Iata tirajele (volumul:valoare) emisiunilor dintre 1990 si 1996 conform BNR. Ele nu prea se pupa cu cifrele de pe romaniancoins.org. Aveti voi alte cifre oficiale?
In afara de 1 si 10 lei cifrele sunt foarte apropiate de cele date pe Romanian Coins.
Trebuie sa impartiti "Volumul emisiunii" la valoarea nominala pentru a afla numarul de monede.
Tirajele sunt cumulate pe toate emisiunile tipului monetar respectiv.
Puteti sa ne spuneti unde ati gasit documentul ?
Am inteles cum se calculeaza, scrie si in mesajul meu. Lista se afla in Sistemul banesc al leului si precursorii lui vol. III, reeditarea din 1997, unde Mugur Isarescu a scris capitolul despre moneda postrevolutionara. Banuiesc ca stie ce are in ograda.
bansaraba scrie:Am inteles cum se calculeaza, scrie si in mesajul meu. Lista se afla in Sistemul banesc al leului si precursorii lui vol. III, reeditarea din 1997, unde Mugur Isarescu a scris capitolul despre moneda postrevolutionara. Banuiesc ca stie ce are in ograda.
mai precis pag.358 pentru cine vrea sa gaseasca mai repede sursa..
o fi fost tipărită doar pe o faţă... deci o eroare. oare cât o fi costând? şi dacă costă mai mult decât valoarea nominală, or fi luat-o în calcul la stabilirea masei monetare ca valoare intrinsecă au ba?