"Magazine" numismatice online - tip vcoins

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Rosy scrie:am si eu o mica nelamurire ... cum se face plata?
In mod normal ti se va emite o factura la sfarsitul lunii pentru comision (gen ebay). O platesti la banca sau prin mandat postal.
Oricum ca sa ai magazin online trebuie incheiat un contract de prestari servicii cu site-ul (firma) care iti gazduieste magazinul.
Rosy

Mesaj de Rosy »

muresanhd scrie:
In mod normal ti se va emite o factura la sfarsitul lunii pentru comision (gen ebay). O platesti la banca sau prin mandat postal.
Oricum ca sa ai magazin online trebuie incheiat un contract de prestari servicii cu site-ul (firma) care iti gazduieste magazinul.

ce contract de prestari servicii? :?:
... and nothing else matters ...
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Rosy scrie:
muresanhd scrie:

ce contract de prestari servicii? :?:
Intre tine (magazinul online) in calitate de beneficiar si site-ul care ti-l gazduieste in calitate de furnizor. Altfel furnizorul nu poate sa emita facturi.
Rosy

Mesaj de Rosy »

si moneda o primesti acasa prin posta ... nu?
... and nothing else matters ...
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Rosy scrie:si moneda o primesti acasa prin posta ... nu?
Ok. Discutam de doua chestii diferite si nu m-am prins. Ce ziceam eu se referea la cazul in care vinzi tu monede sau orice altceva intr-un magazin online. Nu este acelasi lucru cu licitatiile tip okazii.
Uitate pe www.vcoins.com si vezi de ce vorbeam.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Rosy scrie:si moneda o primesti acasa prin posta ... nu?
Este vorba de un contract intre vanzator si cel care ofera spatiul magazinului, cum ar fi o chirie.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Hai dom'le numa 12 coco merita moneda mea? :D
vasil

Mesaj de vasil »

20 coco e bine?

acu, eu ma razgandesc,nu o mai iau, asa ca trebuie sa imi dati un feedback negativ..:)

Intr-adevar nu merge cu poza, daca s-au pus deja oferte. Trebuie sa am mai multa grija data viitoare.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

la genul acesta de licitatii nu merge implementat un altfel de sistem de genul ''plic inchis''prin mail sau alta metoda?Asa cred ca s-ar mai filtra din ''miinile moarte'' sau cresteri artificiale.Se pleaca de la un pretz de referinta si fiecare ofera cit crede sau dispune!problema mare ar fi pt administratori urmarirea finalizarii tranzactiei.ar mai fi o solutie (mai greoaie)gen consignatie virtuala.
vasil

Mesaj de vasil »

O solutie buna cred ca ar fi infiintarea concomitent cu magazinul virtual si a unui cont IBAN, al magazinului. In felul asta lucrurile se mai simplifica si exista un control asupra circulatiei banilor. Cel care vinde furnizeaza imaginile pieselor pentru a fi expuse pe site, iar datele lui personale vor fi cunoscute doar de catre magazinul virtual (pentru a elimina suntarile, neplata taxelor, intelegerile directe, etc). Cumparatorul, in cazul pretului fix, sau castigatorul licitatiei achita pretul final + taxele in contul IBAN al magazinului virtual, care, dupa ce isi retine taxa de listare a itemului pe site si un procent din suma de vanzare, trimite banii vanzatorului. Poate suna cam complicat, dar banii ar putea fi urmariti, tranzactia ar fi sigura, iar magazinul virtual ar avea cu ce sa se intretina.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

O solutie buna cred ca ar fi infiintarea concomitent cu magazinul virtual si a unui cont IBAN, al magazinului. In felul asta lucrurile se mai simplifica si exista un control asupra circulatiei banilor. Cel care vinde furnizeaza imaginile pieselor pentru a fi expuse pe site, iar datele lui personale vor fi cunoscute doar de catre magazinul virtual (pentru a elimina suntarile, neplata taxelor, intelegerile directe, etc). Cumparatorul, in cazul pretului fix, sau castigatorul licitatiei achita pretul final + taxele in contul IBAN al magazinului virtual, care, dupa ce isi retine taxa de listare a itemului pe site si un procent din suma de vanzare, trimite banii vanzatorului. Poate suna cam complicat, dar banii ar putea fi urmariti, tranzactia ar fi sigura, iar magazinul virtual ar avea cu ce sa se intretina.Mai complicat dar mai ordonat!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Da, dar pentru asa ceva este nevoie de un soft serios, care deja costa. Eu nu stiu daca la noi merita investit in asa ceva, pentru ca sunt sanse destul de bune sa iesi in pierdere destul de mult timp si daca n-ai fonduri sa tot bagi fara sa scoti un profit, atunci s-ar putea sa dai faliment destul de repede.
Parerea mea ca ar trebui inceput cu un soft gratuit, sau macar cu unul simplu si ieftin, si sa vezi cum merge.
Iar daca vezi ca treaba merge si merita sa investesti atunci sa dezvolti situl pe parcurs.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

vasil scrie:O solutie buna cred ca ar fi infiintarea concomitent cu magazinul virtual si a unui cont IBAN, al magazinului. In felul asta lucrurile se mai simplifica si exista un control asupra circulatiei banilor. Cel care vinde furnizeaza imaginile pieselor pentru a fi expuse pe site, iar datele lui personale vor fi cunoscute doar de catre magazinul virtual (pentru a elimina suntarile, neplata taxelor, intelegerile directe, etc). Cumparatorul, in cazul pretului fix, sau castigatorul licitatiei achita pretul final + taxele in contul IBAN al magazinului virtual, care, dupa ce isi retine taxa de listare a itemului pe site si un procent din suma de vanzare, trimite banii vanzatorului. Poate suna cam complicat, dar banii ar putea fi urmariti, tranzactia ar fi sigura, iar magazinul virtual ar avea cu ce sa se intretina.
Cont IBAN o sa fie, doar o sa fie infiintat un SRL pentru site.
Ce sugerati dv. este un fel de consignatie virtuala. E buna si aceasta idee. Acum depinde de fiecare, unii vor sa fie implicati direct in tranzactii si asta inseamna destul de mult de munca (oferte speciale, promotii, discounturi), dar isi vor controla tyotal activitatea. Altii poate vor prefera solutia de "dare in consignatie".
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Aldor scrie:Da, dar pentru asa ceva este nevoie de un soft serios, care deja costa. Eu nu stiu daca la noi merita investit in asa ceva, pentru ca sunt sanse destul de bune sa iesi in pierdere destul de mult timp si daca n-ai fonduri sa tot bagi fara sa scoti un profit, atunci s-ar putea sa dai faliment destul de repede.
Parerea mea ca ar trebui inceput cu un soft gratuit, sau macar cu unul simplu si ieftin, si sa vezi cum merge.
Iar daca vezi ca treaba merge si merita sa investesti atunci sa dezvolti situl pe parcurs.
Exact.
flaviu

Mesaj de flaviu »

Pna aici sa spunem ca este in regula cu toatae spectele tehnice,dar in mod sigur va fi nevoie de un aviz al ministerului culturii,si pe urma vor urma sicanele de la serviciul patrimoniu
Scrie răspuns