1 leu 1906 proof
-
danutz

1 leu 1906 proof
buna seara
poate cineva sa ma indrume unde pot sa gasesc imagini ale acestei monede
Re: 1 leu 1906 proof
Am incercat si eu sa raspund la intrebarea aceasta in urma cu cateva saptamani. Krause are cotatie pentru Proof la 1 leu 1906, sugerand ca ar exista. Nu am gasit poze sau alte informatii, dar am sarit piesa oferita ca fiind Proof in cadrul unui targ din Bucuresti, intrucat, desi lumina era proasta, nu parea proof, ci mai degraba lustruita.danutz scrie:buna seara
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Au mai fost ceva discutii pe aici, unde se explica ca proof-ul de acum 100 de ani, nu este la fel cu cel actual, fiind o alta tehnologie.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Proof-ul de acum 100 de ani putea semana destul de mult cu cel de astazi, dupa cum se vede in poza de mai jos.Yu_L.Yan scrie:Au mai fost ceva discutii pe aici, unde se explica ca proof-ul de acum 100 de ani, nu este la fel cu cel actual, fiind o alta tehnologie.
- Fişiere ataşate
-
- 2lei1910.jpg (100.16 KiB) Vizualizat de 14854 ori
Sunt si multe Heaton 1867 Proof, insa acolo este vorba de niste monede batute cu matrite proaspete si pastrate in depozitele monetariei pana in zilele noastre. Nu cred ca leul 1906 sa fi fost batut in proof, posibil sa fie, ca si in cazul monedelor heaton, cateva exemplare intr-o stare exceptionala de conservare, exemplare batute cu matrite proaspete care cred ca ar fi mai corect definite Proflike.
Moneda din pozele de deasupra a fost vanduta in urma cu cateva luni pentru 620GBP + taxe. As zice ca cel care a cumparat-o a spus ca merita si a cheltuit aproape 1000E pentru a o avea in colectie.jones2m scrie:Ce moneda frumoasa. O am demult XF dar nu mi-am dat seama cat de frumoasa. Tasset era un maestru in adevaratul sens a cuvantului.
Ridurile de pe gatul lui Carol sunt primele care dispar dupa o circulatie minimala.
Multumesc pentru poze.
Si eu tot in XF-aUnc o am... vreo 20-30E.
Primele detalii care dispar dupa o circulatie minima sunt spranceana, mustata, detaliile inalte de la barba, par iar ca sa se ajunga la ridurile de pe gat cam tot chipul lui Carol ar trebui sa dispara. Detaliile de exceptie si finetea lor se datoreaza faptului ca moneda a fost batuta de cel putin 2 ori !jones2m scrie:Ridurile de pe gatul lui Carol sunt primele care dispar dupa o circulatie minimala.
-
Cristian Ciuplea

1 leu 1906 proof
Am vazut o singura moneda cu un camp lucios la 1906, mai de oglinda.
Probabil o bataie proaspata, cu tenta de proof.
Contrastul relief-camp nu era insa atat de pregnant ca la leul 1910, prezentat de dl. Capa !
Probabil o bataie proaspata, cu tenta de proof.
Contrastul relief-camp nu era insa atat de pregnant ca la leul 1910, prezentat de dl. Capa !
Curiosity Killed The Cat !
-
Cristian Ciuplea

1 leu 1906, frecat.
Moneda este curatata mecanic !danutz scrie:am reusit o poza nu prea reusita la piesa pe care am vazut-o
Chiar daca s-a concentrat respectivul pe campul monedei, tot atingi niste litere si o parte din capete.
-
Cristian Ciuplea

1 leu 1906 proof de carpa !
Incerc sa inteleg scepticismul, dar afirmatia nu poate sa fie decat o gluma.
Moneda este curatata mecanic ( prin frecare ), pe pariu !
Moneda este curatata mecanic ( prin frecare ), pe pariu !