Deteriorare monedelor moderne

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
KLARK

Deteriorare monedelor moderne

Mesaj de KLARK »

Multi oameni au gasit monede vechi, in siturile arheologice se pot gasi monede de peste 2000 de ani. Dar v-ati intrebat daca urmasii nostrii vor putea gasii monedele actuale?
Eu am gasit multe monede... marea lor majoritate distruse. Toate monedele erau de dupa 1950. Au fost cazuri cand am gasit monede de 5 bani emisiuni 2005,2007,2008 si chiar 2009 in stare deplorabila!
Monedele actuale fiind facute prin placarea otelului cu diverse metale, se deterioreaza foarte repede, unele chiar mai repede decat monedele din zinc! (apropo de monedele de zinc, am observat o dovada ca monedele de 5 lei 1942 sunt batute la Berlin, am multe mondede de zinc, aproape toate monedele de 2 lei si de 20 lei sunt distruse, dar pe monedele de 5 lei se mai poate observa anul si parti din desen)
Si nici monedele de aluminiu nu sunt foarte rezistente, doar ca monedele de aluminiu recente, fiind facute dintr-un aliaj de aluminiu se pastreaza mai bine.

Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest topic!

Va rog sa ma scuzati ca am gresit titlul topicului, dar m-am grabit.
picard

Mesaj de picard »

Monede gasite in pamant:
2 lei 1941, 5 lei 1941- au stat in pamant cam 40 de ani si starea ma face sa cred ca nu mai rezistau inca 40.
50 bani 1955
5 bani 1867 (e din aceeasi sursa cu cele de 5 lei dar nu sunt foarte sigur ca a stat in pamant - are o patina frumosa gri-albastru).

Vor fi gasite atat cat le permite viata materialului monede din toate timpurile datorita obiceiului de a depune bani in morminte, de a arunca cu bani la rascruci in timpul petrecerii mortului. (Am astfel de monede - 5 bani 1955)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
buzynik

parere:

Mesaj de buzynik »

picard scrie:Monede gasite in pamant:
2 lei 1941, 5 lei 1941- au stat in pamant cam 40 de ani si starea ma face sa cred ca nu mai rezistau inca 40.
50 bani 1955
5 bani 1867 (e din aceeasi sursa cu cele de 5 lei dar nu sunt foarte sigur ca a stat in pamant - are o patina frumosa gri-albastru).

Vor fi gasite atat cat le permite viata materialului monede din toate timpurile datorita obiceiului de a depune bani in morminte, de a arunca cu bani la rascruci in timpul petrecerii mortului. (Am astfel de monede - 5 bani 1955)
Buna ziua tuturor. Poate ca acum se bat monede biodegradabile :twisted: ,sau poate in viitor nu mai conteaza actualul prezent. Am glumit. Si eu in riu am gasit doar placute de rugia din anii '960, si monede in perfecta stare din anii 1300...si ceva. O zi buna incontinuare .Cu stima Nicu
Metal Hammer

Mesaj de Metal Hammer »

Prin pamant am gasit 3 monede medievale insa 2 s-au facut praf cand au intrat in contact cu aerul singura care a mai ramas este o moneda din 1580 emisa de Rudolf al II-lea(Dinari Maghiari)
Orice lucru bun in viata este ilegal,imoral sau ingrasa
Scrie răspuns