500 LEI 1998 proba
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
500 LEI 1998 proba
Stema nu este incadrata de acel 'chenar' ca la piesele de circulatie.
- Fişiere ataşate
-
- 500Lei1998Proba.jpg (34.82 KiB) Vizualizat de 5363 ori
...si e din nikel... Si e de 2 mm grosime... Si am avut-o in mana 
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Eu zic ca proba de mai sus este tot din aluminiu.
Priviti cu atentie si veti vedea fibre la 45 grade rezultate de la laminarea tablei de aluminiu , urme ce apar la multe din monedele in circulatie.
E posibil sa fi existat si o proba din nichel.
Pe cea prezentata de D-l Aldor av vazut-o si eu la Bucuresti la ZC acum vreo 5-6 ani si era sigur din aluminiu.
Initial am crezut ca e o varianta a piesei in circulatie, drept pentru care am rugat pe cineva sa-mi caute pe la banci . Respectivul, dupa ce a triat vreo cateva mii , mi-a spus ca nu a gasit nici una. Ulterior am aflat ca e proba si ne-am linistit amandoi.
Tot la Bucuresti am vazut si proba bimetalica, cu acelasi design fara cadru la stema.
Priviti cu atentie si veti vedea fibre la 45 grade rezultate de la laminarea tablei de aluminiu , urme ce apar la multe din monedele in circulatie.
E posibil sa fi existat si o proba din nichel.
Pe cea prezentata de D-l Aldor av vazut-o si eu la Bucuresti la ZC acum vreo 5-6 ani si era sigur din aluminiu.
Initial am crezut ca e o varianta a piesei in circulatie, drept pentru care am rugat pe cineva sa-mi caute pe la banci . Respectivul, dupa ce a triat vreo cateva mii , mi-a spus ca nu a gasit nici una. Ulterior am aflat ca e proba si ne-am linistit amandoi.
Tot la Bucuresti am vazut si proba bimetalica, cu acelasi design fara cadru la stema.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin