Catalog Krause

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Adinna
*
*

Catalog Krause

Mesaj de Adinna »

Sunt interesata de achizitionarea unui catalog Krause, deocamdata din 2001 pana in prezent, dar nu inteleg de ce sunt mai multe editii.. Este din cauza schimbarii valorii monedelor in timp, a adaugarii de monede noi? Am gasit un catalog la un pret bun, dar e editia 2008. Sa ma orientez spre editia 2012? Care este diferenta dintre ele? Multumesc.
onaca7
**
**

--

Mesaj de onaca7 »

Diferenta este ca monedele au diferite preturi de la an la an, astfel fiind nevoie de o actualizare a cataloagelor. Cu cat e editia mai recenta, cu atat e pretul mai acurat.
Parerea mea. Rog alti utilizatori sa completeze raspunsul.
jones2m

Mesaj de jones2m »

se pot descarca de pe net
editia 2008 se impartita pe 4 perioade de timp si e cea mai cuprinzatoare cuprinde cel putin 4000 de pagini.

Ca idee cataloagele Krause sunt bune din punct de vedere a descrieri monedelor, tiraje si mai ales imagini.

Au o mare problema cu preturile. E clar pe o piata schimbatoare nu era posibil sa faci o treaba mai buna dar totusi sunt unele monede clar subevaluate in schimb la unele tari monedele sunt clar supraevaluate.

Succes
operator59

Re: Catalog Krause

Mesaj de operator59 »

Adinna scrie:Sunt interesata de achizitionarea unui catalog Krause, deocamdata din 2001 pana in prezent, dar nu inteleg de ce sunt mai multe editii.. Este din cauza schimbarii valorii monedelor in timp, a adaugarii de monede noi? Am gasit un catalog la un pret bun, dar e editia 2008. Sa ma orientez spre editia 2012? Care este diferenta dintre ele? Multumesc.
depinde ce asteptari aveti de la acest catalog!

daca criteriul achizitiei este pretul va recomand sa-l cumparati pe cel din 2008. este la aprox. 25% din pretul celui din 2012. Cataloagele Krause isi pierd intre 50 si 70% din pretul de achizitie in primii 2-3 ani. Astfel ca la anul, editia 2012 va costa cel mult 50% fata de pretul actual. Nu se justifica pierderea
mai ieftin puteti cumpara, fara drepturi de la autor, catalogul in format online: 5-15% din pretul editiei tiparite.

criteriul spatiului de depozitare: clar varianta in format electrionic.

criteriul preturilor monedelor: diferentele sunt destul de mici. Mai mult, anul viitor, preturile din editia 2012 vor fi diferite celor din 2013. Chiar si asa, cel mai relevant este sa verificati pretul unei monede pe diverse site-uri. Piata stabileste pretul. Ca baza de orientare este bun si un catalog.

criteriul informatiei: cataloagele Krause se tiparesc anterior anului de titlu (Krause 2012 s-a tiparit in 2011) si contin informatii pana la 2-3 ani inainte de tiparire (Krause 2012 nu prezinta informatii despre nici o moneda de 50 bani jubiliara, desi exista si 50 bani-2010-Aurel Vlaicu).

In fine! Personal am ambele variante (si in format electronic si cel tiparit). Cum preferam sa tinem monedele in clasoare speciale, in cartonase si folii potrivite, etc, mi s-a parut normal si estetic sa am in biblioteca si aceste cataloage 8)
Scrie răspuns