sc monetaria statului srl
-
cartelcoserv

sc monetaria statului srl
http://cgi.ebay.com/ROMANIA-RUMANIEN-10 ... dZViewItem
urmariti piesele scoase la vanzare de acest id
urmariti piesele scoase la vanzare de acest id
Am o nedumerire: monedele astea au putere circulatorie, si sint anuntate pe site-ul BNR ca fiind din alte metale decit cele din care sint facute aceste "probe"
Din moment ce niciunde nu e anuntata existenta acestor probe, si pe monede nu apare inscriptia "Proba", "Essai", "Copy" inseamna ca sint falsuri. Or falsul de moneda in circulatie inca se pedepseste.... fiind considerat un atentat la siguranta nationala. De unde au venit exemplarele astea mai pot sa vina... sa faci din 5 g argint o moneda de 50 ron e rentabil... nu e nevoie sa ceri sute de dolari pe ea, te poti multumi cu valoarea faciala
Din moment ce niciunde nu e anuntata existenta acestor probe, si pe monede nu apare inscriptia "Proba", "Essai", "Copy" inseamna ca sint falsuri. Or falsul de moneda in circulatie inca se pedepseste.... fiind considerat un atentat la siguranta nationala. De unde au venit exemplarele astea mai pot sa vina... sa faci din 5 g argint o moneda de 50 ron e rentabil... nu e nevoie sa ceri sute de dolari pe ea, te poti multumi cu valoarea faciala
-
cartelcoserv

Moneda 50 Academia Romana are toate sansele sa aiba mai multe probe decit tirajul oficial. Baietii au fost mai mult timp ocupati batind probe care dupa cum se vede au o retea de distributie mai mare decit cele 4-5 filiale ale BNR decit cu productia monedei in sine...Asa cum ati zis, Monetaria Statului pare sa fie un srl!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Aceste probe sunt lipsite de valoare numismatica tinand cont de haosul care domneste in emiterea lor in Romania.Aldor scrie:Vanzatorul respectiv are tot timpul o multime de astfel de 'probe'. Ori are ceva rude pe la monetarie, ori le bate el acasa
Pot intra mai bine la categoria emisiuni private dupa felul in care sunt batute si distribuite.
Partea proasta este ca influenta lor nefasta se va manifesta asupra tuturor pieselor romanesti cu deosebire asupra jubiliarelor, creind confuzie si ducand la marginalizarea monedelor romanesti.
-
cartelcoserv

exact acesta este pericolul principal.ca sa nu mai spun ca ,in momentul de fata, eu,personal,nu mai cumpar nici o proba romaneasca de la targuri.desi este un domeniu care ma interesa destul de multsorin70 scrie:Aceste probe sunt lipsite de valoare numismatica tinand cont de haosul care domneste in emiterea lor in Romania.Aldor scrie:Vanzatorul respectiv are tot timpul o multime de astfel de 'probe'. Ori are ceva rude pe la monetarie, ori le bate el acasa
Pot intra mai bine la categoria emisiuni private dupa felul in care sunt batute si distribuite.
Partea proasta este ca influenta lor nefasta se va manifesta asupra tuturor pieselor romanesti cu deosebire asupra jubiliarelor, creind confuzie si ducand la marginalizarea monedelor romanesti.
In lista indicata de cartelcoserv este si o proba din acelasi metal ca moneda originala.

http://cgi.ebay.com/ROMANIA-RUMANIEN-5- ... 0042150119

http://cgi.ebay.com/ROMANIA-RUMANIEN-5- ... 0042150119
-
Exodus
Buna Ziua,
Sincer si fara invidie si sa fim cinstiti eu detin citeva probe sau cum vreti d-voastra sa le numiti si nu vad cu ce dauneaza, mai ales cind nu ai buzunarul profund ca sa-ti poti permite o moneda oficiala care sa recunoastem, abia poti pune mina pe una. Personal imi este foarte greu si sa gasesc obtin cite o proba si nu cred ca au fost batute foarte multe.........sint mai mult a sigur iar in catalogul Numismatic 2004, Domnul Mircea Gh. Manole pune si preturile la probe, deci de ce sa fie falsuri sau altceva, o data ce sint si cotate in catalog de dinsul.
Sincer si fara invidie si sa fim cinstiti eu detin citeva probe sau cum vreti d-voastra sa le numiti si nu vad cu ce dauneaza, mai ales cind nu ai buzunarul profund ca sa-ti poti permite o moneda oficiala care sa recunoastem, abia poti pune mina pe una. Personal imi este foarte greu si sa gasesc obtin cite o proba si nu cred ca au fost batute foarte multe.........sint mai mult a sigur iar in catalogul Numismatic 2004, Domnul Mircea Gh. Manole pune si preturile la probe, deci de ce sa fie falsuri sau altceva, o data ce sint si cotate in catalog de dinsul.