Moneda romaneasca a anului 2009 - chestionar

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Moneda românească a anului 2009

Chestionarul s-a închis pe data de 31 Ian 2010, 02:24

Moneda 1: 10 ani UEM
3
7%
Moneda 2: Unirea Principatelor Române - 150 de ani
11
27%
Moneda 3: Regele Carol I
13
32%
Moneda 4: Alexandru Macedonski
6
15%
Moneda 5: Mitropolia Ţării Româneşti - 650 de ani
1
2%
Moneda 6: Oficiul de Statistică - 150 de ani
0
Niciun vot
Moneda 7: Bucureşti-Giurgiu - 140 de ani
1
2%
Moneda 8: Bucureşti - 550 de ani
0
Niciun vot
Moneda 9: Portul Constanţa - 100 de ani
5
12%
Moneda 10: Monumentul de la Adamclisi - 1900 de ani
0
Niciun vot
Moneda 11: Statului Major General - 150 de ani
0
Niciun vot
Moneda 12: Timişoara
1
2%
Moneda 13: Episcopul Petru Pavel Aron
0
Niciun vot
Moneda 14: Nicolae Bălcescu
0
Niciun vot

Voturi totale: 41

Alex
moderator
moderator

Moneda romaneasca a anului 2009 - chestionar

Mesaj de Alex »

Am ajuns la cea de-a treia editie a votarii monedei romanesti a anului. Ca deobicei, se poate vota fie calitatea artistica a unei machete, fie ideea unei emisiuni. Chestionarul este deschis pana la sfarsitul lunii ianuarie 2010.

Moneda 1: 10 ani UEM (16 ianuarie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 2: 150 de ani de la Unirea Principatelor Române (23 ianuarie 2009, aur)
ImagineImagine

Moneda 3: 170 de ani de la naşterea regelui Carol I (15 aprilie 2009, aur)
ImagineImagine

Moneda 4: 155 de ani de la naşterea poetului Alexandru Macedonski (20 mai 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 5: 650 de ani de la întemeierea Mitropoliei Ţării Româneşti (24 iunie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 6: 150 de ani de la înfiinţarea Oficiului de Statistică (15 iulie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 7: 140 de ani de la inaugurarea căii ferate Bucureşti - Giurgiu (5 august 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 8: 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti (16 septembrie 2009, aur, argint şi tombac cuprat)
ImagineImagine

Moneda 9: 100 de ani de la inaugurarea Portului Constanţa (7 octombrie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 10: 1900 de ani de la inaugurarea Monumentului de la Adamclisi (21 octombrie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 11: 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General al Armatei Române (12 noiembrie 2009, aur, argint şi tombac cuprat)
ImagineImagine

Moneda 12: Timişoara - primul oraş european iluminat electric (25 noiembrie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 13: 300 de ani de la naşterea episcopului Petru Pavel Aron (16 decembrie 2009, argint)
ImagineImagine

Moneda 14: 190 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu (30 decembrie 2009, aur, argint şi tombac cuprat)
ImagineImagine

Multumiri Romanian Coins si Coins.ro pentru imaginile monedelor.
Ultima oară modificat 09 Ian 2010, 00:44 de către Alex, modificat 1 dată în total.
danutz

Mesaj de danutz »

carol 1 binenteles cea mai tare :lol: :twisted: :lol:
Mike

Mesaj de Mike »

Am votat unirea principatelor.Imi place designul , parca are ceva sadagura in ea.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Unirea principatelor.
picard

Mesaj de picard »

Am votat pe criterii pur estetice; am ales Macedonski.

La Carol I nu mi-a placut ca au unit stema cu efigia lui Carol.
La Alexandru Ioan Cuza mi se pare cam nereusita partea asemanatoare cu Sădăgura.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Cornelius Agrippa

Mesaj de Cornelius Agrippa »

Unirea principatelor.Tot pentru asemanarea cu Sadagura
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
skortzy

Mesaj de skortzy »

Camila face toti banii... ;)
claus

Mesaj de claus »

Un vot pentru Portul Constanta.

