Tari care nu se regasesc in cataloagele de bancnote.

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Tari care nu se regasesc in cataloagele de bancnote.

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Am cumparat prin ebay, din Canada un lot de bancnote printre care si o bancnota din Guineea Ecuatoriala, in stare UNC, de 100 ekuele din anul 1975 si 3 bancnote din Republica Srbska ( una din cele doua entitati care compun Bosnia si Hertegovina ) cea mai mare bancnota avand valoarea nominala de 50 de miliarde de dinari, emise in anul 1993.
Cautand in catalogul World Paper Money, editia a 12 a sau pe www.banknotes.com am constatat cu stupoare ca aceste tari nu exista in acele materiale numismatice.
Bancnotele din Republica Srbska, uneori apare Srpska ,sunt bancnote inflationiste din timpul razboiului interetnic.
Trag concluzia ca acele cataloage, site-uri numismatice sunt incomplete din moment ce o TARA! precum GUINEEA ECUATORIALA nu exista, nu este prezentata cu emisiunile sale monetare. :(
Fişiere ataşate
SANY0907.JPG
SANY0907.JPG (25.61 KiB) Vizualizat de 5684 ori
SANY0908.JPG
SANY0908.JPG (21.45 KiB) Vizualizat de 5684 ori
SANY0910.JPG
SANY0910.JPG (25.72 KiB) Vizualizat de 5684 ori
SANY0911.JPG
SANY0911.JPG (24.15 KiB) Vizualizat de 5684 ori
SANY0912.JPG
SANY0912.JPG (21.77 KiB) Vizualizat de 5684 ori
cristoph

Mesaj de cristoph »

Equatorial Guinea pick 6 100 ekuele 1975 o gasiti la pagina 302 in editia 12

Croatia Republica Srpska Krajina r29 50 miliarde dinara 1993 in editia 12 la pagina236

In WPM veti vedea ca la Bosnia si Herzegovina exista Republica Srpska (sarbeasca) Bosnia si Herzegovina si apoi doar Republica Srpska. Bancnote emise in Banja Luka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska

La Croatia veti gasi Republika Srpska Krajina. Bancnote emise in Knin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_o ... an_Krajina
badin19

Mesaj de badin19 »

The Republic of Serbian Krajina (RSK) (Serbian: Republika Srpska Krajina, RSK; Република Српска Крајина, РСК; sometimes translated as Republic of Serb Krajina) was a self-proclaimed Serbian-dominated entity within Croatia during the 1990s. Established in 1991, it was not recognized internationally. Its main portion was overrun by Croatian forces in 1995; a rump remained in eastern Slavonia under United Nations (UN) administration until its peaceful reincorporation into Croatia in 1998. "Krajina" is an old Serbian and Croatian word for "frontier".

dumneavoastra faceti confuzie intre Republika Srpska si Republic of Serbian Krajina
Divide et impera
banivechi

Mesaj de banivechi »

Republica Srpska n-are nimic a face cu Croatia. E in Bosnia, nu e departe de Sarajevo, are capitala la Pale, acum o luna jumatate am fost si eu pe acolo :-)
cristoph

Mesaj de cristoph »

banivechi scrie:Republica Srpska n-are nimic a face cu Croatia. E in Bosnia, nu e departe de Sarajevo, are capitala la Pale, acum o luna jumatate am fost si eu pe acolo :-)
Am postat doua linkuri catre wikipedia despre cele doua republici sarbesti din Croatia si Bosnia Herzegovina din perioada anilor '90.

Eu am rezolvat problema cu care se confrunta colegul nostru cand a deschis acest topic si am dat cateva explicati pentru viitor in cazul in care mai intalneste astfel de bancnote.

Orasul Knin se gaseste in Croatia: http://en.wikipedia.org/wiki/Knin si Banja Luka in Bosnia Herzegovina: http://en.wikipedia.org/wiki/Banja_luka cele doua orase care sunt trecute pe cele doua tipuri de bancnote.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Multumesc pentru raspunsuri si interesul aratat.
Am gasit bancnota de 50 de miliarde de dinari , emisiunea din 1993 in World Paper Money,editia a 12 a, la Croatia. :wink:
Scrie răspuns