sc monetaria statului srl

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

cartelcoserv

sc monetaria statului srl

Mesaj de cartelcoserv »

http://cgi.ebay.com/ROMANIA-RUMANIEN-10 ... dZViewItem
urmariti piesele scoase la vanzare de acest id
banivechi

Mesaj de banivechi »

Am o nedumerire: monedele astea au putere circulatorie, si sint anuntate pe site-ul BNR ca fiind din alte metale decit cele din care sint facute aceste "probe"
Din moment ce niciunde nu e anuntata existenta acestor probe, si pe monede nu apare inscriptia "Proba", "Essai", "Copy" inseamna ca sint falsuri. Or falsul de moneda in circulatie inca se pedepseste.... fiind considerat un atentat la siguranta nationala. De unde au venit exemplarele astea mai pot sa vina... sa faci din 5 g argint o moneda de 50 ron e rentabil... nu e nevoie sa ceri sute de dolari pe ea, te poti multumi cu valoarea faciala
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

am vazut zeci de astfel de probe in ultimul an .inclusiv la targurile numismatice de aici.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Moneda 50 Academia Romana are toate sansele sa aiba mai multe probe decit tirajul oficial. Baietii au fost mai mult timp ocupati batind probe care dupa cum se vede au o retea de distributie mai mare decit cele 4-5 filiale ale BNR decit cu productia monedei in sine...Asa cum ati zis, Monetaria Statului pare sa fie un srl!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pentru mine astea n-au nici o valoare. Mi se par si un pic deprimante daca pot spune asa....
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pentru cei carora le plac obiectele lucitoare, nu sint deprimante.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Vanzatorul respectiv are tot timpul o multime de astfel de 'probe'. Ori are ceva rude pe la monetarie, ori le bate el acasa :roll:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Aldor scrie:Vanzatorul respectiv are tot timpul o multime de astfel de 'probe'. Ori are ceva rude pe la monetarie, ori le bate el acasa :roll:
Aceste probe sunt lipsite de valoare numismatica tinand cont de haosul care domneste in emiterea lor in Romania.
Pot intra mai bine la categoria emisiuni private dupa felul in care sunt batute si distribuite.
Partea proasta este ca influenta lor nefasta se va manifesta asupra tuturor pieselor romanesti cu deosebire asupra jubiliarelor, creind confuzie si ducand la marginalizarea monedelor romanesti.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

sorin70 scrie:
Aldor scrie:Vanzatorul respectiv are tot timpul o multime de astfel de 'probe'. Ori are ceva rude pe la monetarie, ori le bate el acasa :roll:
Aceste probe sunt lipsite de valoare numismatica tinand cont de haosul care domneste in emiterea lor in Romania.
Pot intra mai bine la categoria emisiuni private dupa felul in care sunt batute si distribuite.
Partea proasta este ca influenta lor nefasta se va manifesta asupra tuturor pieselor romanesti cu deosebire asupra jubiliarelor, creind confuzie si ducand la marginalizarea monedelor romanesti.
exact acesta este pericolul principal.ca sa nu mai spun ca ,in momentul de fata, eu,personal,nu mai cumpar nici o proba romaneasca de la targuri.desi este un domeniu care ma interesa destul de mult
dorelb

Mesaj de dorelb »

Problema cea mai mare este ca se intimpla ceva ilegal. Cine ar trebui sa se sesizeze?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

banivechi scrie:Pentru cei carora le plac obiectele lucitoare, nu sint deprimante.
:D Am spus "pentru mine"
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

In lista indicata de cartelcoserv este si o proba din acelasi metal ca moneda originala.

Imagine
http://cgi.ebay.com/ROMANIA-RUMANIEN-5- ... 0042150119
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Dupa cate observ nu exista diferente intre proba de 5 lei Ieud si originalul.
Sau poate nu am analizat suficient.
Atunci cum facem diferenta dintre proba si original. O fi un original scos peste cantitatea legala, fara certificat si denumit proba ?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Vinzatorul da o diferenta de greutate de 0,103g, ceea ce nu e relevant, o fi cintarit-o cu o balanta electronica de buzunar care are toleranta de 0,1g.
Exodus

Mesaj de Exodus »

Buna Ziua,
Sincer si fara invidie si sa fim cinstiti eu detin citeva probe sau cum vreti d-voastra sa le numiti si nu vad cu ce dauneaza, mai ales cind nu ai buzunarul profund ca sa-ti poti permite o moneda oficiala care sa recunoastem, abia poti pune mina pe una. Personal imi este foarte greu si sa gasesc obtin cite o proba si nu cred ca au fost batute foarte multe.........sint mai mult a sigur iar in catalogul Numismatic 2004, Domnul Mircea Gh. Manole pune si preturile la probe, deci de ce sa fie falsuri sau altceva, o data ce sint si cotate in catalog de dinsul.
Scrie răspuns