Si 10 ani UEM e interesanta dar nu vad legatura cu Romania. Poate o moneda 20 de ani de UEM sa aiba...dar mai e pana atunci :D
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

portul constanta
avem o gramada de monede cu tematica personalitati , mai rau stam la alte tematici....
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu am votat cu Timisoara. Findca la restaurarea vechii turbine am contribuit si eu si fiindca apar cladirile simbol ale orasului meu.
Off topic, mi se pare de cel mai prost gust mercantilismul dus la extrem in ceea ce priveste folosirea imaginii lui Vlad Tepes pe monede. Las la o parte ca gravorul nici macar nu sa obosit sa redeseneze efigia, care e identica cu cea de pe moneda cu Manastirea Snagov, doar ca a reglat pantograful s-o faca ceva mai mare. De toata jena...
Alex
moderator
moderator

Re: Moneda romaneasca a anului 2009 - chestionar

Mesaj de Alex »

170 de ani de la naşterea regelui Carol I (15 aprilie 2009, aur)
ImagineImagine

Moneda asta ar fi avut o macheta interesanta, daca nu ar fi fost unele elemente derutante. Personal nu cred ca este inspirata plasarea pe o moneda aniversand nasterea lui Carol I a imaginii Castelului Peles, locul mortii sale. Ar fi fost mai potrivita imaginea castelului Sigmaringen, desi poate imaginea sa nu este la fel de cunoscuta in Romania. Insa problemele reversului depasesc cu mult aversul. Asa cum a remarcat si picard, plasarea stemei vechi a Romaniei in carca lui Carol este complet neinspirata. In plus, stema este cea a Romaniei Mari, intrata in uz abia in 1922, la 8 ani dupa moartea lui Carol. Daca s-a vrut evitarea utilizarii stemei Romaniei "mici", s-ar fi putut pune stema familiei Hohenzollern sau s-ar fi lasat reversul doar cu efigia lui Carol I. Ar fi iesit o macheta mult mai reusita, poate cea mai frumoasa din anul asta. Asa insa...
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Am ales Unirea Principatelor Romane, datorita faptului ca anul 1859, a fost un an cu insemnatate foarte mare pentru ceea ce se cheama Romania. O moneda relativ placuta la vedere, fara a fi incarcata exagerat de mult in detalii.
O a 2-a preferinta ar fi fost 170 de ani de la nasterea regelui Carol I. Dar cum spunea si Alex, exista o graseala care nu putea fi trecuta cu vederea. Stema aia nu avea ce cauta acolo, decat daca ar fi fost portretul regelui Ferdinand.
Ca si a 3-a preferinta, ar fi fost Macedonski, doar pt ca se incadreaza in tematica blogului meu. Dar aici asi fi putut fi acuzat de subiectivism :D
Oricum, marele castigator al editiilor BNR 2009 este de departe Cuza - 3 emisiuni.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Yu_L.Yan scrie:Am ales Unirea Principatelor Romane, datorita faptului ca anul 1859, a fost un an cu insemnatate foarte mare pentru ceea ce se cheama Romania. O moneda relativ placuta la vedere, fara a fi incarcata exagerat de mult in detalii.
O a 2-a preferinta ar fi fost 170 de ani de la nasterea regelui Carol I. Dar cum spunea si Alex, exista o graseala care nu putea fi trecuta cu vederea. Stema aia nu avea ce cauta acolo, decat daca ar fi fost portretul regelui Ferdinand.
Ca si a 3-a preferinta, ar fi fost Macedonski, doar pt ca se incadreaza in tematica blogului meu. Dar aici asi fi putut fi acuzat de subiectivism :D
Oricum, marele castigator al editiilor BNR 2009 este de departe Cuza - 3 emisiuni.
Eu am ales dupa criterii pur estetice moneda cu Macedonski (Carol I a picat din motivele expuse mai sus). Daca as fi ales ideea unei emisiuni as fi votat Unirea Principatelor, dar mi s-a parut ca are o macheta un pic prea simpla, potrivita mai curand pentru o moneda de circulatie decat pentru una comemorativa unde s-ar fi putut folosi un pic mai multa creativitate.

P.S. La o "testare in familie", sotia a ales exact ca tine, cu comentarii aproape identice.
danutz

Mesaj de danutz »

eu l-am ales pe carol deoarece tematica mea este stemele pe monede si mia placut ca model chiar daca nu are legatura cu aniversarea

poate au gresit matrita cine stie poate cand va fi aniversarea mortii poate vor pune stema casei de Hohenzollern si castelul unde sa nascut :lol:
sunt capabili
moderator1

Mesaj de moderator1 »

Eu am votat tot pentru Unirea Principatelor si tot reversul m-a atras, dar nu asemanarea cu monedele Sadagura ci cu o emisiune din 2007 BNR moneda de 20 romani

http://www.coins.ro/comemorative/2007/ro_05.php
Scrie răspuns