Gradatii facute de NGC..exemple clare

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Nu m-ati inteles exact
Ce vroiam sa spun este ca gradarea monedelor este o chestiune subiectiva.Fiecare firma (sau persoana fizica) poate sa isi faca propriul sistem de gradare.Este exact ca la cataloage, exista Krausse,dar exista si catalogul de la Zimbrul Carpatin .
Intrebarea este deci la ce va raportati.
Pentru ca,daca discutam despre NGC, consider ca ar trebui sa ne raportam la sistemul lor de gradare (care, in particular vorbind, mie imi este extrem de neclar)
Revenind la NGC , poate ca nu sunteti de acord cu gradatiile facute de ei.In particular, nici eu.Dar ei sunt recunoscuti si au credibilitate castigata (nu comentez cata si cum) iar opiniile noastre raman opinii personale si discrete in raport cu NGC
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Dar de ce ar exista un sistem separat pt gradat monede de aur, la aceeasi companie? Din cauza ca aurul e mai moale si se toceste mai repede?
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Sunt curios ce grad ar putea primi moneda de mai jos :)
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (433.4 KiB) Vizualizat de 8085 ori
1.jpg
1.jpg (409.25 KiB) Vizualizat de 8085 ori
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

In functie de cine gradeaza si ce sistem foloseste, de la vf la aunc
:)
Cristian Ciuplea

1 leu 74

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Plecand de la premiza ca moneda mai are mult din luciul original, aversul
XF minus, reversul VF +.
Curiosity Killed The Cat !
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

cartelcoserv scrie:In functie de cine gradeaza si ce sistem foloseste, de la vf la aunc
:)

Buna seara,
chiar nu ma pot abtine d-le cartelcoserv!!
vi se pare ca aceasta moneda are vreo legatura cu VF?
fara sa va suparati dar ma faceti sa cred ca nu aveti nici o treaba cu gradarea monedelor (poate ar fi mai bine sa va abtineti in legatura cu gradarea monedelor....dati verdicte foarte indepartate de realitate)
un scan atat de clar dvs. spuneti ca poate fi gradat de la VF de la aUNC....sunt curios ce sistem de gradat folositi pt ca eu nu-l cunosc.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
ferdinand

Re: 1 leu 74

Mesaj de ferdinand »

Cristian Ciuplea scrie:Plecand de la premiza ca moneda mai are mult din luciul original, aversul
XF minus, reversul VF +.
Parca domnul cartelcoserv a avut dreptate cand a spus ca depinde de persoana care gradeaza si criteriile folosite.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Domnule Mateiciuc , iata ca altcineva v-a spus esentialul.Cititi mai jos, dupa postarea dumneavoastra
Ma scuzati,dar eu nu umblu cu + , +++ sau --------
Pentru mine exista doar vf clar , xf clar si asa mai departe, asta ca sa lamurim un aspect
Al doilea aspect: punem pariu ca ,daca punem 10 persoane diferite, foarte buni cunoscatori,sa gradeze o moneda , daca aceasta gradare se va face prin mesaje private, fara ca cei 10 sa ia legatura unul cu altul, vor fi diferente de gradare majore?
Chiar ar fi un test interesant de facut
Al treilea aspect v-a scapat deasemeni. mai ganditi-va la sensul mesajului meu
operator59

Mesaj de operator59 »

cartelcoserv scrie:Domnule Mateiciuc , iata ca altcineva v-a spus esentialul.Cititi mai jos, dupa postarea dumneavoastra
Ma scuzati,dar eu nu umblu cu + , +++ sau --------
Pentru mine exista doar vf clar , xf clar si asa mai departe, asta ca sa lamurim un aspect
Al doilea aspect: punem pariu ca ,daca punem 10 persoane diferite, foarte buni cunoscatori,sa gradeze o moneda , daca aceasta gradare se va face prin mesaje private, fara ca cei 10 sa ia legatura unul cu altul, vor fi diferente de gradare majore?
Chiar ar fi un test interesant de facut
Al treilea aspect v-a scapat deasemeni. mai ganditi-va la sensul mesajului meu
alaturi de celelalte raspunsuri din acest topic ma fac sa ma intreb daca nu ar fi o idee buna sa se stabileasca cateva criterii specifice monedelor din Romania dupa care sa se faca gradarea unei monede.
un mic "brain storming" al celor care au ceva experienta ar putea crea un consens pe viitor.
teste de gradare au fost suficiente (atat in acest topic cat si in altele)! poate e momentul si pentru concluzii!

