"Magazine" numismatice online - tip vcoins

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
muresanhd

"Magazine" numismatice online - tip vcoins

Mesaj de muresanhd »

Am mai aparut prin topicuri posibilitatea infiintarii unui site tip vcoins. Ce ziceti ?
Ati vazut ca incetul cu incetul okaziile o iau la vale, cel putin pe domeniul numismaticii. Au aparut tot felul de probleme, nu s-a facut nimic si s-a pierdut increderea.
Pe un site vcoins fiecare isi poate deschide propriul "magazin de antichitati" si isi stabileste propriile conditii. Aici nu poate sa apara supralicitarea sau alte asemenea apucaturi. Dispar si personajele care momentan ingroasa Lista neagra, dar care te omoara cu zile pe okazii.
Problemele de rezolvat ar fi necesitatea unui spatiul mare pe net (giga) - costa ceva bani, samd. Pentru afacerea asta cred ca trebuie infiintat un SRL.
Asa se concentreaza numismatica intr-un loc, de unde ai avea sa alegi. Poate scad si preturile :wink: .
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Ba eu zic, ca e mai mult problema financiara. Cu un asemenea site sunt o gramada de cheltuieli, deci bine-nteles ca gratis nu se poate. Plus ca un site cu plata ar speria neseriosii din care sunt destui pe okazii. Daca taxele o sa fie decente (nu de nivelul celor practicate de ebay) atunci eu zic, ca ar fi de viitor. Si cel mai bine ar fi dupa parerea mea sa nu fie strict legat doar de numismatica, ci si de alte colectibile, cum ar fi carti postale, militaria, etc.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

La un asemenea demers as mai mentiona ceva crucial - timpul, si legat de el ceva chiar si mai serios - riscul. Sa explic: dincolo de banii necesari (sa zicem ca te cuplezi cu cativa prieteni si ii strangi) trebuie musai sa-ti dai demisia de la locul de munca si sa te angajezi decisiv in actiunea asta. Si aici intervine riscul de a nu mai gasi un loc de munca la fel de bun cu cel dinainte daca afacerea da faliment :D
Exodus

Mesaj de Exodus »

Atunci de ce nu Ebay :!: :!: :!:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pentru ca era vorba de ceva facut de romani, pentru romani si in Romania :D
PRONUMISMATICA
Site Admin

Plus ca taxele de pe ebay mi se par enorme.
Exodus

Mesaj de Exodus »

Din pacate nu tot in viata e gratuit :cry:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nici nu s-a afirmat ca ar trebui sa fie gratuit. Numai ca-s mari, si intre mari si normale e o diferenta care pe noi, cei mai multi ne deranjeaza. De-aia ne gandeam ce bun ar fi un magazin virtual de calitate si in Romania. Mie mi se pare ca ar fi tare necesar. Sa mai platim si conform cu salariile noastre, si oameni de-ai nostri, nu numai conform cu salariile din vest, oameni din vest :D
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

cit ar costa infiintarea unui asemenea ''magazin'' si cit ar costa intrtinerea lui min 3 luni? :roll:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ehe, interesanta intrebare, si la obiect :) Poate nu asa mult la inceput, trebuie aleasa o gazda, cumparat un soft de magazin electronic (sau chiar la inceput afiliere la gazda care are deja magazin electronic la dispozitia clientului - exista si in Ro destule) dar mai greu este sa-i faci publicitate si sa atragi eventualii clienti. Pentru asta se cere timp si oameni dedicati care nu lasa problemele sa treneze.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Un soft pt un astfel de site poate costa destul de mult. Eu am ceva, o platforma pentru asa ceva, nu e ceva grozav, e destul de simplu dar e mai mult decat nimic. Ar mai trebui doar sa fac unele setari la el si ar putea fi testat.
YoM
**
**

Mesaj de YoM »

Daca ai bani intr-o luna ai deja site-ul sa il dai in folosinta, e simplu:

-hostul <100$/an ( http://www.exclusivehosting.net/?action ... &submenu=0 )
-softul <1000$
-site-ul in sine <500$
-publicitate <500$ (si te stie si Bush)
-un tip care sa se ocupe cu buna functionare a site-ului <250$/luna

Deci: 2100$ din start + 250$ luna + 100$ an si visul vi se indeplineste :D :D :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Exista scripturi gratuite pentru magazine electronice dar trebuiesc implementate. Mai simplu e sa platesti circa 120-130 euro/luna la un site profesional care iti mai da sa si alegi intre mai multe layout-uri. De exemplu: http://www.hostvision.ro/oscommerce.php
Eu m-am jucat cu multe magazine de-astea punand un server de web pe calculator si setandu-le. E destul de complicat sa le mentii bazele de date in special (la "dever" mare sunt necesare chiar baze de date, nu mai merge cu pagini statice), de fapt cred ca tu Aldor stii destul de bine ce zic eu :)
YoM
**
**

Mesaj de YoM »

scripturi gratuite??? :D :D :D parca vroiati un site serios nu.... intr-un script gratuit nu iti va oferi nimeni complexitatea unui program de anvergura celui care il doriti voi. (altfel nu mai era gratiut). Apoi, normal ca iti trebuie o baza de date, nici nu se pune problema, dar de ce sa platesti 130 euro/luna cand poti cumpara programul cu licenta si sa il ai pt. totdeauna (dupa 1 an oricum te costa mai mult sa platesti pe luna)? Si nu in ultimul rand, de ce sa nu lasi in seama unei firme specializate crearea site-ului respectiv, sa iti garanteze ei buna functionare a lui, si sa il faci tu, sa iti iasa peri albi in cap?
Scrie răspuns