A iesit o moneda de aur la BNR
Ultima intalnire a avut loc la Brasov. Incercati o prezentare a dvs, domeniul de colectionare, pb intalnite in activitatea de colectionar....ZALMOXIS scrie:Nu am prea mult timp la dispozitie am dat "intalniri" la search nu mi-a indicat nimic de genul asta....!Am remarcat ca incercati sa faceti o asociatie insa eu am intrebat doar de intalniri ..ma gandeam ca n-ar fi rau se ne cunoastem...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Asa este, dar am petrecut asa de mult timp sa ma chinui sa setez forumul sa fie asa cum este acum (tot feluri de add-on's si mod-uri) ca parca nu-mi vine s-o trec pe IPB.0ZALMOXIS scrie:IPB = Invision Power Board, cam toate forumurile au trecut pe el inlocuid clasicul php..Se pare (nu ma pricep deloc la IT) ca ar fi mult mai safe!!!...
Nu mi-ati raspuns vis a vis de meetinguri de ce nu faceti!?!?
vis a vis de meetinguri - vezi in forum ce s-a discutat in legatura cu ANR
intra aici pt. informatii legate de ANR:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=488
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=488
Mihai
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mda...depinde cat credit acorzi diverselor teorii. Dar formele numelui zeului sunt intalnite in literatura produsa chiar de antici, asa ca fie ma crezi fie nu, cei contemporani dacilor au mentionat mai multe forme. Oricum legat de descendenta noastra, e absurda (in opinia mea) ideea ca ne-am trage numai din daci, dar la fel de absurd este sa spui ca nu avem deloc legatura cu ei. De fapt poate numai analizele genetice din viitor or sa ne dea un raspuns pertinent. Ca veni vorba de BNR si paginile de pe situl lor (referitoare la istoria monedei din tara noastra) am trimis de cel putin doua ori mesaje de corectie referitoare la monedele dacilor si n-am avut onoarea sa primesc un raspuns. Si cand te gandesti ca C Preda a publicat ultima lucrare referitoare la monedele ce au circulat pe teritoriul tarii in antichitate chiar sub egida BNR......si destul de recent...dorelb scrie:nu stiam de forma Zalmoxis, dar te cred pe cuvint. de cind dl napoleon savescu este pasionat de istoria dacilor eu am renuntat sa mai cred ca dacii sunt stramosii nostri. dar asta este o discutie prea lunga si in care n-am chef sa ma lansez.
Intradevar, exista o tendinta, promovata foarte puternic in anii '80 chiar si in Magazin Istoric. Asa numitul curent dacologic, o dacomanie excesiva, care numai bine nu a facut latinitatii noastre. Pe langa dnul Savescu mai sunt si altii, precum I.C.Dragan si chiar si cativa profesori, doctori in istorie... Exista si acum discuti despre tablitele de la Tartaria, afirmandu-se ca prima scriere a fost datata pe teritoriul Romaniei de astazi....berserkr scrie:Mda...depinde cat credit acorzi diverselor teorii. Dar formele numelui zeului sunt intalnite in literatura produsa chiar de antici, asa ca fie ma crezi fie nu, cei contemporani dacilor au mentionat mai multe forme. Oricum legat de descendenta noastra, e absurda (in opinia mea) ideea ca ne-am trage numai din daci, dar la fel de absurd este sa spui ca nu avem deloc legatura cu ei. De fapt poate numai analizele genetice din viitor or sa ne dea un raspuns pertinent.