5 lei 1880 daca este fals sau bun
-
mariandrept
- **

5 lei 1880 daca este fals sau bun
prezinta un fel de zgarieturi ciudate pe avers , si nici nu prea stralucea cand l am luat si abia dupa ce l am curatat cu bicarbonat de sodiu a inceaput sa luceasca.
va multumesc anticipat
va multumesc anticipat
- Fişiere ataşate
-
- ro-5-lei-1880-f.jpg (478.67 KiB) Vizualizat de 16858 ori
-
- ro-5-lei-1880-s.jpg (477.1 KiB) Vizualizat de 16858 ori
Poate sa-mi spuna cineva daca o moneda de 5 lei 1885 agatata (facuta salba) mai are o valoare numismatica???Stiu ca au fost discutii diverse in legatura cu asta insa raportat la raritatea monedei,e posibil ca moneda sa mai aiba o valoare numismatica dupa aceasta transformare?
Din cate am putut constata pretul uneia stfel de piese in stare cat de cat buna urca destul de mult(sursa okazii).
Moneda in cauza avea indepartata tortita aceea care servea pentru agatare,astfel privita din avers sau revers nu se observa ca a fost agatata,doar muchia continea urme de pilire,starea era una normala,moneda circulata,usor patinata.
Am avut okazia sa o cumpar azi insa am dat inapoi din cauza acestui "defect" nu aveam certitudinea ca e o piesa care sa merite a fi colectionata datorita acestei transformari de aceea astept parerile dumneavoastra!!!
Iar pentru linistea mea sufleteasca vreau sa stiu ce se intampla cu o astfel de moneda(totusi rara 40.000 bucati),mai valoreaza sau nu ceva,evident in afara de valoarea materialului???
Astep cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra,pareri,critic...etc.
Din cate am putut constata pretul uneia stfel de piese in stare cat de cat buna urca destul de mult(sursa okazii).
Moneda in cauza avea indepartata tortita aceea care servea pentru agatare,astfel privita din avers sau revers nu se observa ca a fost agatata,doar muchia continea urme de pilire,starea era una normala,moneda circulata,usor patinata.
Am avut okazia sa o cumpar azi insa am dat inapoi din cauza acestui "defect" nu aveam certitudinea ca e o piesa care sa merite a fi colectionata datorita acestei transformari de aceea astept parerile dumneavoastra!!!
Iar pentru linistea mea sufleteasca vreau sa stiu ce se intampla cu o astfel de moneda(totusi rara 40.000 bucati),mai valoreaza sau nu ceva,evident in afara de valoarea materialului???
Astep cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra,pareri,critic...etc.
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Speram sa fie mai multi binevoitori care sa se pronunte in privinta valorii unei astfel de monede,ma asteptam la o oarecare disctuie pe tema asta!!!Stiu ca majoritatea sunt rezervati cand vine vorba despre evaluari dar totusi...
Mai astept si alte pareri fata de cea a domnului Flaviu(caruia ii multumesc mult pentru raspuns),ce se intampla cu o astfel de moneda din punct de vedere numismatic luand in vedere tirajul???Rog o lamurire pentru ca am numarul vanzatorului si nu stiu ce sa fac,sa o cumpar sa nu,in satrea asta....????
Va multumesc anticipat!
Mai astept si alte pareri fata de cea a domnului Flaviu(caruia ii multumesc mult pentru raspuns),ce se intampla cu o astfel de moneda din punct de vedere numismatic luand in vedere tirajul???Rog o lamurire pentru ca am numarul vanzatorului si nu stiu ce sa fac,sa o cumpar sa nu,in satrea asta....????
Va multumesc anticipat!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
-
kommodore_ss

Valoreaza mai mult decat materialul, evident. Cat de mult, depinde de starea monedei (detalii, uzura), si de cat de mult vrea sa ofere cumparatorul. Evaluarea aici este strict subiectiva, fiind vorba mai mult de pret de amator decat de vreun pret pe care sa il gasiti in cataloage, sau observand piata.
-
Cristian Ciuplea

5 Lei 85
Intr-un grd. de conservare " normal ", adica F-VF, moneda de 5 lei 1885 nu este chiar atat de rara, desi tirajul a fost de 40.000 buc.
Intr-un VF cinstit face ca. 250-275 EUR.
Probabil ca moneda va fi sub gradul de VF si atunci pretul se schimba.
Nu stim daca ea a fost curatata mecanic, dar are in mod sigur urme de montare, lucru care-i scade pretul enorm.
S-a pomenit si de un pret de 500 RON.
La banii astia eu as vinde imediat moneda !
Intr-un VF cinstit face ca. 250-275 EUR.
Probabil ca moneda va fi sub gradul de VF si atunci pretul se schimba.
Nu stim daca ea a fost curatata mecanic, dar are in mod sigur urme de montare, lucru care-i scade pretul enorm.
S-a pomenit si de un pret de 500 RON.
La banii astia eu as vinde imediat moneda !
Curiosity Killed The Cat !
Dupa cum a spus si domnul Ciuplea, moneda in calitate F-VF este destul de comuna insa si destul de scumpa. Din ce am vazut in ultima perioada pe cele F se cere cam de la 200 euro in sus. O moneda ca cea din imagini poate fi vanduta cu 50 euro sau la fel de bine cu 100 de euro. Depinde cat de mult isi doreste cineva sa o aiba in colectie. Personal as da 50-60 euro pe cea din imagini.