Pretul unei piese de 2 lei 1952 AU-55

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Care credeti ca este, in acest moment, valoarea unei piese de 2 lei 1952 in stare aproape necirculata? (sa zicem AU-55) Va rog sa raspundeti care credeti ca este valoarea, nu cat ati fi dispus sa oferiti!

Chestionarul s-a închis pe data de 01 Apr 2011, 12:18

pana in 200E
7
26%
intre 201E si 400E
3
11%
intre 401E si 600E
4
15%
intre 601E si 800E
5
19%
intre 801E si 900E
1
4%
intre 901E si 1.000E
2
7%
intre 1.001E si 1.200E
1
4%
peste 1.201E
4
15%

Voturi totale: 27

capa

Pretul unei piese de 2 lei 1952 AU-55

Mesaj de capa »

La piesele mai rare este foarte greu de stabilit valoarea de piata, intrucat nu exista tranzactii.

Exista, chiar si in acest moment, oferite spre vanzare cateva piese de 2 lei 1952, in stari mai bune sau mai putin bune, la preturi de aproximativ 1100-1300E, dar fara ofertanti.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
ZAR

Mesaj de ZAR »

''Va rog sa raspundeti care credeti ca este valoarea, nu cat ati fi dispus sa oferiti!''

Fiecare piesa valoreaza exact atat cat esti dispus sa oferi pe ea. :wink:
Pt. mine - nimic, nu intra in aria mea de interes.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Pretul unei monede (nu neaparat cea in cauza), pentru fiecare persoana in parte este atat cat este dispus sa dea pe acea moneda.

Spre exemplu, moneda in cauza, daca dumneavoastra sunteti dispus sa dati pe ea 200 euro, iar eu doar 100, asta insemna ca pt dumneavostra moneda face 200, iar pt mine 100. Ca eu nu o voi gasi probabil niciodata la acel pret, asta e altceva...

Iar daa se intreaba cineva la ce mai foloseste atunci catalogul ... si acesta e facut tot de oameni, iar multe din preturi nu reflecta nicidecum piata.

Ca sa revenim la 2 lei 1952, poate ca multora li se pare foarte mare pretul la piesele care sunt la vanzare. Dar tineti cont ca pretul corect pt vanzator poate fi pretul pe care cere pe ele (eventual cu o marja de 10 - 15% pt negociere).
Inca un lucru esential ... deocamdata sunt singurele oferite la vanzare. Asadar, strugurii de pe piata sunt ... acri :D
Cu rabdare, poate in 10 - 15 ani, fiecare va avea ocazia sa achizitioneze aceasta moneda, la un pret corect (adica atat cat i se pare ca face acea moneda la momentul respectiv).
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
ZAR

Mesaj de ZAR »

Foarte bine punctat de dl. Yu_L.Yan.
Mai adaug : Oferta tine in primul rand de interesul de moment si implicit de buget. Spre ex. daca azi sunt dispus sa platesc o anumita suma (sa zicem mare) pe o moneda, maine e posibil sa nu mai ofer nici macar 1 leu din mai multe motive. Unul ar fi ca am investit banii in alte directii sau am gasit intre timp altceva mai tentant de achizitionat. :)
capa

Mesaj de capa »

Yu_L.Yan scrie:Pretul unei monede (nu neaparat cea in cauza), pentru fiecare persoana in parte este atat cat este dispus sa dea pe acea moneda.
Nu sunt de acord. Mi s-a intamplat de multe ori urmarind diverse tranzactii finalizate sa inteleg ca pretul unei piese este unul mai mare decat cel pe care as fi fost eu dispus sa-l ofer. Exemplul cel mai bun este reprezentat de licitatiile pe care nu le-am castigat fix din acest motiv. Daca m-ar intreba cineva acum despre pretul unei astfel de piese as spune ca este pretul de pe piata, nu pretul pe care as fi eu dispus sa-l dau.

Mai mult, pretul pe care o persoana este dispus sa-l dea pentru o piesa este, de cele mai multe ori, mult mai mic decat pretul pentru care ar fi dispus sa renunte la aceea piesa, in cazul in care ar detine-o.
cmusat

Mesaj de cmusat »

Yu_L.Yan scrie: Inca un lucru esential ... deocamdata sunt singurele oferite la vanzare. Asadar, strugurii de pe piata sunt ... acri :D
Cu rabdare, poate in 10 - 15 ani, fiecare va avea ocazia sa achizitioneze aceasta moneda, la un pret corect (adica atat cat i se pare ca face acea moneda la momentul respectiv).
Sunt foarte curios ce ati vrut sa spuneti cu asta:
a) cu rabdare, chiar daca piata ramane sus, se pot gasi chilipiruri
b) piata va scadea foarte mult in 10 ani.
c) niciuna din cele de mai sus

Multumesc
On a long enough time line, the survival rate for everyone drops to zero. Tyler Durden
-------
“Gold and silver are money. Everything else is credit” J.P. Morgan
capa

