500 lei 1946 fara semnatura gravorului
500 lei 1946 fara semnatura gravorului
Nu l-am vazut trecut in Buzdugan si nici pe acest site si voiam sa stiu ce este cu el.
Mi-ati luat-o inainte . Tocmai ma pregateam sa fac o postare asemanatoare legata de acest subiect si ma gandeam daca sa o fac in unul din topicurile existente (au mai fost doua legate de moneda de 500 lei 1946) sau sa deschid unul nou .
In sfarsit , o asemenea moneda am gasit si eu si marturisesc ca am studiat-o mult , gandindu-ma ca semnatura a existat (imprimata mai slab) si s-a sters dar nu am gasit nici o urma cat de mica in locul in care ar fi trebuit sa se afle .Moneda se poate vedea mai jos :
In sfarsit , o asemenea moneda am gasit si eu si marturisesc ca am studiat-o mult , gandindu-ma ca semnatura a existat (imprimata mai slab) si s-a sters dar nu am gasit nici o urma cat de mica in locul in care ar fi trebuit sa se afle .Moneda se poate vedea mai jos :
- Fişiere ataşate
-
- 500 lei 1946.jpg (33.06 KiB) Vizualizat de 7618 ori
Este intr-adevar o eroare de batere relativ comuna la 500 lei 1946. Printre multitudinea erorilor prezente la aceasta moneda o sa mai gasiti lipsa crengutelor din ghirlanda de sub nominal, prezenta diferitelor surplusuri de material pe fata lui Mihai, lipsa zimtilor din unele zone ale cantului, surpuls de material in cifra "0" conform sutimilor (din 500) si multe altele.
Legat strict de acest defect in care lipseste numele gravorului, cred ca am avut pana acum cel putin 10 din care 2 erau chiar UNC.
Legat strict de acest defect in care lipseste numele gravorului, cred ca am avut pana acum cel putin 10 din care 2 erau chiar UNC.
Daca ar avea dubla batere cred ca s-ar vedea chiar mai bine numele gravorului. Tind sa cred ca datorita folosirii matritei s-a strecurat material in zona unde trebuia sa imprime numele gravorului si din aceasta cauza matrita a functionat pe un numar X de monede cu numele gravorului acoperit.banivechi scrie:Cred ca e din cauza ca ambele monede sint cu eroare de batere (eventual dubla batere)