De ce BNR emite tiraje asa de mici la monedelel jubiliare?
- Tanatos2912

De ce BNR emite tiraje asa de mici la monedelel jubiliare?
Ma intreb de ce se bat asa putin monede jubiliare ca numar
, eu am legitimatia SNR cu numarul 1000 si ceva si asta de ceva vreme (de mai bine de una an). Acum probabil sunt mult mai multi numismati "oficiali", atunci de ce nu se emite cel putin o moneda pentru fiecare? Au inceput cu tiraje mari, apoi au scazut la 1000, apoi la 500, acum la 250, la anu ce mai fac? Scad la 25 de piese? Nu e corect din nici un punct de vedere, nici macar ptr cei ce platesc o cotizatie sa fie in SNR. Atunci de ce sa mai fi membru daca societatea nu iti garanteaza macar o moneda din fiecare emisiune. Ma intreb ce fac cei ce au colectii fata/verso?
DEUS FORTITUDO MEI
Re: De ce BNR emite tiraje asa de mici la monedelel jubiliar
http://transylvanian-numismatics.com/phpBB/viewtopic.php?p=7839#7839Tanatos2912 scrie:Ma intreb de ce se bat asa putin monede jubiliare ca numar
BNR este subordonata SNR ca sa se poata garanta asta?Tanatos2912 scrie:Nu e corect din nici un punct de vedere, nici macar ptr cei ce platesc o cotizatie sa fie in SNR. Atunci de ce sa mai fi membru daca societatea nu iti garanteaza macar o moneda din fiecare emisiune.
- Tanatos2912

Merci, dar nu e corec sa se faca maxim 500 de buc, mai ales ca nu se acopera nici macar necesarul ptr colectiile nationale. In plus astfel de tiraje vor scadea mult interesul ptr monedele nostre. Mai mult cu monedele emise peste tirajul oficila cum ramane? O sa fie piata inundata de piese fara certificat.
DEUS FORTITUDO MEI
Cate colectii cu caracter national exista? Banuiesc ca una la BNR si una la Academie. Cred ca ele se acopera usor din cele 250 sau 500 de bucati ale tirajelor moderne.Tanatos2912 scrie:Merci, dar nu e corec sa se faca maxim 500 de buc, mai ales ca nu se acopera nici macar necesarul ptr colectiile nationale.
Ei vad problema complet altfel: cu cat oferta de monede este mai mica cu atat pretul lor va creste. Problema este ca pe termen lung piata lor s-ar putea restrange si preturile ar scadea din lipsa cererii.Tanatos2912 scrie:In plus astfel de tiraje vor scadea mult interesul ptr monedele nostre.
Pe termen mediu si lung, aceste suparari ale noastre vor fi uitate, iar comemorativele au sanse sa ajunga foarte cautate. Cred ca in 1939-40 putini priveau cu ochi buni galbenii lui Carol II, si si mai putini ajungeau sa-i aiba. Astazi cine nu si-ar dori unul?
Probabil ca acest rationament il face cel care decide tirajele comemorativelor actuale.
Probabil ca acest rationament il face cel care decide tirajele comemorativelor actuale.
- Tanatos2912

Ei considera ca daca satisfac de la inceput cererea, preturile nu pot creste spectaculos. Si cum politica lor este sa asigure o crestere spectaculoasa a preturilor... Vezi si comentariul lui banivechi.Tanatos2912 scrie:Cand am vb de colectiile nationale ma referam la cele ale numismtiilor din tara. Sunt poate si straini care colectioneaza piese romanesti, dar cred ca putini.
- Tanatos2912

