Stie cineva ceva despre urmatorele vaiante de moneda? :
2 lei 1875 cu cifra 5 deplasata?
500 lei 1941 (Stefan) cu un mic pliu/rid in urechea lui Mihai? (ce am vazut pana acum sunt numai cu urechea "goala")?
1 leu 1906 2 variante A Michaux si A.Michaux?
O oarecare fercventa intalnita intre piesele vazute de fiecare sau poate chiar un tiraj (ar fi ceva )
Tanatos2912 scrie:Stie cineva ceva despre urmatorele vaiante de moneda? :
500 lei 1941 (Stefan) cu un mic pliu/rid in urechea lui Mihai? (ce am vazut pana acum sunt numai cu urechea "goala")?
O oarecare fercventa intalnita intre piesele vazute de fiecare sau poate chiar un tiraj (ar fi ceva )
eu nu cred ca sunt variante...doar bateri cu matrite diferite...si daca incepem sa le adunam dupa asa ceva ar trebui umplut un clasor numai cu variantele monedelor de dupa 2005 incoace
Tanatos2912 scrie:Stie cineva ceva despre urmatorele vaiante de moneda? :
eu nu cred ca sunt variante...doar bateri cu matrite diferite...si daca incepem sa le adunam dupa asa ceva ar trebui umplut un clasor numai cu variantele monedelor de dupa 2005 incoace
Aveti perfecta dreptate cu privire la piesele noi care sunt neingrijit batute, dar la monedele vechi care sunt mult mai ingrijit batute si mai riguros examinate sunt mai putine.
La 2 lei 1875 toate pe care le-am avut erau cu cifra 5 deplasata!Si in MBR imaginea este tot a unei monezi cu cifra 5 deplasata!Poate cele cu cifra 5 apropiata de restul milesimului sunt mai rare! Dintre dvs,cei care o detineti ,de curiozitate cum este cifra 5?Poate asa ne dam seama daca este mai rara sau nu!
La piesa de 2 lei din colectia mea este, intre finalul cifrei 7 si inceputul cifrei 5 (masurat in partea superioara a cifrelor) o distanta de aprox 1/2 mm.
Tanatos2912 scrie:La piesa de 2 lei din colectia mea este, intre finalul cifrei 7 si inceputul cifrei 5 (masurat in partea superioara a cifrelor) o distanta de aprox 1/2 mm.
Aveti varianta cu 5 apropiat, cea indepartata are distanta intre 1-2 mm.
Tanatos2912 scrie:La piesa de 2 lei din colectia mea este, intre finalul cifrei 7 si inceputul cifrei 5 (masurat in partea superioara a cifrelor) o distanta de aprox 1/2 mm.
Aveti varianta cu 5 apropiat, cea indepartata are distanta intre 1-2 mm.
Multumesc de lamurire, acum care din ele o fi mai rara? sper ca a mea
Cu placere Personal am intalnit mai multe cu 5 apropiat dar nu pot afirma ca 5 deplasat e mai rara.Eu zic ca proportiile sunt cam egale, oricum ambele variante sunt cotate aproximativ-egal.
ZAR scrie:Cu placere Personal am intalnit mai multe cu 5 apropiat dar nu pot afirma ca 5 deplasat e mai rara.Eu zic ca proportiile sunt cam egale, oricum ambele variante sunt cotate aproximativ-egal.
Slava Domnului ca n-avem acces la microscopul electronic! Ar fi cate monede atatea "variante" - si preturi?