Rog identificare
Rog identificare
As vrea sa stiu data aproximativa la care a fost emisa si cu ce ocazie.
Este din aluminiu si are diametrul de 84 mm.
Din cauza ca efigia este iesita in relief scrisul a iesit neclar la scanare.
Multumesc anticipat.
Este din aluminiu si are diametrul de 84 mm.
Din cauza ca efigia este iesita in relief scrisul a iesit neclar la scanare.
Multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- CAROL-I.jpg (30.38 KiB) Vizualizat de 18571 ori
Cred ca este una din medaliile emise pentru 25 de ani de domnie ai lui Carol I (1866-1891). De altfel, anii sint scrisi pe medalie.
Daca e aceasta medalie, pe revers ar trebui sa se vada biserica de la Curtea de Arges cu anul 1886 si alte patru scene cu mari realizari din timpul domniei (primii 25 de ani). De exemplu, anul 1881 si stema Romaniei din partea de sus marcheaza proclamarea regatului. Mai apare clar si razboiul de independenta, cu anii corespunzatori.
Din pacate scanarea e mica si neclara.
Daca e aceasta medalie, pe revers ar trebui sa se vada biserica de la Curtea de Arges cu anul 1886 si alte patru scene cu mari realizari din timpul domniei (primii 25 de ani). De exemplu, anul 1881 si stema Romaniei din partea de sus marcheaza proclamarea regatului. Mai apare clar si razboiul de independenta, cu anii corespunzatori.
Din pacate scanarea e mica si neclara.
Legat de acest tip de medalie, in urma cu ceva vreme am vazut de vanzare un exemplar. Pentru ca nu o mai vazusem pana atunci, am studiat-o cu oarecare curiozitate, interpretata de vanzator (si nu numai) ca intentie de a o cumpara. Dupa ce am lasat-o si m-am indepartat, m-a abordat unul dintre "vecinii" vanzatorului ca sa ma felicite ca am avut ochi bun si nu am cumparat-o pentru ca este unul dintre falsurile produse in Ucraina, cu aerul ca sunt destul de frecvente. Nu am nici o idee daca reactia "vecinului" a fost sincera sau daca a fost determinata de concurenta, invidie sau altceva. Dar este posibil sa fi fost un fals? Sunt atat de frecvente?
Mi se pare ciudat faptul ca nu e deloc oxidata (fabricatie recenta?).
Am gasit o piesa pe www.icollector.com dar este din bronz.
Am gasit o piesa pe www.icollector.com dar este din bronz.
Aluminiu s-a utilizat, cel putin pentru emiterea de monede incepind cu 1920. Este adevarat ca aluminiu a fost obtinut prima data in 1824 de Oersted, dar nu cred ca a fost utilizat pentru medalii mai devreme de 1920, tinid cont ca procesul tehnologic este cumva asemanator pentru medalii si monede. Eu cred ca avem de a face cu o copie recenta, mai ales ca in timp si nu foarte indelungat Aluminiu se acopera cu un strat subtire de oxid, care se pare ca lipseste in cazul piesei in discutie.
Vad ca incepe sa se prinda lumeadorelb scrie: Eu cred ca avem de a face cu o copie recenta, mai ales ca in timp si nu foarte indelungat Aluminiu se acopera cu un strat subtire de oxid, care se pare ca lipseste in cazul piesei in discutie.
Celor din aluminiu care sunt acoperite artificial cu un strat de oxid li se spune aluminiu eloxat. Tehnica e relativ noua in baterea medaliilor, fiind folosita dupa anii 60 si are rolul de a impedica exact oxidarea naturala de care ziceai.
MONEDA 4
Este gaurita si cam stramba saracuta de ea dar in rest arata foarte bine
Sincer sa fiu cred ca e din aur (este destul de dura) dar nu bag mana in foc
Am incercat sa o mai indrept putin dar mi-am cam rupt degetele
Este gaurita si cam stramba saracuta de ea dar in rest arata foarte bine
Sincer sa fiu cred ca e din aur (este destul de dura) dar nu bag mana in foc
Am incercat sa o mai indrept putin dar mi-am cam rupt degetele
- Fişiere ataşate
-
- Moneda4-a.JPG (8 KiB) Vizualizat de 18483 ori
-
- Moneda4-b.JPG (8.01 KiB) Vizualizat de 18483 ori
Moneda de aur pare a fi Cedid Mahmudiye (1223 anul de pe moneda).
Pentru mai multe detalii compara diametrul si greutatea cu monedele din site-ul de mai jos.
http://www.osmanliparalari.com/30-2mahm ... mahmud.htm
Celelalte monede sunt recente.
Pentru mai multe detalii compara diametrul si greutatea cu monedele din site-ul de mai jos.
http://www.osmanliparalari.com/30-2mahm ... mahmud.htm
Celelalte monede sunt recente.
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv