infographic coins
- saankarite

infographic coins
Un artist japonez (Mac Funamizu) a realizat o serie de monede mai putin obisnuite..
Infographic Coins
Infographic Coins
la cite forme de monede s-au inventat astea mai lipseau, desi nimic nu-i nou sub soare, si ma gindesc ca a fost o perioada cind conta mai mult metalul din care era facuta moneda iar in lipsa de moneda marunta acestea se taiau in jumatati sau sferturi. Aceste monede sunt bune pentru orbi desi unii au gasit o metoda mai usoara pentru recunoasterea monedelor de catre orbi: alfabetul Braile.
Mda...desi ideea e originala, nu cred c-ar fi o bucurie sa cazi cu ele prin buzunar sau sa bagi mana prea brusc acolo. Aia de 0,25 e destul de periculoasa
Legat de asta, nu stiu de ce dar vad viitorul fara monede sau bancnote. Bine, cel indepartat sau oricum nu cel foarte apropiat.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Legat oarecum de discutia starnita aici: in pamant vor supravietui destul de putine dintre monedele moderne si contemporane. Fierul si otelul placat nu, aluminiul si el se va coroda in ceva vreme. Doar alama, bronzul, cuprul...Si ce vor comunica ele despre epoca noastra?
O impresie de simplificare, maşinism...Sic transit... 
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Poate ca monedele si bancnotele vor iesi din circuit si oamenii vor face plati elctronice. Dar eu totusi cred ca monedele din metal pretios (bullion) vor fi emise in continuare. In definitiv exista cantitati foarte mari de argint si aur in lume, iar omului ii va face placere intotdeauna sa aiba in mina o valoare concreta.
L.E. @BogdanC: Pai noi avem bancnotele din polimer. Astea nu-s biodegradabile...
L.E. @BogdanC: Pai noi avem bancnotele din polimer. Astea nu-s biodegradabile...
Ma refeream la batrana monedă metalică 
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Vreo 3 sferturi de moneda pe jos, una peste alta, e indeajuns sa-ti aduca lacrimi cand vei calca pe ele. Asa mi se mai intampla cand calc peste cuburile fiului meu uitate pe jos.
Ma gandesc ca de cateva mii de ani, forma rotunda sau ovoidala a monedelor o fi cu un motiv anume.
Cat despre disparitia banilor lichizi, nu cred ca se va intampla . Ma gandesc la interlopi si la corupti cel putin, care nu ar mai exista fara bani "ce nu au miros".
De curand Fiscul din SUA a castigat o batalie impotriva evazionistilor prin fracturarea politicilor de confidentialitate a paradisurilor fiscale. Cred ca in viitor statul care va oferi cat mai multe facilitati celor cu bani fara sa puna prea multe intrebari de unde vin va da lovitura de maketing.
Ma gandesc ca de cateva mii de ani, forma rotunda sau ovoidala a monedelor o fi cu un motiv anume.
Cat despre disparitia banilor lichizi, nu cred ca se va intampla . Ma gandesc la interlopi si la corupti cel putin, care nu ar mai exista fara bani "ce nu au miros".
De curand Fiscul din SUA a castigat o batalie impotriva evazionistilor prin fracturarea politicilor de confidentialitate a paradisurilor fiscale. Cred ca in viitor statul care va oferi cat mai multe facilitati celor cu bani fara sa puna prea multe intrebari de unde vin va da lovitura de maketing.
Pecunia non olet.
Evaziunea sau spalarea de bani se deruleaza in conditii la fel de bune cu bani electronici. Poate chiar mai bune decat cu monede sau bancnote. Imi aduc aminte de prima frauda pe calculator, in care un tip baga diferenta de rotunjire la zecimala a tuturor operatiunilor dintr-o banca mare din SUA intr-un cont pe-al carui posesor il botezase "Donald Duck". Glumita asta l-a costat ani grei de puscarie. Fara numele ala care a sarit in ochi cuiva "agonisea" poate si azi cate ceva.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!