10 pfennig 1992 J
10 pfennig 1992 J
Am gasit intr-un lot de monede cumparat de curand o moneda de 10 pfennig 1992 J care spre deosebire de celelalte emisiuni materialul din care este batuta este similar cu cel al monedelor de 1 si 2 pfennig de culoare rosiatica ,emisiunile de 10 pfennig avand culoare galbena.Cautand pe Okazii si Ebay nu am gasit nici o moneda similara.Ce i-mi puteti spune despre emiterea acestei monede.Pe net am gasit 10 pfennig 1992 J monea de otel placat cu alama cea pe care o am este otel placat cu cupru,ar pute fi emisiunea proof?A mai gasit cineva o moneda similara?Va multumesc!
Re: 10 pfennig 1992 J
Nu are nimeni nici o parere? 
Aveti o poza ?
Este posibil sa fi stat intr-in mediu acid si atunci a capatat culoarea rosiatica prin fenomenul de dezincare a alamei. ( zincul a fost dizolvat si atunci a ramas doar cuprul )
Este posibil sa fi stat intr-in mediu acid si atunci a capatat culoarea rosiatica prin fenomenul de dezincare a alamei. ( zincul a fost dizolvat si atunci a ramas doar cuprul )
Moneda are culoarea rosiatica uniforma pe avers si revers,cat si pe muchie.Pe partiile in relief prezinta uzura dat tot de culoare rosiatica iar intre spatiile dintre literele de pe moneda prezinta luciu de batere ca la monedele placate cu cupru.O sa incerc sa incarc o poza.