despre pastrarea bancnotelor

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

banivechi

Mesaj de banivechi »

Ba eu am vazut oameni care pastreaza bancnotele in teancuri de cite 100 bucati cu banderola originala de la banca... ca si monede tinute in roll-uri.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Aldor scrie:
berserkr scrie:Se numeste plastifiere, laminarea este cu totul altceva si nu se aplica la bancnote :) Si mi se pare o barbarie, mai bine cumperi reproduceri de calitate decat sa strici o bancnota tragand-o in plastic....
Nici eu nu-s fanul procedurii, dar pana la urma nu e ceva asemanator incapsularii monedelor? :) Ma refer la capsulele americanilor din care nu poti scoate afara moneda ori de cate ori ai chef s-o studiezi putin.
Cred ca berserkr se referea la laminare ca fiind o barbarie si asa si este, deoarece procedura deterioreaza bancnota, iar prin lipirea ireversibila a foliei o transforma in alt obiect. Capsulele americanilor nu cred ca afecteaza iremediabil moneda, ca in cele din urma cine vrea poate scoate piesa (distrugand capsula).
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Desigur ca putem sa incadram frumos bancnotele cu diverse tipuri de rame si sa realizam si tablouri....era o gluma.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@Aldor&andi_codescu Asa-i, andi_codescu a spus bine, tragerea in plastic deterioreaza iremediabil obiectul initial, care nu va mai putea fi scos vreodata fara a se distruge.Desigur, daca ar exista ceva similar capsulelor ar fi in regula.
Agentul 007
**
**

Mesaj de Agentul 007 »

Imi amintesc de o perioada cand nu prea aveam multe monede si ram fan al Oululelor Kinder. Patram monedele de 20 lei si 50 lei in acele capsulee surprize. Ma refer la capsulele acelea galbene. Acum cum am peste 500 monezi le pastrez in puni la gramada. Pungi de astea de plastic care se gasesc la sul. Ma refer la alea de care lumea le foloseste sa isi ia pachetelul la scoala sau servici. Cred ca va dati seama de ce pungi mici si transparente vorbesc.

Avantajul e ca poti sa scoti monedele sa le studiezi cand vrei si sa le pui inapoi la loc. Deavantaj e ca pungilese rup usor. mai ales daca tii in ele mladere de 100 lei din 1994-1996 cele cu capul lui Mihai Viteazul.

Oricum monedele am grija de ele si sunt pastrate intr-o stare foarte buna. In aceeasi stae in care le-am primit si eu.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca pastrati monedele in pungi "la gramada" atunci se lovesc intre ele si nu prea mai au cum sa ramana in starea cum erau cand le-ati primit.
Agentul 007
**
**

Mesaj de Agentul 007 »

Oricum ieri mam apucat de fotografierea colectiei mele si voi face si o lista ca sa va arat impresionanta mea colectie si cat de bine arata.
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Intr-adevar, [ tragerea in plastic deterioreaza iremediabil obiectul initial,

-Nici nu pot spune ce soc am avut :( vazand o multime de documente vechi ,,DISTRUSE,, in acest mod.
-Erau expuse intr-un muzeu din Ardeal :!: ( Ce-i drept, era un mic muzeu satesc organizat de doi batranei... in propria locuinta)

Oricum, faptul e iremediabil.
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
noapte in cuba

Mesaj de noapte in cuba »

si pana la urma care este cea mai buna varianta pentru pastratul bancotelor..
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Clasoarele de calitate.
noapte in cuba

Mesaj de noapte in cuba »

eu am cumparat folii simple A4 de la papetarie, nu stiu cat sunt de bune.. :?:
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Cred ca aici http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=2145 gasiti ceva raspunsuri cu privire la folii.
Scrie răspuns