bancnota noua de 200 lei la BNR
In martie anul acesta, cand am fost la Numismata Munchen, am stat in gazda la o familie de cunoscuti.
Mare mi-a fost mirarea cand doamna, vazand la mine o bancnota de 200 euro, mi-a spus ca nici nu stia ca exista asa ceva.
Nu e banc!
Mare mi-a fost mirarea cand doamna, vazand la mine o bancnota de 200 euro, mi-a spus ca nici nu stia ca exista asa ceva.
Nu e banc!
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Eu nu am reusit sa schimb in Germania 200 euro, decat atunci cand cumparaturile se apropiau de aceasta suma abia a fost acceptata la un mare magazin.Bogdan R scrie:In martie anul acesta, cand am fost la Numismata Munchen, am stat in gazda la o familie de cunoscuti.
Nu e banc!
Mai incerc o data ....
In prezentarea succinta din 12.04.06 se mentioneaza ca prezentarea detaliata va fi facuta cu 30 de zile inainte de punerea in circulatie.
Cu toate ca au ramas doar 17 de zile pana la punerea efectiva in circulatie , BNR nu a prezentat inca in mod detaliat bancnota cu pricina.
Are cineva mai multe informatii ?
In prezentarea succinta din 12.04.06 se mentioneaza ca prezentarea detaliata va fi facuta cu 30 de zile inainte de punerea in circulatie.
Cu toate ca au ramas doar 17 de zile pana la punerea efectiva in circulatie , BNR nu a prezentat inca in mod detaliat bancnota cu pricina.
Are cineva mai multe informatii ?
Nu am acces la link, dar are o legatura cel putin teoretica. La ATM diferenta intre cea mai mare si cea mai mica banconta care poate fi extrasa din masina da un optim de umplere. Ca exemplu: daca am in ATM bancnote de 100 RON si 10RON, suma care poate fi compusa din aceste doua tipuri de bancnote este putin flexibila in anumite cazuri. Daca am multe retrageri de intre 10-90 RON acestea vor fi compuse numai din bancnote de 10 RON deci cutia cu bancnote de 10 RON se va goli rapid si clientii care vor mai solicita astfel de sume vor fi refuzati. De aceea o bancnota intermediara e bine venita facand suma mai flexibila.gitza scrie:sincer nu inteleg unul din argumentele prezentate de bnr pentru emiterea aceastei bancnote shi anume :
"Nivelul mediu al retragerilor de numerar prin ATM-uri este de 270 lei /
tranzacţie"
chiar nu vad ce lagatura are....
Au publicat inainte de pranz la rubrica "Prezentari"
http://www.bnro.ro/Ro/Prez/R20061114guv200RON.pdf
http://www.bnro.ro/Ro/Prez/R20061114guv200RON.pdf