A iesit o moneda de aur la BNR

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Nu am prea mult timp la dispozitie am dat "intalniri" la search nu mi-a indicat nimic de genul asta....!Am remarcat ca incercati sa faceti o asociatie insa eu am intrebat doar de intalniri ..ma gandeam ca n-ar fi rau se ne cunoastem...
MENTE ET MALLEO
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

ZALMOXIS scrie:Nu am prea mult timp la dispozitie am dat "intalniri" la search nu mi-a indicat nimic de genul asta....!Am remarcat ca incercati sa faceti o asociatie insa eu am intrebat doar de intalniri ..ma gandeam ca n-ar fi rau se ne cunoastem...
Ultima intalnire a avut loc la Brasov. Incercati o prezentare a dvs, domeniul de colectionare, pb intalnite in activitatea de colectionar....
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Momentan, pana sa trecem la intalniri, va puteti delecta cu articolele din numarul 7 al Colectionarului Roman, editat de Aldor si Dragos, in care veti putea avea ocazia sa cititi cateva articole scrise de membrii acestui forum.
Mihai
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Faceti si voi un topic separat "Intalniri"....
MENTE ET MALLEO
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

ZALMOXIS scrie:IPB = Invision Power Board, cam toate forumurile au trecut pe el inlocuid clasicul php..Se pare (nu ma pricep deloc la IT) ca ar fi mult mai safe!!!...
Nu mi-ati raspuns vis a vis de meetinguri de ce nu faceti!?!?
Asa este, dar am petrecut asa de mult timp sa ma chinui sa setez forumul sa fie asa cum este acum (tot feluri de add-on's si mod-uri) ca parca nu-mi vine s-o trec pe IPB.0

vis a vis de meetinguri - vezi in forum ce s-a discutat in legatura cu ANR
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

ANR e altceva eu vorbeam de intalniri saptamanale in care sa mai vorbim in real nu numai virtual !....
MENTE ET MALLEO
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Si oricum nu am acces la topicul asta !!!
MENTE ET MALLEO
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

intra aici pt. informatii legate de ANR:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=488
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Si sa stii ca sintem cat se poate de reali......
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Intalniri saptamale ar fi destul de greu de realizat pentru ca suntem imprastiati prin toata tara. Cei din Buc. ar putea face eventual asa ceva din cand in cand. Ma rog, acolo oricum se organizeaza mai multe targuri, deci oricum se intalnesc destul de des.
dorelb

Mesaj de dorelb »

suntem din toate colturile tarii si cu servicii dintre cele mai diverse asa ca nu este usor sa ne intilnim saptaminal, sau lunar.
dorelb

Mesaj de dorelb »

n-am vazut raspunsul lui Aldor
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Prin Bucuresti se mai intalnesc colectionarii la Clubul din Dorobanti.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

dorelb scrie:nu stiam de forma Zalmoxis, dar te cred pe cuvint. de cind dl napoleon savescu este pasionat de istoria dacilor eu am renuntat sa mai cred ca dacii sunt stramosii nostri. dar asta este o discutie prea lunga si in care n-am chef sa ma lansez.
Mda...depinde cat credit acorzi diverselor teorii. Dar formele numelui zeului sunt intalnite in literatura produsa chiar de antici, asa ca fie ma crezi fie nu, cei contemporani dacilor au mentionat mai multe forme. Oricum legat de descendenta noastra, e absurda (in opinia mea) ideea ca ne-am trage numai din daci, dar la fel de absurd este sa spui ca nu avem deloc legatura cu ei. De fapt poate numai analizele genetice din viitor or sa ne dea un raspuns pertinent. Ca veni vorba de BNR si paginile de pe situl lor (referitoare la istoria monedei din tara noastra) am trimis de cel putin doua ori mesaje de corectie referitoare la monedele dacilor si n-am avut onoarea sa primesc un raspuns. Si cand te gandesti ca C Preda a publicat ultima lucrare referitoare la monedele ce au circulat pe teritoriul tarii in antichitate chiar sub egida BNR......si destul de recent...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

berserkr scrie:Mda...depinde cat credit acorzi diverselor teorii. Dar formele numelui zeului sunt intalnite in literatura produsa chiar de antici, asa ca fie ma crezi fie nu, cei contemporani dacilor au mentionat mai multe forme. Oricum legat de descendenta noastra, e absurda (in opinia mea) ideea ca ne-am trage numai din daci, dar la fel de absurd este sa spui ca nu avem deloc legatura cu ei. De fapt poate numai analizele genetice din viitor or sa ne dea un raspuns pertinent.
Intradevar, exista o tendinta, promovata foarte puternic in anii '80 chiar si in Magazin Istoric. Asa numitul curent dacologic, o dacomanie excesiva, care numai bine nu a facut latinitatii noastre. Pe langa dnul Savescu mai sunt si altii, precum I.C.Dragan si chiar si cativa profesori, doctori in istorie... Exista si acum discuti despre tablitele de la Tartaria, afirmandu-se ca prima scriere a fost datata pe teritoriul Romaniei de astazi....
Scrie răspuns