2 dollars 1976

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
cristic
**
**

2 dollars 1976

Mesaj de cristic »

Buna ziua...am primit aceasta bancnota stampilata si cu timbru...e normal sa circule asemenea bancnote ? Daca da, atunci de ce e stampilata si timbrata ?
Fişiere ataşate
IMG_1352.JPG
popoviciliza

Re: 2 dollars 1976

Mesaj de popoviciliza »

Când a fost emisă bancnota, fiind prima cu acest desen (13 aprilie 1976), a fost dusă la oficiul poştal respectiv, timbrată şi ştampilată ca "prima zi".

În http://www.taco.com/reb/2bill.html se menţionează pe larg, inclusiv alte date de interes.

Cu stimă
cristic
**
**

Mesaj de cristic »

Multumesc pentru informatii si promtitudine
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

Cu plăcere
cristic
**
**

Mesaj de cristic »

Bancnota stampilata si timbrata e mai valoroasa decat cea nestampilata ? Vorbim de acelasi an 1976...Am si stampilata si nestampilata...din punct de vedere numismatic...
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

cristic scrie:Bancnota stampilata si timbrata e mai valoroasa decat cea nestampilata ? Vorbim de acelasi an 1976...Am si stampilata si nestampilata...din punct de vedere numismatic...
Informaţia completă din site-ul la care am făcut trimitere era:
"When the 1976 $2 bills were issued, many people took them over to their local U.S. Post Office to have a cancellation applied to prove that the bill was obtained on the first day of its availability. These souvenirs are quite common, and are not worth much more than ordinary 1976 $2 bills."

Adică valoarea bancnotei dumneavoastră este valoarea de circulaţie, 2 dolari USA.

În principiu nu pot să comentez starea bancnotelor şi monedelor fară să le văd, nu sunt în măsură.

Dar, dacă este să risc o evaluare după fotografie, ar fi G (GOOD), "datorită" ştampilei (grafitti) şi timbrului.

Dacă cealaltă bancnotă este identică din toate punctele de vedere cu aceasta (sau mai bună), atunci este cert peste G.
cristic
**
**

Mesaj de cristic »

Multumesc frumos pentru raspuns.
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

Cu plăcere
bach08

Mesaj de bach08 »

popoviciliza scrie:

În principiu nu pot să comentez starea bancnotelor şi monedelor fară să le văd, nu sunt în măsură.

Dar, dacă este să risc o evaluare după fotografie, ar fi G (GOOD), "datorită" ştampilei (grafitti) şi timbrului.

Dacă cealaltă bancnotă este identică din toate punctele de vedere cu aceasta (sau mai bună), atunci este cert peste G.
Regula se aplică doar adăugirilor neoficiale, și nu cred că o coboară atât de jos. La o adică, G este o bancnotă... de fapt, cam 75 % dintr-o bancnotă. Și nu e cazul aici.
Aplicând acest criteriu, o bancnotă austriacă de 20 coroane 1913, cu colțurile întregi, neîndoită, fără rupturi, găuri etc nu este UNC pentru că are o ștampilă de România pe ea, deci maxim G? Iar una fără ștampilă, identică este UNC? Iar una care are colțuri murdare, îndoituri, rupturi, găuri, etc, este tot G, așadar la fel ca prima?
Descrierea lor poate fi, după mine, dacă nu sunt oficiale ”with stamp and handstamp, otherwise XF” sau VF etc., iar în cazul cu ștampile și timbre oficiale, XF, VF etc
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

bach08 scrie: Regula se aplică doar adăugirilor neoficiale, și nu cred că o coboară atât de jos.
Nu am nimic împotriva opiniei dumnevoastră! Eu am menţionat că "În principiu nu pot să comentez starea bancnotelor şi monedelor fară să le văd, nu sunt în măsură." şi că risc să fac o evaluare după fotografie. Dar dacă citiţi şi mai sus veţi vedea că am răspuns la o solicitare expresă de evaluare din partea posesorului venită după ce am făcut trimitere la o sursă mai avizată decât sunt eu şi care spune în concluzie că valoarea acestei bancnote este egală cu nominalul (2 USD).

În plus, dacă posesorul va reuşi vreodată (şi nu e imposibil) să o vândă / schimbe la o cotă (evaluare) mai bună, cu atât mai bine şi acest lucru m-ar bucura!

Cu stimă!
sorin70

Mesaj de sorin70 »

bach08 scrie:
popoviciliza scrie:

Regula se aplică doar adăugirilor neoficiale, și nu cred că o coboară atât de jos. La o adică, G este o bancnotă... de fapt, cam 75 % dintr-o bancnotă. Și nu e cazul aici.
Aplicând acest criteriu, o bancnotă austriacă de 20 coroane 1913, cu colțurile întregi, neîndoită, fără rupturi, găuri etc nu este UNC pentru că are o ștampilă de România pe ea, deci maxim G? Iar una fără ștampilă, identică este UNC? Iar una care are colțuri murdare, îndoituri, rupturi, găuri, etc, este tot G, așadar la fel ca prima?
Descrierea lor poate fi, după mine, dacă nu sunt oficiale ”with stamp and handstamp, otherwise XF” sau VF etc., iar în cazul cu ștampile și timbre oficiale, XF, VF etc
Dv. considerati acele adaugiri ca fiind OFICIALE ?
Acel timbru cu o stampila postala nu este de loc o adaugire oficiala, chiar daca atat timbrul cat si stampila sunt oficiale, pentru simplul fapt ca nu au fost aplicate in baza unui act normativ ci sunt o jucarie a celui care a facut-o.
Comparatia cu coroanele stampilate este fortata, deoarece acea stampilare s-a facut in cadru oficial si a fost reglementata de un act normativ.

Pentru mine bancnota cu timbru si stampila nu mai are nicio valoare numismatica chiar daca ar fi UNC.
Scrie răspuns