Balcescu revine

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

sorin70

Balcescu revine

Mesaj de sorin70 »

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cel mai mult imi place aia cu "putere circulatorie" in conditiile in care nominalul e de 500 de lei si ea costa 2470 lei!!!!! Ce tampenie!
Exodus

Mesaj de Exodus »

Ramîne de vazut imaginea....sper sa fie mai reusita decît cea cu adeziunea la UE :cry:
adib

Mesaj de adib »

Cu fiecare emisiune noua , atitudinea BNR mi se pare tot mai sfidatoare fata de numismatica s numismatii (am in vedere "jubileele" , tirajele , preturile) .
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Eu inca nu m-am lamurit ce eveniment marcheaza moneda :noidea: :

a - 155 ani de la moartea lui Balcescu ?
b - 159 de ani de la Revolutia din 1848 ?
c - nici unul ?
d - toate cele trei de mai sus ?

Tirajul oricum se inscrie pe "cararea luminoasa" trasata de strategii numismaticii de la BNR.
Am fost cam rau nu-i asa :twisted: ? Puteau sa fie si 100.000 de exemplare ca eu oricum nu apucam , ca nu am 3.000 de lei de dat.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Asa-i cand ii dobanda mica...
Bancile comerciale te ingroapa in comisioane.
BNR iti vinde jubiliare cu ocazii speciale (nici ei nu stiu care-i ocazia :noidea: ).
"Putere circulatorie"...Vreau sa vad sucitul ala care cumpara ceva cu una de asta. Nici nu o vor primi astia de la magazin. Mai cheama si politia :D . Te trezesti arestat pentru fals de si uz de fals.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

muresanhd scrie: "Putere circulatorie"...Vreau sa vad sucitul ala care cumpara ceva cu una de asta. Nici nu o vor primi astia de la magazin. Mai cheama si politia :D . Te trezesti arestat pentru fals de si uz de fals.
Sau la balamuc.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Are cine o imagine?
Romaniac
**
**

Mesaj de Romaniac »

Nu exista situatii disperate, exista doar oameni disperati.

- Heinz Wilhelm Guderian (1888-1954)
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Multumim.
E cam ... urata. :cry: .
flaviu

Mesaj de flaviu »

Mie personal nu-mi place,chiat urita.Cum procedeaza BNR are gravori ,designeri angajati sau organizeaza o selectie de proiecte?
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Intradevar, la pretul pe care il practica BNR ar fi fost de asteptat la gravuri mai frumoase.
Sincer, fara nostalgii, mi se pare mai reusita medalia emisa de comunisti in '48.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie:Eu inca nu m-am lamurit ce eveniment marcheaza moneda :noidea: :

a - 155 ani de la moartea lui Balcescu ?
b - 159 de ani de la Revolutia din 1848 ?
c - nici unul ?
d - toate cele trei de mai sus ?

Tirajul oricum se inscrie pe "cararea luminoasa" trasata de strategii numismaticii de la BNR.
Am fost cam rau nu-i asa :twisted: ? Puteau sa fie si 100.000 de exemplare ca eu oricum nu apucam , ca nu am 3.000 de lei de dat.
Probabil ca BNR s-a gandit, asa cum a facut-o atunci cand a scos replicile la monedele romane in perioada somme-ului francofoniei gazduit de Romania, dorind sa arate latinitatea poporului roman, ca daca ne-am integrat in UE, ce reprezentant sau la ce eveniment am participat la nivel european ? Si a reiesit Revolutia de la 1848 si de aici unul din exponentii ei, Balcescu. Presupun...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

S-a implementat "bunul obicei" de a emite monede sau plachete comemorative cu diverse personalitati, la care numarul de ani comemorati sa nu aiba absolut nici o legatura cu nimic (o suma de ani rotunda de la nastere, moarte sau altceva) :twisted: - conteaza doar conjunctura si daca sunt bani pentru respectivul proiect.Cat despre realizarea lor, ce sa mai vorbim, ne intoarcem la intrebarea cu prostie sau reacredinta.................
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mihai Caracotea scrie: ne intoarcem la intrebarea cu prostie sau reacredinta.................
Probabil o combinatie fatala intre ele...plus altele...
Scrie răspuns