-Ma gandesc la o kestie : cele cu erori (se vor vinde probabil si acestea pana la urma) posibil sa valoreze in timp mai mult decat cele impecabile, in caz ca sunt mai putine.
BNR va pune in circulatie, de luni, un set de monetarie
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Personal m-am uitat foarte atent la cea de 50 bani.
Restul... le am sau nu prea conteaza. Ceva imi spune ca daca le luam pe rand, stateam ceva timp acolo sa aleg.
Si inca un lucru :
Monedele sunt incapsulate intr-un plastic ca pare a se zgaria usor si care da impresia de pete pe suprafata monedei. Am vazut asta si la setul din 2007.
Asa ca o inspectie riguroasa nu cred ca e posibila decat cu moneda desfacuta
.
Restul... le am sau nu prea conteaza. Ceva imi spune ca daca le luam pe rand, stateam ceva timp acolo sa aleg.
Si inca un lucru :
Monedele sunt incapsulate intr-un plastic ca pare a se zgaria usor si care da impresia de pete pe suprafata monedei. Am vazut asta si la setul din 2007.
Asa ca o inspectie riguroasa nu cred ca e posibila decat cu moneda desfacuta
Pecunia non olet.
Azi am primit setul pe care mi-l cumparase cineva din Bucuresti.
Cum l-am achizitionat "in orb" aveam emotii daca va fi zgariat sau nu.
Din fericire monedele nu sunt zgariate dar alveolele puteau fi pastrate mai ingrijit. Cred ca le-au tinut in teancuri si s-au frecat intre ele.
Pentru 129 lei = 35 EUR puteau sa le trateze mai ingrijit.
Medalia este de asemena fara defecte.
Numarul este 0886.
Cum preturile si tirajele au facut din colectionarea jubiliarelor BNR un "sport extrem" am luat hotararea sa ma limitez pe viitor doar la seturile anuale si doar in mod cu totul si cu totul exceptional la vreo moneda de argint cu semnificatie extrem de importanta.
Sper sa adopte pentru comercializare si procedee mai accesibile si civilizate, precum vanzarea online, caci suntem totusi in secolul XXI .
Cum l-am achizitionat "in orb" aveam emotii daca va fi zgariat sau nu.
Din fericire monedele nu sunt zgariate dar alveolele puteau fi pastrate mai ingrijit. Cred ca le-au tinut in teancuri si s-au frecat intre ele.
Pentru 129 lei = 35 EUR puteau sa le trateze mai ingrijit.
Medalia este de asemena fara defecte.
Numarul este 0886.
Cum preturile si tirajele au facut din colectionarea jubiliarelor BNR un "sport extrem" am luat hotararea sa ma limitez pe viitor doar la seturile anuale si doar in mod cu totul si cu totul exceptional la vreo moneda de argint cu semnificatie extrem de importanta.
Sper sa adopte pentru comercializare si procedee mai accesibile si civilizate, precum vanzarea online, caci suntem totusi in secolul XXI .
Referitor la calitatea monedelor, de la BNR, pot sa va spun ca in Romania nu exista cultul unui obiect ingrijit si bine facut. Odata, am refuzat la sucursala bucuresti, 3 monede, pe motiv ca nu erau PROOF , cum era trecut in pliant, iar responsabila (nu vanzatoarea de la ghiseu) a trebuit sa dea un telefon in centrala sa se intereseze ce inseamna calitate "proof". Ultima replica , si cea mai tare, a fost ca nu au in lot monede PROOF. Replica mea a fost pe masura, "Daca in pliant scrie PROOF, nu aveti voie sa vindeti altceva, si le trimiteti la retopit". In cele din urma, s-a gasit una pe masura pretentiilor mele. Si asta e doar una din aventurile pe care le am avut la BNR.
Ultima oară modificat 13 Oct 2008, 21:00 de către heliokles, modificat 1 dată în total.
