Emisiuni BNR in 2011

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
catalinflv

Mesaj de catalinflv »

Dragu mosului, stii cum ie, unii are altii nare noroc. Io am avut !
Diddy10k scrie: trebuie sa fac o vizita la bnr
Musai . Vezi ca paznicu e cam mucalit si pune lumea la controlul bagajelor.[/quote]
Ce subtil sunteti :)
amonra

Mesaj de amonra »

catalinflv scrie:Dragu mosului, stii cum ie, unii are altii nare noroc. Io am avut !
Diddy10k scrie: trebuie sa fac o vizita la bnr
Musai . Vezi ca paznicu e cam mucalit si pune lumea la controlul bagajelor.
Ce subtil sunteti :)[/quote]

Dar e perfect adevarat ! "Prietenul" meu, Cerberul, are placeri de a persecuta lumea. Ieri am ajuns pe la pranz, insa dimineata, la prima ora are chef de munca...
Pecunia non olet.
popa_romeo85

Mesaj de popa_romeo85 »

oare in timisoara am noroc daca merg sa le fac o vizita ca daca pe monedele din 2010 am dat 1 leu pe bucata pe astea nu cred ca mai dau atata , he he, prin provincie dupa ora 13 e inchis la BNR
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Vazand "pe viu" monedele cu Mircea, mi s-au parut mai reusite decat in poze. Continua sa imi displaca stilul cifrelor, "5", si "0" sunt aiurea de tot. Si mai urat este reversul cu cifrele "200" al monedei de aur. In schimb, aversul cu figura domnitorului mi se pare frumos. De fapt, figura lui Mircea este lucrul cel mai reusit al acestei monede. De ce lipseste numele gravorului ? Obicei prost.

Totusi, pe termen lung, cred ca monedele cu Vlaicu, de 5 ori mai rare, vor fi mai bine cotate.
VIKO

50 bani 2011

Mesaj de VIKO »

Spre satisfactia mea azi am intrat si eu in posesia intens discutatei monede comemorative.
O moneda interesanta. Deocamdata luciul monedei si entuziasmul de a o detine mi-au cam luat ochii. Pe viitor s-ar putea sa-i gasesc si alte neajunsuri. Momentan as putea spune doar ca este prea stilizata. Cum au mai spus si alte persoane aici pe forum, "0" din valoarea nominala e mai greu de observat.
Au vrut si ei sa fie in ton cu tema monedei si au gravat in stilul acelei perioade, desi cam inghesuit.
Ultima oară modificat 16 Sep 2011, 05:02 de către VIKO, modificat 1 dată în total.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Ar fi fost interesant ca in locul stemei actuale sa fi pus stema de pe vremea lui Mircea, acvila cruciata asa cum era reprezentata heraldic atunci...
In tot cazul, ideea unei monede cu un principe roman, luptator pentru crestinatate, ctiotor de manastiri, un adevarat erou medieval national, mi se pare laudabila.
Sper sa si circule !
Moneda cu Vlaicu, de cand a aparut, de aproape un an, nu s-a intamplat NICI MACAR O SINGURA DATA sa o vad circuland, sa mi se dea ca rest, etc. Daca nu o procuram de la BNR, nu as fi vazut-o in circulatie. Poate si din cauza tirajului destul de mic - 1 milion. Sa speram ca aceasta cu Mircea, la un tiraj de 5 milioane, va circula efectiv.
amonra

Mesaj de amonra »

Reactie-soc azi la Universitate :

Vanzatoarea : Aaa, asta-i din alea noi ! Cica sunt mai multe decat alea din 2010 !

Apoi pune moneda deoparte ( evident ) si imi da restul..
Mai ramanea sa-mi spuna si compozitia si tirajul, eu eram oricum fara cuvinte.

Una peste alta, am primit doar doua fisicuri azi la BNR, si a trebuit sa mai si stau 15 minute dupa ele pana au venit din depozit ( domnisoara a fost draguta si desi terminase stocul, a facut cerere ).