parerea mea!
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Imi place sa spun ca respectivele concluzii s-au tras deja.Eu v-am propus un test interesant ,respectiv cel cu gradarea "la secret" al unei/catorva monede, urmand ca apoi sa facem publice rezultatele testului
Ca testul sa fie obiectiv , ar trebui ca o persoana neutra si recunoscuta de marea majoritate a forumistilor sa se ocupe de acest lucru,respectiv de centralizarea raspunsurilor si publicarea apoi a concluziilor
De exemplu, domnul Aldor
A, si sa nu uit, ca testul sa fie concludent, ar trebui ca participantii sa nu 'copieze" de la unul la celalalt
Ar mai fi varianta unui sondaj , care are avantajul (sau dezavantajul )ca raspunsurile raman anonime
Opina mea personala este ca gradarea ar trebui sa se faca pe trei monede, din materiale diferite si cu stari de uzura diferite
In legatura cu criteriile de gradare, nu trebuie sa descoperim noi America, ci doar sa ne hotaram pe unul din sistemele de gradare deja existente si apoi cu publicarea criteriilor respective pentru toate gradele de uzura, daca se poate inclusiv cu exemplificari.O mie de vorbe nu fac cat o imagine de multe ori
operator59

Mesaj de operator59 »

cartelcoserv scrie:Imi place sa spun ca respectivele concluzii s-au tras deja.Eu v-am propus un test interesant ,respectiv cel cu gradarea "la secret" al unei/catorva monede, urmand ca apoi sa facem publice rezultatele testului
Ca testul sa fie obiectiv , ar trebui ca o persoana neutra si recunoscuta de marea majoritate a forumistilor sa se ocupe de acest lucru,respectiv de centralizarea raspunsurilor si publicarea apoi a concluziilor
De exemplu, domnul Aldor
A, si sa nu uit, ca testul sa fie concludent, ar trebui ca participantii sa nu 'copieze" de la unul la celalalt
Ar mai fi varianta unui sondaj , care are avantajul (sau dezavantajul )ca raspunsurile raman anonime
Opina mea personala este ca gradarea ar trebui sa se faca pe trei monede, din materiale diferite si cu stari de uzura diferite
In legatura cu criteriile de gradare, nu trebuie sa descoperim noi America, ci doar sa ne hotaram pe unul din sistemele de gradare deja existente si apoi cu publicarea criteriilor respective pentru toate gradele de uzura, daca se poate inclusiv cu exemplificari.O mie de vorbe nu fac cat o imagine de multe ori
desigur! e o solutie interesanta!

eu m-as fi gandit ca initial sa se stabileasca criteriile foarte transparent ale fiecarei clase de gradare, sa se accepta unanim (sau de majoritatea) iar propunerea dumneavoastra sa fie testul de verificare!
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Corect
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

cartelcoserv scrie:Imi place sa spun ca respectivele concluzii s-au tras deja.Eu v-am propus un test interesant ,respectiv cel cu gradarea "la secret" al unei/catorva monede, urmand ca apoi sa facem publice rezultatele testului
De exemplu, domnul Aldor
Desigur, ar putea fi foarte interesant.
Un vot (sondaj, poll), chiar daca anonim poate ca n-ar fi tocmai concludent, pentru ca unii ar putea fi usor influentati de voturile deja exprimate, chiar daca ele sunt anonime.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

O initiativa de laudat la care as participa si eu cu mare placere :) .
In legatura cu leul 1874 de mai sus , el este deaja gradat de PCGS . Nu spun gradul si nici nu stau sa ma gandesc daca e AU 50 - 58 sau XF 45 pentru unii dar daca asta e un VF atunci ma las de numismatica si ma apuc de baut . Nu vreau sa se ofenseze nimeni din cei ce au spus ca moneda este sau poate fi un VF fiecare are dreptul de a grada monedele dupa propriul sistem . In legatura cu sistemele de gradare cred ca cel mai bun este cel prezentat chiar aici pe forum iar dupa acesta moneda de mai sus ar fi aUNC ceea ce este si pentru mine aUNC .
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Ca o gradare personala, pentru mine e un xf clar
Scrie răspuns