fals, eroare...?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Tudor C

fals, eroare...?

Mesaj de Tudor C »

claus

Mesaj de claus »

am vazut si eu respectiva piesa...personal nu cred ca este nici o eroare..dar nu va bazati pe parerea mea de relativ incepator..
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Si eu sunt incepator, dar tot nu cred ca este eroare.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Mai mult pare un fals decat o eroare de batere, nu are nici semnatura gravorului macar pe ea.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Are diametrul mai mic, spune vanzatorul. Cred ca este pur si simplu o moneda destul de uzata, cu marginea taiata rotund. Un fals la astea ar fi avut macar inscriptia intreaga daca tot se voia fals :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Probabil cineva a taiat marginea si a montat moneda intr-un medalion.. ceva..
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Si cum s-ar putea taia perfect, din cate se vede, marginea la o astfel de moneda, fie ea si din argint?
banivechi

Mesaj de banivechi »

E o facatura. Se vad urmele de presare pe centrul reversului (fusul din mina Torcatoarei e elementul cel mai inalt, iar in cazul asta nici nu se vede), si in plus prea ciudate sint taieturile de pe fata femeii si de pe cifra 1. Cred ca o moneda buna a fost pusa la stanta si taiat un inel din ea lat de 1-2mm, si inca putin excentric.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Tudor C scrie:Si cum s-ar putea taia perfect, din cate se vede, marginea la o astfel de moneda, fie ea si din argint?
Dar flanurile monetare cum credeti ca se pot taia perfect? Exact ca saibele: la stanta.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Tudor C scrie:Si cum s-ar putea taia perfect, din cate se vede, marginea la o astfel de moneda, fie ea si din argint?
Usor de tot, dar nu cu foarfeca sau dalta precum probabil va imaginati. Sunt cel putin trei procedee tehnologice dar cel mai simplu este cum spune banivechi. Ca sa fiu mai aproape de Dvs, pot spune ca-i un fel de preducea mai dura cuplata la o presa :D Si merge si la otel nu numai la argint...
Aaa...., preduceaua este un fel de dalta circulara (da, exista si asa ceva) folosita la decuparea de cercuri (evident).
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

berserkr scrie:
Usor de tot, dar nu cu foarfeca sau dalta precum probabil va imaginati. Sunt cel putin trei procedee tehnologice dar cel mai simplu este cum spune banivechi. Ca sa fiu mai aproape de Dvs, pot spune ca-i un fel de preducea mai dura cuplata la o presa :D Si merge si la otel nu numai la argint...
Aaa...., preduceaua este un fel de dalta circulara (da, exista si asa ceva) folosita la decuparea de cercuri (evident).

A plecat (probabil) d-ul naumtopali, dar ati ramas dvs. Sesizez o puternica urma de ironie, dar nu mai am ce spune. Eu ma gandeam ca a fost folosit un briceag sau un topor. Si dalta circulara stiam ca se foloseste la monedele acelea de forma patrata batute de tarile exotice, nu la cercuri.

"Ca sa fiu mai aproape de Dvs."
M-ati facut sa rad. :lol: Serios. Credeti-ma, sunteti mai aproape decat va imaginati.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pai daca stiai de procedeele astea de taiere, de ce ai mai deschis topicul asta? Ca sa ne testezi?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Lasa banivechi...c-a plecat naumtopali si-am ramas eu... :D Mai aproape decat imi imaginez. O fi microfonul din telefonul meu??? Alooo....alooo...nu se mai aude...
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

banivechi scrie:Pai daca stiai de procedeele astea de taiere, de ce ai mai deschis topicul asta? Ca sa ne testezi?

Adresati-va, va rog, la fel cum m-am adresat si eu, cu dvs., ca n-am pascut gastele impreuna.
Dvs. personal nu v-am adresat nicio intrebare.
Eu banuiam ca nu oricine are acces la o stanta si nu vad care ar fi motivul pentru care sa fi fost distrusa o astfel de moneda, intrucat nu cred ca ar fi dat cineva mai multi bani pe ea decat pe una intacta. Era vorba de un rationament simplu. Dar...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Va rog sa cititi punctul 3 din regulamentul forumului
Încuiat