un altfel de targ numismatic
un altfel de targ numismatic
saptamana trecuta a avut loc la mine in Focsani , festivalul viei si vinului. pe langa mici, vin si multe obiecte de artizanat erau prezenti si tziganii argintari cu inele si bratari iar intr-un colt al tarabei aveau si o gramada de monezi de argint. cred ca in tot targul erau sute de monezi, multe dintre ele erau monezi mari de 25-27g. cu cati bani aveam la mine am cumparat urmatoarele: 1 trade dollar 1871(stare f. buna) cu 20ron , 2-1/2 gulden 1943Olanda+ 1 crown 1976 isle of man+5 mark 1907(wilhelm II) =20ron, 1 leu 1881 cu 10 ron si 1 leu 1873 cu 5ron. ce parere aveti despre acest gen de "okazii"? mentionez ca multe din monezi erau puse in folii cu buzunarele.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca ati fost crunt pacalit.
Toate , cu exceptia celor romanesti, sunt falsuri si de obicei se vand la targuri cu 5 lei bucata.
Am inteles ca se cumparau en gross din Europa cu 2-3 lei bucata ca monede ornamentale.
Aveti mare grija pe viitor si cantariti bine "okaziile" de genul acesta.
Toate , cu exceptia celor romanesti, sunt falsuri si de obicei se vand la targuri cu 5 lei bucata.
Am inteles ca se cumparau en gross din Europa cu 2-3 lei bucata ca monede ornamentale.
Aveti mare grija pe viitor si cantariti bine "okaziile" de genul acesta.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
acet tip de falsuri a fost prezentat inca de acum 1 an pe acest forum
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=534
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=534
Pana in 1885 au fost emise. De obicei chinezismele sunt mai usoare decat originalele, chiar tinut in mana va dati seama de asta. La rromi ma uit doar dupa monedele romanesti si eventual austro-ungare, pe astea nu se oboseste nimeni sa le falsifice prin China, inca...Aldor scrie:Trade dollars din cate stiu au fost emise numai intre 1873-1875. Ce aveti dvs acolo cu anul 1871 este 100% Made in China.
Tot ce e trade dollar cu anul 1871 pe ea, e fals/copie moderna. Cautati pe net si o sa vedeti.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
asa estemuresanhd scrie:Pana in 1885 au fost emise.Aldor scrie:Trade dollars din cate stiu au fost emise numai intre 1873-1875. Ce aveti dvs acolo cu anul 1871 este 100% Made in China.
Tot ce e trade dollar cu anul 1871 pe ea, e fals/copie moderna. Cautati pe net si o sa vedeti.
cand scriu in graba mai mereu gresesc la cifre