5 lei 1883 cu "L" intrerupt

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

roantichitati

sistem de gradare

Mesaj de roantichitati »

traistaru scrie: Probabil ca pentru monezile de 5 Lei va trebui sa ne concentram si insipram de la Morgan Dollar.
Da , ne trebuie o sursa de inspiratie ...insa nu stiu daca ar trebui sa facem asta orientandu-ne dupa tipul de moneda Morgan Dollar . Uitandu-ma la o piesa Morgan si la un 5 Lei ....am observat ca diferentele de nivel sunt foarte mici la moneda americana (adica e aplatizata ) in comparatie cu moneda romaneasca unde gravura este foarte agresiva si se afla la nivelul de inaltime al muchiei .....pe cand la dollar ....diferenta intre inaltimea muchiei si gravura ....este destul de consistenta . Daca veti pune o rigla pe monede o sa observati acest lucru .Deci ...concluzia este ca moneda romaneasca ....este incomparabil mai supusa uzurii si nici nu e prea asemanatoare . Privind lucrurile altfel ...cred ca sistemul american de gradare ....este totusi destul de bun .
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Daca tot se discuta despre starile monedelor, as dori sa aflu care considerati ca este starea monedei de mai jos.
Imagine
Exodus

Mesaj de Exodus »

:cry:
Ultima oară modificat 14 Mar 2007, 22:27 de către Exodus, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E de vazut cu iluminare laterala. Altfel stilul fotografiei ii poate masca zgarieturile.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

berserkr scrie:E de vazut cu iluminare laterala. Altfel stilul fotografiei ii poate masca zgarieturile.
Imaginea este scanata, deci intr-un fel este cu iluminare laterala. As mai putea adauga ca pe falca si gatul lui Mihai este o mica adancitura in forma de para (care apare ceva mai inchisa la culoare in imagine).
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Ma asteptam la mai multe pareri privind starea monedei. In fine, dupa sistemul american este o piesa necirculata (MS 62), desi in mod evident are semne de uzura. Or fi considerate doar semne tipice manipularii in monetarie, nu uzura de circulatie?

Imagine
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cu zgarietura aia pe fatza, eu n-as zice ca este necirculata. Mie mi se pare numai un XF+
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Aldor scrie:Cu zgarietura aia pe fatza, eu n-as zice ca este necirculata. Mie mi se pare numai un XF+
Dar de adancitura de pe obraz/gat ce zici? :wink:
Nici eu nu as fi spus ca e o piesa necirculata, dar clasificarea nu-mi apartine. Oricum este o dovada foarte buna pentru indemnul "buy the coin, not the label". 8)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

E clar ca a fost lovita acolo. Nu intelg de ce i-au pus label de MS62 :noidea:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aldor scrie:E clar ca a fost lovita acolo. Nu intelg de ce i-au pus label de MS62 :noidea:
Fiindca au fost platiti cu 20 $ sa faca gradarea unei monede in valoare de 10... normal ca a fost un gest "uman" sa-l faca pe proprietar sa nu simta ca a dat banii degeaba :twisted:
Scrie răspuns