20 franci, elvetia

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
mariko

20 franci, elvetia

Mesaj de mariko »

Ce parere aveti despre aceste monede? Merita sa le pastrez?
Daca nu, se pot vinde in Romania si cum ar arata pretul?
Provenienta monedelor si motivul unei potentiale vanzari, pentru a nu exista confuzii: Soacra mea (elvetianca) imi face cadou in fiecare an de craciun sau de ziua mea un asemenea "vreneli", cum il numesc ei. Motivul pentru vanzare este achizitionarea unei piese destul de scumpe (am amintit in alta parte care).
Fişiere ataşate
1949 beideseiten.JPG
1949 beideseiten.JPG (85.34 KiB) Vizualizat de 7458 ori
1935 beideseiten.JPG
1935 beideseiten.JPG (87.25 KiB) Vizualizat de 7459 ori
valentina
**
**

Mesaj de valentina »

ihm... daca nu vrei sa o pastrezi poti sa mi-o faci mie cadou.Ziua mea e in iunie, dar nu conteaza, accept si acum un cadou. :D
Vad ca nu ai glumit atunci cand ai spus ca esti pretentioasa in ceea ce priveste piesele pe care le detii.
E superba dar tu esti sinura persoana care stie daca merita sa o pastrezi sau nu, fiecare colectionar apreciaza in felul lui monedele din colectia proprie.Eu as pastra-o.
mariko

Mesaj de mariko »

valentina scrie:ihm... daca nu vrei sa o pastrezi poti sa mi-o faci mie cadou.Ziua mea e in iunie, dar nu conteaza, accept si acum un cadou. :D
Vad ca nu ai glumit atunci cand ai spus ca esti pretentioasa in ceea ce priveste piesele pe care le detii.
E superba dar tu esti sinura persoana care stie daca merita sa o pastrezi sau nu, fiecare colectionar apreciaza in felul lui monedele din colectia proprie.Eu as pastra-o.
Hm...ma mai gandesc, ar fi o chestie deosebita!
Pe cea din 1949 o am in doua exemplare, iar pe cea din 1935 o voi primi din nou, cel mai probabil la urmatoarea zi de nastere.
Aici (Elvetia) stiu preturile, dar m-am gandit ca in Romania ar putea fi pretul si mai bun. :)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Saptamina trecuta Vreneli costa intre 135 si 143 euro la Numismata Munchen. Acum ar putea fi putin mai ieftine, a mai scazut pretul aurului.
mariko

Mesaj de mariko »

banivechi scrie:Saptamina trecuta Vreneli costa intre 135 si 143 euro la Numismata Munchen. Acum ar putea fi putin mai ieftine, a mai scazut pretul aurului.
Da, cel din 1949 costa si aici 140 de euro, iar celalalt apr. 160.
Cum se stabilesc preturile in Romania in cazul unor asemenea piese?
ZAR

Mesaj de ZAR »

mariko scrie:
banivechi scrie:Saptamina trecuta Vreneli costa intre 135 si 143 euro la Numismata Munchen. Acum ar putea fi putin mai ieftine, a mai scazut pretul aurului.
Da, cel din 1949 costa si aici 140 de euro, iar celalalt apr. 160.
Cum se stabilesc preturile in Romania in cazul unor asemenea piese?
-Pretul in Romania e stabilit ca si afara de cerere + oferta interna, indiferent de piesa.
-Nu sunt piese de larga cautare, se vand in general la valoarea aurului (BV), practic mai mult nu se ofera, e la fel ca in cazul cocoseilor francezi (seria 1907-'14).
-1935 LB au fost batute in anii '45, '46, '47 si au tiraj peste 20 milioane.
-1949 B are tiraj 10 milioane.
-Parerea mea e sa pastrati una din monede pt. colectie restul le puteti vinde, asa as proceda eu, dar decizia va apartine. :)
mariko

Mesaj de mariko »

ZAR scrie:
mariko scrie:
banivechi scrie: -Pretul in Romania e stabilit ca si afara de cerere + oferta interna, indiferent de piesa.
-Nu sunt piese de larga cautare, se vand in general la valoarea aurului (BV), practic mai mult nu se ofera, e la fel ca in cazul cocoseilor francezi (seria 1907-'14).
-1935 LB au fost batute in anii '45, '46, '47 si au tiraj peste 20 milioane.
-1949 B are tiraj 10 milioane.
-Parerea mea e sa pastrati una din monede pt. colectie restul le puteti vinde, asa as proceda eu, dar decizia va apartine. :)
Multumesc pentru informatii. Probabil asa voi face!
Scrie răspuns