Monede argint pentru botez

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

@ amonra: Daca ati facut marturii de botez pentru copilul Dv, felicitari!
Dar e doar exceptia care confirma regula. Sinteti unul dintr-o mie. In ziua de astazi nu este un obicei larg raspindit. E la fel de des intilnit probabil, ca un pian in sufragerie. Sint unii care au asa ceva, dar nu e o chestie generalizata.
amonra

Mesaj de amonra »

Multumesc pentru aprecieri.
Sper ca "pianul" meu sa nu-mi fi atras desconsidereare pe acest forum.
E o "pohta ce-am pohtit" si a iesit bine ; unii au piane in sufragerii si nu stiu sa cante la ele sau colectii de carti de la Adevarul si le tin in celofan in biblioteca...
Am considerat ca e mai frumos o medalie de argint la cateve zeci de roni de oferit unei famiilii decat un brizbriz specializat din plastic ( da, sunt enorm de scumpe, de parca ar fi din metal pretios ) care m-ar fi adus cam pe la jumate din pretul medaliei.
Scopul in sine e marturia - si va marturisi peste ani - data, numele, nasii... tocmai ca e inedita si totusi face parte dintr-un obicei.

Articolul de la Adevarul m-a suparat poate mai mult decat normal din cauza modului in care a fost tratat subiectul, si anume bombastic si superficial.
In mod similar, intr-un alt hobby pe care-l aveam, tot un asa-zis jurnalist, "formator de opinie", a decis ca e cazul sa mai prezinte ceva inedit, evident, tot din gama "uite domne' ce face astia, are de unde, fir-ar ai dr..q".
Atunci, s-a ajuns pana la ziarist si cand a fost intrebat de ce bate campii cu informatii false raspunsul a fost ca redactorul i-a sugerat sa-si "coafeze" un pic articolul sa fie mai picant. No comment.
Nu vezi o investigatie cap-coada, cu ce inseamna subiectul, sa ii faca istoricul, sa il incadreze in context ( da, tocmai contextul e cel care da bine sau nu ), sa-l prezinte obiectiv si sa se abtina de la comentarii ( curios, dar romanii pot gandi si singuri ).

Articolul a fost scris in scarba, tendentios, doar ca sa ofere un moment de mirare si invidie pentru romanii manelizati de atatea stiri de la ora 5. Nu pentru a aduce informatia la cititor.
Medalia mea are 30 mm si cantareste 6 g, cu tot cu toarta si inel de prindere ( tot de argint).
Ce densitate poate avea moneda "reporterului" incat sa cantareasca de 3 ori mai mult ( 18 g ) la aceeasi dimensiune si din acelasi metal ? E cumva imbogatita cu uraniu saracit, cu wolfram sau asta era alt articol, despre Irak si le-a combinat ?

De ce se refera la data botezului inscrisa ca fiind "data petrecerii" ? Botezul e ceva sfant pentru unul care isi boteaza copilul : tata popa spune ceva, se canta ceva, nasii promit ceva...

Ma opresc aici cu monologul. Pentru mine articolul e foarte slab calitativ.
Pecunia non olet.
picard

Mesaj de picard »

amonra scrie: [...] unii au [...] colectii de carti de la Adevarul si le tin in celofan in biblioteca... [...]
E si normal; Colectia se numeste "100 de carti pe care trebuie sa le ai" nu "100 de carti pe care trebuie sa le citesti". :D
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
babanezu

Mesaj de babanezu »

Aveti idee daca Haralamb Ionescu a gravat si marturii de botez ?
Cifrele si literele de pe marturia din imaginea de mai jos m-au dus cu gandul direct la piesele din 51-52, sau asa era "trendul" in acea perioada
Fişiere ataşate
Marturie 55.jpg
Marturie 55.jpg (73.45 KiB) Vizualizat de 3557 ori
Scrie răspuns