Mesaj de capa »

cmusat scrie:
Yu_L.Yan scrie: Inca un lucru esential ... deocamdata sunt singurele oferite la vanzare. Asadar, strugurii de pe piata sunt ... acri :D

Multumesc
Sau: cu rabdare si cu bani pusi deoparte, in 10-15 ani se pot aduna destui pentru o piesa mai rara, ca aceasta.
:evil:
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Ar fi interesant daca unul din vanzatori ar pune o moneda cu plecare de la 1 euro poate asa ne-am face o idee de cat ar fi pretul aproximativ de moment al piesei . Dar ma indoiesc . Cel mai bine este sa asteptam licitatia de la Kuenker dar cred ca vor fi surprize , adica pretul sa nu depaseasca 600 euro deci jumatate din ceea ce se cere pe ebay , okazii . Ultimele piese aparute de curand pe ebay au urmat doar trendul altor monede oferite la peste 1000 euro de ceva ani si care nu au gasit cumparatori , deci finalul si in cazul lor este prevedibil . Prin 2009 s-a dat una pe ebay cu 1000 dolari si una pe okazii cu 600 euro parca si cred ca si acum tot pe acolo s-ar ajunge . Personal cu 1200 euro as lua un 20 lei 1883 una din 1890 si ar ramane si pentru aur din 1906 frumos si as lasa cele din 52 la urma... dar asta as face eu ...
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

capa scrie: Nu sunt de acord. Mi s-a intamplat de multe ori urmarind diverse tranzactii finalizate sa inteleg ca pretul unei piese este unul mai mare decat cel pe care as fi fost eu dispus sa-l ofer. Exemplul cel mai bun este reprezentat de licitatiile pe care nu le-am castigat fix din acest motiv. Daca m-ar intreba cineva acum despre pretul unei astfel de piese as spune ca este pretul de pe piata, nu pretul pe care as fi eu dispus sa-l dau.
Tocmai de aceea am spus ca pretul unei monede este pentru fiecare persoana in parte este atat cat este dispus sa dea pe acea moneda.
Daca dumneavoastra ati oferit x lei pe o moneda, inseamna ca atat ati considerat ca merita acea moneda. Daca ati iesit pe locul 2 (sau 10), doarece cineva a supralicitat, insemna ca pt persoana in cauza atat facea acea moneda.
Altfel spus.
Degeaba incercati sa va faceti o parere despre pretul la 2 lei 1952. Daca prin sondajul acesta, punem toti pret de referinta 1000 euro, iar pe siteurile de licitatii o gasiti la 1300, cum procedati? Daca eu dau pe acea moneda 1300, insemna ca pt mine atat face. Daca dumneavoastra gasiti alta la 1000, avantaj dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca eu am pierdut 300 euro, deoarece eu am fost dispus sa ofer acei bani.

Pentru orice moneda rara sau cu stare UNC, nu puteti fixa un pret de referinta. Totul se rezuma la regula pietii. Adica cerere si oferta.
cmusat scrie:

Multumesc
Raspuns final:
C) niciuna din cele de mai sus.

Am dorit sa spun ca a colectiona nu inseamna a avea neaparat orice moneda in colectie. Daca cineva dintre voi e dispus sa ofere 1300 de euro pe acea moneda, foarte bine. Eu doar sunt dispus sa astep pana o voi gasi la un pret corect (pt mine).
Pentru a inlatura orice discutie, moneda in cauza o am in colectie, dar daca ar fi fost o lipsa, nu ar fi fost nici o problema. Nu ar fi fost singura gaura :D
ovidiu^ scrie: Prin 2009 s-a dat una pe ebay cu 1000 dolari si una pe okazii cu 600 euro parca si cred ca si acum tot pe acolo s-ar ajunge . Personal cu 1200 euro as lua un 20 lei 1883 una din 1890 si ar ramane si pentru aur din 1906 frumos si as lasa cele din 52 la urma... dar asta as face eu ...
Corect. Si eu asi proceda la fel.
Mai adaug faptul ca cea de pe okazii a fost vanduta de pe nik-ul meu si a mai fost o dicutie despre aceasta moneda in urma cu 2 ani in topicul 2 lei 1952
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
valentinian

Mesaj de valentinian »

ZAR scrie:''Va rog sa raspundeti care credeti ca este valoarea, nu cat ati fi dispus sa oferiti!''

