1000 lei 1917 -filigran-

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Marius.Stoica
**
**

Re: 1000 lei 1917 -filigran-

Mesaj de Marius.Stoica »

Domnule Richard, va multumesc pentru interventie si va salut cu respect, la fel cum salut si ceilalti membri ai acestui forum. Stiu ca sunteti un colectionar cu greutate si aveti multa experienta in domeniu si va multumesc ca ati clarificat acest aspect legat de prezenta acelui numar "11" oarecum neelucidat...Bine ca nu era numarul "13" si postarea topicului facuta intr-o zi de Vineri 13...ca ajungeam la alte interpretari mai macabre decat o simpla "zeama de lamaie"... :)

Dle. Aramis, apreciez stilul umoristic al d-voastra, dar as prefera cand aduceti raspunsuri sa va axati pe piese similare cu care sa faceti comparatii sau pe vasta d-voastra experienta numismatica...Eu nu am piese similare, de aceea am si postat topicul. Vreau sa cred ca putem adresa raspunsuri mature si profesionale cand topicul o cere....nu PIC-uri si zeama de lamaie...daca intelegeti ce vreau sa zic...fara suparare...

Cat despre bancnota, va asigur ca acel numar nu se observa la o privire obisnuita dupa cum observati in noua poza atasata...
Fişiere ataşate
IMG_0503.JPG
Ultima oară modificat 01 Noi 2014, 20:42 de către Marius.Stoica, modificat de 3 ori în total.
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

și eu vă mulțumesc că tocmai ați confirmat ceea ce vă spuneam: cifra 11 nu face parte din filigranul bancnotei. cel mai probabil este o adăugare ulterioară tipăririi bancnotei
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Desigur d-le Paul, maine la lumina zilei voi face cateva poze la piesele mele, si sper ca voi reusi sa va incant privirea.
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Cateva dintre bancnotele cu acele cifre in coltul din stg sus...
va pot garanta ca asa s-au "nascut" si nu sunt de la zeama de lamaie sau acid citric :D :)
cred ca ar trebui sa-i intrebam pe francezi de ce au acele numere, pe mine nu m-a interesat nici-odata acest detaliu, chiar marunt din pct. meu de vedere.
Fişiere ataşate
Picture 007.jpg
Picture 006.jpg
Picture 005.jpg
Picture 004.jpg
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Asa cum imi place mie, sa ne intoarcem, nu la popor ci la documente. Ele sunt cele mai sigure surse de informatii.
Deschideti va rog lucrarea "Bancnotele Romaniei" volumul 1 la pagina 39 si priviti imaginea panzei de filigran pentru coala de 4 bilete de 100 lei folosita pentru imprimarea filigranului pe hartia realizata de Papeteries du Marais et de Sainte-Marie. In coltul din dreapta sus al fiecarui cliseu este un numar, in cazul de fata 81, 82, 83 si 84.
In procesul de fabricatie, acest numar se va regasi in coltul din stanga sus al bancnotei.

Cum si hartia pentru biletele de 1000 lei se realiza tot de catre acelasi furnizor, se explica existenta numerelor in filigran.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Ca la timbre. Pozitia in coala :)
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

și acum comparați cifrele din bancnotele dumneavoastră cu cele din bancnota domanului Stoica. vedeți vreo diferență? nu doar la cea cu cifra 1, chiar și la restul...
Scrie răspuns