De ce se incearca crearea unei afaceri dintr-o pasiune? In plus daca ar fi tiraje mai mari ar creste poate si interesul pentru monedele noastre, fapt ce ar creste cererea. Multi ajung sa renunte la monede ce au tiraje mai mici decat unele medalii, preferand sa colectioneze o categorie de monede mai accesibile ca tiraj dar si mai cerute prin numarul mare de colectionari. Cum e cu monedele americane ce sunt foarte cotate in ciuda tirajelor lor uriase? E cerere si asta creste pretul. Poate BNR se teme ca daca bate multe monede nu are suficiente cereri si raman cu ele nevandute?
Poate ar trebui sa trimita fiecarui numismat inregistrat o oferta cu piesele ce vor apare, astfel ca sa i se asigure fiecaruia macar o moneda din fiecare.
Poate ar trebui sa trimita fiecarui numismat inregistrat o oferta cu piesele ce vor apare, astfel ca sa i se asigure fiecaruia macar o moneda din fiecare.
DEUS FORTITUDO MEI
Nu e singurul domeniu in care se intampla asta.Tanatos2912 scrie:De ce se incearca crearea unei afaceri dintr-o pasiune?
BNR este de alta parere.Tanatos2912 scrie:In plus daca ar fi tiraje mai mari ar creste poate si interesul pentru monedele noastre, fapt ce ar creste cererea. Multi ajung sa renunte la monede ce au tiraje mai mici decat unele medalii, preferand sa colectioneze o categorie de monede mai accesibile ca tiraj dar si mai cerute prin numarul mare de colectionari.
La ei este deja o afacere cu foarte multi colectionari.Tanatos2912 scrie:Cum e cu monedele americane ce sunt foarte cotate in ciuda tirajelor lor uriase? E cerere si asta creste pretul.
O solutie practica ar fi sa trimita oferte si informari oricarei persoane care si-a manifestat interesul. In lumea asta sunt milioane de numismati inregistrati in tot felul de asociatii locale sau nationale si poate nu toti sunt colectionari de monede. Pe de alta parte, sunt si colectionari care nu sunt inregistrati in vreo asociatie si care nu trebuie discriminati pentru simplul fapt ca nu fac parte din vreo asociatie anume.Tanatos2912 scrie:Poate ar trebui sa trimita fiecarui numismat inregistrat o oferta cu piesele ce vor apare, astfel ca sa i se asigure fiecaruia macar o moneda din fiecare.
- Tanatos2912

Sefii de la SNR nu fac nimic in acest sens? Nu e si in interesul lor sa aiba cat mai multi membrii? In fond le platim cotizatie, aici la Craiova ne intalnim lunar, discutam facem schimburi si incercam sa atragem cati mai multi tineri. Macar atat sa faca sa ne instiinteze din timp si sa ne trimita o oferta. Nu e imposibil, nu?
DEUS FORTITUDO MEI
-
Olimpia
Intr-un fel nu fac ''mare lucru'', nu ei controleaza sau influenseaza suficient ''batranii'' de la BNR. Este adevarat faptul ca daca numismatii isi unesc vociile intr-una singura atunci vom vedea schimbari, incetul cu incetul dar aceste fapte nu se vor indeplini de azi pe maine, si vom avea nevoie si de multa rabdare.Tanatos2912 scrie:Sefii de la SNR nu fac nimic in acest sens? Nu e si in interesul lor sa aiba cat mai multi membrii? In fond le platim cotizatie, aici la Craiova ne intalnim lunar, discutam facem schimburi si incercam sa atragem cati mai multi tineri. Macar atat sa faca sa ne instiinteze din timp si sa ne trimita o oferta. Nu e imposibil, nu?
Depinde...Ce legatura este intre o asociatie numismatica si "fabrica de monede"? As spune una de subordonare, "fabrica" produce si are interes sa vanda scump, si in nici un caz obligatia de a anunta o asociatie. Din cauza asta depindeTanatos2912 scrie:Sefii de la SNR nu fac nimic in acest sens? Nu e si in interesul lor sa aiba cat mai multi membrii? In fond le platim cotizatie, aici la Craiova ne intalnim lunar, discutam facem schimburi si incercam sa atragem cati mai multi tineri. Macar atat sa faca sa ne instiinteze din timp si sa ne trimita o oferta. Nu e imposibil, nu?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pai daca:
Sau calitatea de membru nu permite acest lucru
Membrii SNR au doar obligatiii, cum ar fi cea de achitare a cotizatiei 
siTanatos2912 scrie: eu am legitimatia SNR cu numarul 1000 si ceva si asta de ceva vreme (de mai bine de una an).
ca membrul al SNR dvs nu-i puteti intreba de ce se afla pe acele scaune si nu fac nimicTanatos2912 scrie:Sefii de la SNR nu fac nimic in acest sens? Nu e si in interesul lor sa aiba cat mai multi membrii? In fond le platim cotizatie, aici la Craiova ne intalnim lunar, discutam facem schimburi si incercam sa atragem cati mai multi tineri. Macar atat sa faca sa ne instiinteze din timp si sa ne trimita o oferta. Nu e imposibil, nu?
- Tanatos2912