despre pastrarea bancnotelor
- andi_codescu

Cred ca berserkr se referea la laminare ca fiind o barbarie si asa si este, deoarece procedura deterioreaza bancnota, iar prin lipirea ireversibila a foliei o transforma in alt obiect. Capsulele americanilor nu cred ca afecteaza iremediabil moneda, ca in cele din urma cine vrea poate scoate piesa (distrugand capsula).Aldor scrie:Nici eu nu-s fanul procedurii, dar pana la urma nu e ceva asemanator incapsularii monedelor?berserkr scrie:Se numeste plastifiere, laminarea este cu totul altceva si nu se aplica la bancnoteSi mi se pare o barbarie, mai bine cumperi reproduceri de calitate decat sa strici o bancnota tragand-o in plastic....
Ma refer la capsulele americanilor din care nu poti scoate afara moneda ori de cate ori ai chef s-o studiezi putin.
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

-
Agentul 007
- **

Imi amintesc de o perioada cand nu prea aveam multe monede si ram fan al Oululelor Kinder. Patram monedele de 20 lei si 50 lei in acele capsulee surprize. Ma refer la capsulele acelea galbene. Acum cum am peste 500 monezi le pastrez in puni la gramada. Pungi de astea de plastic care se gasesc la sul. Ma refer la alea de care lumea le foloseste sa isi ia pachetelul la scoala sau servici. Cred ca va dati seama de ce pungi mici si transparente vorbesc.
Avantajul e ca poti sa scoti monedele sa le studiezi cand vrei si sa le pui inapoi la loc. Deavantaj e ca pungilese rup usor. mai ales daca tii in ele mladere de 100 lei din 1994-1996 cele cu capul lui Mihai Viteazul.
Oricum monedele am grija de ele si sunt pastrate intr-o stare foarte buna. In aceeasi stae in care le-am primit si eu.
Avantajul e ca poti sa scoti monedele sa le studiezi cand vrei si sa le pui inapoi la loc. Deavantaj e ca pungilese rup usor. mai ales daca tii in ele mladere de 100 lei din 1994-1996 cele cu capul lui Mihai Viteazul.
Oricum monedele am grija de ele si sunt pastrate intr-o stare foarte buna. In aceeasi stae in care le-am primit si eu.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Agentul 007
- **

- sigillum2008

Intr-adevar, [ tragerea in plastic deterioreaza iremediabil obiectul initial,
-Nici nu pot spune ce soc am avut
vazand o multime de documente vechi ,,DISTRUSE,, in acest mod.
-Erau expuse intr-un muzeu din Ardeal
( Ce-i drept, era un mic muzeu satesc organizat de doi batranei... in propria locuinta)
Oricum, faptul e iremediabil.
-Nici nu pot spune ce soc am avut
-Erau expuse intr-un muzeu din Ardeal
Oricum, faptul e iremediabil.
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
- noapte in cuba

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- noapte in cuba

- andi_codescu

Cred ca aici http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=2145 gasiti ceva raspunsuri cu privire la folii.