Inca sunt rare.
Pecunia non olet.
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Sunt foarte rare. Pe okazii, numai eu am pus... :)

Azi am fost si eu la BNR. Printre altele, constat ca in lista lor, moneda cu Vlaicu proof a crescut ca valoare. Este cotata (si vanduta) cu 10,19 lei, parca ultima data (prin primavara) era 9 lei si ceva. A remarcat cineva ?
Oricum, pe piata, cel mai mic pret la care este de gasit e de 15 lei.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

poate e din cauza ca a crescut TVA la 24%
george_s321

Mesaj de george_s321 »

eu am cumparat prin mai cu un pic peste 10 lei,deci daca pretul a fost modificat nu este ceva recent.
cirligb

Mesaj de cirligb »

Salutare tuturor

Am reusit sa primesc 2 fisicuri de la doamna blonda de la BNR; forma pe cineva pentru a prelua postul..cine stie poate de aceea a fost mai amabila.

Gasesc moneda interesanta si emiterea ei de bun augur. Cred ca pe viitor ar putea promova o astfel de lansare printr-un concurs de desen(conceptie).

Cerberul de la intrare nu a comentat nimic.
popa_romeo85

Mesaj de popa_romeo85 »

cirligb scrie:Salutare tuturor

Am reusit sa primesc 2 fisicuri de la doamna blonda de la BNR; forma pe cineva pentru a prelua postul..cine stie poate de aceea a fost mai amabila.

Gasesc moneda interesanta si emiterea ei de bun augur. Cred ca pe viitor ar putea promova o astfel de lansare printr-un concurs de desen(conceptie).

Cerberul de la intrare nu a comentat nimic.
ca si idee ar fi ceva ideal un asemenea concurs , dar dupa cate sa vazut pana acuma nu organizeaza nimeni asemena evenimente mai ales banca nationala, ultima initiativa a fost cu renumita frunza ,logo national, care nu are nici o legatura cu absolut nimic, la cate facultati de design sunt in tara , ministerul lui tanti blonda putea apela la ele si nu tepuia bugetul de suma respectiva, concurs cu asa ceva mai repede s-ar putea organiza pe forum prin asociatile de numismatica, foarte buna ideea dl. cirligh
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

O colaborare intre asociatiile numismatice si, eventual, facultatea de arte plastice, un concurs dupa niste specificatii, o comisie formata din artisti, numismati, istoirici, heraldisti, etc... Asa ar trebui facut.
Cine deseneaza asa ceva ar trebui sa aiba o cultura solida numismatica, sa cunoasca monedele romanesti moderne, dar si pe cele straine din cateva tari nimportante macar, daca nu chiar si monede medievale si antice... Dau numai un exemplu - multe dintre monedele Greciei moderne, in anumite prioade, si anumite motive, au fost preluate, stilizate, de pe monede antice. erste de neimaginat sa fi facut asta daca nu aveau cunostinte de numismatica, de arta, sculptura, etc.
De ce la noi se face totul amatoristic ? Monedele trebuie sa se inscrie si ele, stilistic, intr-o traditie, nu putem inventa roata la fiecare 10 ani...
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Cu referire la acest subiect, as dori sa avem in circulatie, monede cu M. Eminescu, N.Iorga, pentru ca ne putem mandri cu acesti romani. Daca s-au facut bancnote cu ei, de ce nu putem sa avem si monede, Rusia cum a facut acea rubla cu Eminescu cu mult timp in urma.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
VIKO

personalitati

Mesaj de VIKO »

Domnule pysy1984, tara asta ii are doar pe Nicolae Iorga si Mihail Eminescu drept persoane de referinta?!

Sunt atatea personalitati care sunt tratate cu indiferenta. Ce spuneti si de altii care nu apar si nici n-au aparut vreodata pe bancnote sau monede insa sunt persoane de marca de genul: Ana Aslan, Nicolae Paulescu ( inventatorul insulinei), Ion Creanga, Vlad Tepes, Petrache Poenaru si multi multi altii?

Asta ca si multitudinea de strazi din Bucuresti cu denumiri de genul: Rulmentului, Hărniciei, Piulitei cand noi avem atatia eroi. Suntem noi o tara mica dar chiar nu mai avem eroi, oameni de stiinta?
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Scrie răspuns