500 lei 1946 cu lacrima
500 lei 1946 cu lacrima
Nu de mult am cumparat un lot de aluminiu printre care si cateva piese de 500 lei 1946 toate UNC. Cand am ajuns acasa, nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca pe una din ele efigia lui Mihai I prezenta o lacrima similara cu cea de pe 100 lei 1943. De cea din urma eram perfect constient ca exista, insa de 500 lei 1946 nu mai auzisem pe nimeni sa spuna ca ar avea-o sau ca ar fi vazut-o. Apelez la colegii de pe forum, poate are cineva mai multe informatii.
- Fişiere ataşate
-
- Calitatea scanarii nu e tocmai excelenta insa cred ca lacrima este clara...
- 500 lei 1946 lacrima.JPG (14.17 KiB) Vizualizat de 6201 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
cartelcoserv

Ceva mai demult am pus si eu o imagine asemanatoare. Numai ca lacrima este ceva mai jos si sunt 2... O poti vedea aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=348
Si asa cum zicea cartelcoserv, o incadrez si eu la erori de batere.
Si asa cum zicea cartelcoserv, o incadrez si eu la erori de batere.
In primul rand multumesc pentru raspunsuri
Desi nici mie nu imi vine a crede ca ar fi varianta, cu alte cuvinte interventie asupra matritei, forma ei este absolut identica cu cea a unei lacrime. Mai am prin colectie cateva piese de aluminiu si nu numai care prezinta exces de material, insa aceasta m-a pus pe ganduri datorita modului in care seamana cu o lacrima atat prin poztionare cat si prin modul in care este realizata. As fi totusi curios sa vad daca mai are cineva una identica. Cine va veni sambata la Constanta la targ o poate vedea pe viu oricum.