Fiecare piesa valoreaza exact atat cat esti dispus sa oferi pe ea. :wink:
Pt. mine - nimic, nu intra in aria mea de interes.
Rspunsul colegului ZAR este identic cu raspunsul meu
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Domnilor , intrebarea era asupra valorii ei de piata , nu asupra interesului si cotarii piesei de dumneavoastra prin aceasta prisma . Daca si eu ma raliez cu "lipsa de interes" fata de piesa , nu pot sa nu fiu realist si sa recunosc ca este o moneda rara , o moneda cu potential pentru care exista un grad destul de ridicat de interes . Refuz sa cred ca daca vre-unul dintre dumneavoastra ar gasi o piesa prin podul bunicii sau undeva aiurea , stiind despre ce este vorba , ar arunca-o in cutia cu metale reciclabile , in loc cu banii obtinuti din vanzarea ei sa-si ia o alta piesa in colectie sau sa faca orice altceva . De aceasta valoare era interesat initiatorul topicului , de pretul pe care l-ar putea obtine o piesa AU55 in cazul in care ea ar fi vanduta , bineinteles undeva unde exista posibilitatea de a fi observata de potentialii cumparatori .Revenind la intrebarea topicului cred ca moneda ar obtine un pret mai bun aici , in tara (chiar pe okazii) decat la licitatiile de dincolo . In marea lor majoritate astfel de piese (care se pot obtine cu sume relativ mici fata de preturile din tara ) sunt cumparate de dealeri si revandute in aici , unde deja au clienti interesati . Nu acelas lucru pot spune pentru anumite piese ( Carol I spre exemplu ) in UNC , la care preturile au urcat "la cer", interesul venind din partea colectionarilor straini cu potential .
capa

Mesaj de capa »

roantichitati scrie:Domnilor , intrebarea era asupra valorii ei de piata , nu asupra interesului si cotarii piesei de dumneavoastra prin aceasta prisma . Daca si eu ma raliez cu "lipsa de interes" fata de piesa , nu pot sa nu fiu realist si sa recunosc ca este o moneda rara , o moneda cu potential pentru care exista un grad destul de ridicat de interes . Refuz sa cred ca daca vre-unul dintre dumneavoastra ar gasi o piesa prin podul bunicii sau undeva aiurea , stiind despre ce este vorba , ar arunca-o in cutia cu metale reciclabile , in loc cu banii obtinuti din vanzarea ei sa-si ia o alta piesa in colectie sau sa faca orice altceva . De aceasta valoare era interesat initiatorul topicului , de pretul pe care l-ar putea obtine o piesa AU55 in cazul in care ea ar fi vanduta , bineinteles undeva unde exista posibilitatea de a fi observata de potentialii cumparatori .Revenind la intrebarea topicului cred ca moneda ar obtine un pret mai bun aici , in tara (chiar pe okazii) decat la licitatiile de dincolo . In marea lor majoritate astfel de piese (care se pot obtine cu sume relativ mici fata de preturile din tara ) sunt cumparate de dealeri si revandute in aici , unde deja au clienti interesati . Nu acelas lucru pot spune pentru anumite piese ( Carol I spre exemplu ) in UNC , la care preturile au urcat "la cer", interesul venind din partea colectionarilor straini cu potential .
Va multumesc pentru ca mi-ati inteles intentia si pentru ca ati gasit cuvinte mai potrivite decat am gasit eu pentru a explica.

Sunt convins ca cei care au votat ca pretul unei astfel de piese este sub 200E, daca ar detine cateva exemplare si-ar reevalua instantaneu parerea.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

roantichitati scrie:Revenind la intrebarea topicului cred ca moneda ar obtine un pret mai bun aici , in tara (chiar pe okazii) decat la licitatiile de dincolo . In marea lor majoritate astfel de piese (care se pot obtine cu sume relativ mici fata de preturile din tara ) sunt cumparate de dealeri si revandute in aici , unde deja au clienti interesati . Nu acelas lucru pot spune pentru anumite piese ( Carol I spre exemplu ) in UNC , la care preturile au urcat "la cer", interesul venind din partea colectionarilor straini cu potential .
Stim de ce se obtin preturi mici in afara la piesele romanesti , cu mici exceptii . In momentul in care la licitatii gen kuenker ajung majoritatea dealeri si se si vorbesc intre ei dinainte ce si cum sa cumpere e greu sa ridici pretul .Stiti gen eu o iau p-aia , tu o iei p-ailalta . Revenind la 2 lei 1952 , in 2009 s-a vandut una pe ebay cu 2000 dolari si hop top ala e pretul de piata , ca de atunci piesa a sarit la 1200 - 1300 euro pe okazii sau ebay. dar nu o cumpara nimeni . E inutil sa vb de o piesa ce nu vine tranzactionata decat in privat la 6-700 euro . Si nu m-ar mira sa avem surprize si aia de la Kuenker sa nu ia nici 500 euro ... iar la ceva timp sa apara la vanzare la peste 1000. Personal am votat 400 - 600 .
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Desi subiectul e mai vechi as vrea sa vin cu o completare:
in editia 38 (2011) din Krausse piesa respectiva are cotatia de 280 USD in stare necirculata. Sa nu-mi spuneti ca din greseala au omis un 1 dinaintea cifrei respective :)
VIKO

2 lei 1952

Mesaj de VIKO »

atlantic3009 scrie:Desi subiectul e mai vechi as vrea sa vin cu o completare:
in editia 38 (2011) din Krausse piesa respectiva are cotatia de 280 USD in stare necirculata. Sa nu-mi spuneti ca din greseala au omis un 1 dinaintea cifrei respective :)
Nu s-a omis cifra 1 la inceputul pretului. Pur si simplu preturile de catalog nu corespund cu preturile de piata (pretul de tranzactionare).
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Scrie răspuns