20 lei 1868
[quote="bogdanj"]Din cate stiu a aparut un 20 lei 1868 anul trecut , la o licitatie in Germania. Pret de vanzare 19500 Euro + comisioane.[/quote]
Stiti cumva in ce stare era piesa pe care ati mentionat-o?
In ce stare de conservare ati incadra piesa de acum? XF?
Doar din cele doua exemple se poate trage concluzia ca pretul actual pentru stare aproximativ XF este in jur de 25.000 Euro?[/quote]
Era tot un XF . Nu era zgariata dar era putin mai "stearsa"
Stiti cumva in ce stare era piesa pe care ati mentionat-o?
In ce stare de conservare ati incadra piesa de acum? XF?
Doar din cele doua exemple se poate trage concluzia ca pretul actual pentru stare aproximativ XF este in jur de 25.000 Euro?[/quote]
Era tot un XF . Nu era zgariata dar era putin mai "stearsa"
Nu cred in teoria conspiratiei, dar oare de ce asa mic pretul estimat? Nu cred ca respectivii nu cunosc raritatea monedei. Un pret estimat mic ar putea face pe unii sa aiba anumite dubii...vic17 scrie:Avand in vedere cat de rara este aceasta moneda pretul "estimat" de ei mi se pare foarte mic
Mai bine sa stea inchise acolo unde sunt..seifuri..sau alta parte.vic17 scrie:E bine macar ca mai apar din cand in cand la licitatii si nu stau inchise prin seife,chiar daca 99% dintre noi nu ni le putem permite.
E o parere personala. Nu mi-ar placea sa vad mereu la licitatii asemenea piese. E mai frumos sa ramana la stadiul de legenda, parca e mai frumoasa numismatica asa, cu legende. Sper ca ideea care circula cum ca ar fi ingropate sub Peles sa fie cat se poate de adevarata iar monedele sa ramana acolo mult timp de acum incolo.
-
Cristian Ciuplea

Interesanta este la moneda de 20 lei 1868 evolutia pretului.
Cam acum 22 de ani se vinde un VF in Elvetia cu , transformat in marci germane, cca. 18000.
Prin 1994-95 mai apare una in Elvetia, tot VF, care se da sub suma realizata in 1988, vinzarea insa n-a ramas decit pe hirtie.
Nu este exclus ca moneda sa fi fost chiar cea din 1988 !
Acum un an se vinde in Stuttgart un Vf f.f. prost, care mai fusese si curatat mecanic si mai avea pe muchie urma de prindere , de cind fusese purtata la git pe lantisor.
Moneda vinduta acum in America se pare ca este cea mai " buna " din aceasta perioada , cca. 1988-2010.
Chiar daca are acele zgirieturi pe linga 20, din care multe sint mai soft, frunzele -s frunze si cu nervii, care se vad excelent, Carol are un par si niste perciuni superbi.
Pretul final de circa 27000 EUR nu trebuie sa ne uimeasca.
Cam acum 22 de ani se vinde un VF in Elvetia cu , transformat in marci germane, cca. 18000.
Prin 1994-95 mai apare una in Elvetia, tot VF, care se da sub suma realizata in 1988, vinzarea insa n-a ramas decit pe hirtie.
Nu este exclus ca moneda sa fi fost chiar cea din 1988 !
Acum un an se vinde in Stuttgart un Vf f.f. prost, care mai fusese si curatat mecanic si mai avea pe muchie urma de prindere , de cind fusese purtata la git pe lantisor.
Moneda vinduta acum in America se pare ca este cea mai " buna " din aceasta perioada , cca. 1988-2010.
Chiar daca are acele zgirieturi pe linga 20, din care multe sint mai soft, frunzele -s frunze si cu nervii, care se vad excelent, Carol are un par si niste perciuni superbi.
Pretul final de circa 27000 EUR nu trebuie sa ne uimeasca.
Un coleg de pe forum (astept acordul colegului de a posta numele pe forum) a numarat 'perlele' piesei de 20 lei 1868 din licitatia Ponterio & Associates si piesa dupa forum, descoperind faptul ca exista o diferenta majora la numarul de "perle": cea postata pe forum are 135, in timp ce cea din licitatie are doar 122.
Daca se mai poate discuta despre diferente de asezare a scrisului sau deosebiri in chipul lui Carol, numarul de perle este un argument forte. Mai mult, am gasit poza unei alte monede, ce s-a vandut in octombrie 2008. Am numarat 'perlele' si numarul a iesit 122. Ii multumesc mult colegului pentru rabdare si atentie!

Daca se mai poate discuta despre diferente de asezare a scrisului sau deosebiri in chipul lui Carol, numarul de perle este un argument forte. Mai mult, am gasit poza unei alte monede, ce s-a vandut in octombrie 2008. Am numarat 'perlele' si numarul a iesit 122. Ii multumesc mult colegului pentru rabdare si atentie!

E o intrebare cat se poate de buna, insa :berserkr scrie:@Voinovanu Suntem siguri ca s-au batut cu o singura stanta?
a) stim ca au fost batute sub 200 de monede, toate din aur cu titlu mare ( deci metal moale, serie foarte mica... nu aveau logica mai multe matrite )
b) daca au fost mai multe stante, in mod sigur au fost in locatii geografice diferite ( monetarii diferite ? ) si cel mai interesant lucru , stantele au fost "contemporane" una cu alta ?
Pecunia non olet.
Si ce daca s-au batut putine piese? Reiau, stim ca s-au batut cu o singura stanta? Sau doar ne gandim ca pare logic sa se fi facut asa? Legat de locul baterii nu vad legatura cu numarul de stante. Sa nu extrapolam la monedele de mai tarziu batute in diferite monetarii.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Numarati perlele si de pe o replica BNR dupa piesa de 20 lei 1868. O sa vedeti ca o sa iasa tot 135. Cred ca de aici poate trage oricine o conluzie.Voinovanu scrie:Un coleg de pe forum (astept acordul colegului de a posta numele pe forum) a numarat 'perlele' piesei de 20 lei 1868 din licitatia Ponterio & Associates si piesa dupa forum, descoperind faptul ca exista o diferenta majora la numarul de "perle": cea postata pe forum are 135, in timp ce cea din licitatie are doar 122.
-
roantichitati

Exact, piesele de la Stuttgart si de la Ponterio & Associates au cate 122 de perle. Piesa cu 135 de perle se poate vizualiza in mesajul de pe 02 decembrie 2009.roantichitati scrie:Cele doua piese , de la Stuttgart si cea de la Ponterio & Associates au ambele 122 perle . Nu despre ele este vorba ?
Ultima oară modificat 01 Feb 2010, 20:40 de către Voinovanu, modificat 1 dată în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin