http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20070118num.htm
Balcescu revine
Eu inca nu m-am lamurit ce eveniment marcheaza moneda
:
a - 155 ani de la moartea lui Balcescu ?
b - 159 de ani de la Revolutia din 1848 ?
c - nici unul ?
d - toate cele trei de mai sus ?
Tirajul oricum se inscrie pe "cararea luminoasa" trasata de strategii numismaticii de la BNR.
Am fost cam rau nu-i asa
? Puteau sa fie si 100.000 de exemplare ca eu oricum nu apucam , ca nu am 3.000 de lei de dat.
c - nici unul ?
Tirajul oricum se inscrie pe "cararea luminoasa" trasata de strategii numismaticii de la BNR.
Am fost cam rau nu-i asa
Asa-i cand ii dobanda mica...
Bancile comerciale te ingroapa in comisioane.
BNR iti vinde jubiliare cu ocazii speciale (nici ei nu stiu care-i ocazia
).
"Putere circulatorie"...Vreau sa vad sucitul ala care cumpara ceva cu una de asta. Nici nu o vor primi astia de la magazin. Mai cheama si politia
. Te trezesti arestat pentru fals de si uz de fals.
Bancile comerciale te ingroapa in comisioane.
BNR iti vinde jubiliare cu ocazii speciale (nici ei nu stiu care-i ocazia
"Putere circulatorie"...Vreau sa vad sucitul ala care cumpara ceva cu una de asta. Nici nu o vor primi astia de la magazin. Mai cheama si politia
Probabil ca BNR s-a gandit, asa cum a facut-o atunci cand a scos replicile la monedele romane in perioada somme-ului francofoniei gazduit de Romania, dorind sa arate latinitatea poporului roman, ca daca ne-am integrat in UE, ce reprezentant sau la ce eveniment am participat la nivel european ? Si a reiesit Revolutia de la 1848 si de aici unul din exponentii ei, Balcescu. Presupun...sorin70 scrie:Eu inca nu m-am lamurit ce eveniment marcheaza moneda:
c - nici unul ?
Am fost cam rau nu-i asa? Puteau sa fie si 100.000 de exemplare ca eu oricum nu apucam , ca nu am 3.000 de lei de dat.
S-a implementat "bunul obicei" de a emite monede sau plachete comemorative cu diverse personalitati, la care numarul de ani comemorati sa nu aiba absolut nici o legatura cu nimic (o suma de ani rotunda de la nastere, moarte sau altceva)
- conteaza doar conjunctura si daca sunt bani pentru respectivul proiect.Cat despre realizarea lor, ce sa mai vorbim, ne intoarcem la intrebarea cu prostie sau reacredinta.................
Mihai