se pare ca o victorie asupra timpului: isi pastreaza capacitatea de a depozita valoare dincolo de existenta sa oficiala.
Iar mai concret, referitor la ceea ce spuneati mai devreme, eu cred ca este foarte dificil pentru un colectionar, daca nu are resurse financiare generoase, sa nu ajunga in postura de a si vinde piese.