Aceeasi lipsa de intelegere la cumparatorul roman. Va imaginati ca vanzatoarea sau femeia de la ghiseu trebuie sa fie numismata. Fals! Femeia este angajata sa deruleze niste operatiuni. Apropos, ce meserie aveti? Ca sa va dau un exemplu din care sa intelegeti. Daca eu sunt inginer de vanzari la o firma de calculatoare cu statii cu AMD K62/2000 nu inseamna ca raspund de orice placa de baza facuta in Taiwan pe vapor pentru ca procesorul are FDIV bug, ok? Deci fiti mai ingaduitori ca nici in afara nu e altfel. Ce mi se pare culmea este ca romanul se lauda cu replicile date unei biete angajate de ghiseu. Ea ar trebui sa corecteze tot ce n-a facut patronul, si poate are un copil de crescut cu 500 de lei....
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Cred ca am fost gresit inteles. Nu era vorba de vanzatoare, era vorba de responsabila (sefa vanzatoarelor) care sustinea ca monedele sunt calitate proof; iar eu faceam referire la institutie, nu la persoana. BNR-ul ca institutie trebuie sa tina la calitatea monedelor pe care le vinde, conform specificatiilor publicate in Monitorul Oficial. Iar daca cinneva vrea sa cumpere monde xf la calitate proof, nu are dacat sa o faca. Imi permit sa va contrazioc d-le berserkr, in occident, vanzatoarele de la ghiseu , stiu foarte bine ce vand. Am fost surprins ca la banca nationala a Slovaciei, functionarele de la ghiseu cunosteau foarte bine gradatiile monedelor (poate si ptr ca se vindeau 2 tipuri ca gradatie). Iar daca vrem calitate, cred ca trebuie sa manifestam exigenta ............
Poate ati avut noroc in Slovacia. Eu in Viena am vorbit cu un tip care era proprietar de magazin numismatic si nu stia mai nimic despre grading. Sau nu voia.... Oricum e bine sa stiti ca Romania nu are inca o infrastructura solida, bine pusa la punct si chiar daca cerem, nu inseamna ca vom fi indreptatiti sa si primim. Si eu as cere gunoierilor sa aibe grija si sa raporteze la centru ca au gasit un cuib de catei abandonati intr-o cutie de carton, dar asta nu se va intampla numai pentru ca eu cer. Ideea e ca nu cei de la ghiseu sau chiar si de mai sus, la primul nivel de management sunt responsabili de ce vand, ei sunt platiti sa vanda (distribuie). Eu daca eram nemultimit, nu le reprosam lor, ci ma adresam APC direct de acolo. Numai asa va exista un feed-back corespunzator, nu din directia vanzatoarelor sau a sefului de magazin. Si sa vedem firma producatoare cum reactioneaza cand este reclamat la APC.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Greseala, rog a se sterge.
Ultima oară modificat 13 Oct 2008, 22:09 de către Bogdan R, modificat de 3 ori în total.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Sectorul bancar.....BNR.....poate tu stii mai bine. Dar cum zici....aveti dreptate daca asa va place. Da, asa e salarii de 500 nu mai exista (desi in niciun caz nu se castiga 2000 pe luna la ghiseu) dar cred ca nici in Finlanda nu raspund vanzatorii de calitatea produselor. Ei vand pentru ca sunt platiti sa vanda. Doar n-o sa raspunda vanzatorul de salamuri pentru E-urile din produse. Sau nu?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Nu stiu cat de corect e totusi numele BNR, atat timp cat o banca normala nu poate urmari obiective economice in detrimentul profitului sau nu poate reglementa sub nici o forma activitatea altor banci.
Mai degraba Arbitrul Bancar al Romaniei.
Nu neg totusi ca e un lucru benefic pentru Romania ca BNR exista.
Una peste alta, am trecut ieri pe la BNR si am observat ca mai exista seturi de monetarie atat 2007 cu marmota cat si 2008 cu Antipa.
Deci speculantii vor trebui sa mai astepte pana sa vanda cu suprapret.
Mai degraba Arbitrul Bancar al Romaniei.
Nu neg totusi ca e un lucru benefic pentru Romania ca BNR exista.
Una peste alta, am trecut ieri pe la BNR si am observat ca mai exista seturi de monetarie atat 2007 cu marmota cat si 2008 cu Antipa.
Deci speculantii vor trebui sa mai astepte pana sa vanda cu suprapret.
Pecunia non olet.