Bancnota 20 de lei 2020
Re: Bancnota 20 de lei 2020
Nu spune nicaieri ca nu vor fi specimene.
Cu siguranta nu vor fi bancnote in mape, pentru ca nu se pomeneste nimic.
Vor fi mape doar cu replica dupa 20 lei 1881.
Cu siguranta nu vor fi bancnote in mape, pentru ca nu se pomeneste nimic.
Vor fi mape doar cu replica dupa 20 lei 1881.
O imagine ceva mai buna. Din pacate forumul nu-mi permite imagini mai mari de 500KB
-
popoviciliza

Specimenele apar pe https://www.bnr.ro/Monede-si-bancnote-i ... e-724.aspx, ca de obicei.
Nu vi se pare ciudat ca inca nu a aparut masiv in circulatie si e foarte greu de gasit?
Impresia mea este ca mai intai trebuie sa-si faca plinul toti "prietenii" BNR care vand pliante, serii interesante si alte minunatii.
Impresia mea este ca mai intai trebuie sa-si faca plinul toti "prietenii" BNR care vand pliante, serii interesante si alte minunatii.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Depinde de banca.
Eu am gasit inca dinainte de Craciun, la BCR, din belsug si bancnote si pliante.
In schimb la BT nu aveau nici bancnote si nici pliante.
211A0000001-211A0001000 cred ca sunt rezervate ( colectia BNR, protocol, schimburi etc. )
Eu am prins doar 212D
Eu am gasit inca dinainte de Craciun, la BCR, din belsug si bancnote si pliante.
In schimb la BT nu aveau nici bancnote si nici pliante.
211A0000001-211A0001000 cred ca sunt rezervate ( colectia BNR, protocol, schimburi etc. )
Eu am prins doar 212D
Primită rest la Selgros. Semnul de deasupra aripii îngerului e de la scanner.
Mi se pare foarte reușită bancnota. Acum aștept bancnota sau moneda de 2 lei.
Mi se pare foarte reușită bancnota. Acum aștept bancnota sau moneda de 2 lei.
-
kommodore_ss

O sa apara de 2 lei?
-
popoviciliza

... mai degrabă dispare 1 leu, iar monedele 1, 5, 10 și 50 bani se înlocuiesc cu 1 leu și 2 lei monedă (inflație), similar cu R. Moldova, unde au apărut monede cu nominal mai mare decât cele existente.
20 de lei a apărut pentru că pe bancnota de 10 lei este de mult scoasă din rolul inițial de pivot (2005-2007).
20 de lei a apărut pentru că pe bancnota de 10 lei este de mult scoasă din rolul inițial de pivot (2005-2007).
Aș zice că mă degrabă apar monede de 1 și 2 lei așa cum e la euro. Executând aceste 2 valori, restul corespund cu cele euro.
Vlad Robert Lutic - În căutarea familiei pierdute, ed. ePublishers, 2020
20 LEI 2020 (lansata in '21) - e asa rara incat eu nu am intalnit nici una pana acum si folosesc zilnic numerar. Mai ca imi vine sa cumpar una de pe okazii la pret dublu, sau sa mai astept pana intra masiv in circulatie ? Nu stiu de ce dar lasa impresia ca este ca o editie limitata ...
-
uncetatean

Pana in acest moment nici eu nu am primit rest aceasta bancnota in comert. Am avut noroc ca am primit de la BNR cand am fost sa cumpar bancnota commemorativa de 20 lei.
Stie cineva daca ATM-urile din Romania au deja setarile pentru a da rest bancnote de 20 lei sau cat dureaza pana se face adaptarea. Din cate stiu, bancnotele romanesti au dimensiunile celor euro tocmai pentru a fi mai ieftina trecerea de la leu la euro, fara sa mai fie nevoie de schimbarea fizica a tuturor ATM-urilor. Din moment ce bancnotele de 20 euro exista deja, presupun ca si ATM-uri se pot modifica mai repede pentru a da rest (accepta) bancnotele de 20 lei.
Stie cineva daca ATM-urile din Romania au deja setarile pentru a da rest bancnote de 20 lei sau cat dureaza pana se face adaptarea. Din cate stiu, bancnotele romanesti au dimensiunile celor euro tocmai pentru a fi mai ieftina trecerea de la leu la euro, fara sa mai fie nevoie de schimbarea fizica a tuturor ATM-urilor. Din moment ce bancnotele de 20 euro exista deja, presupun ca si ATM-uri se pot modifica mai repede pentru a da rest (accepta) bancnotele de 20 lei.
-
popoviciliza

NU le găsiți asa ușor pentru că tot ce este scos de la seria 21 (idem monede de la 2021) nu se mai dă la ghișeele BNR (excepție: a fost dată 20 lei ca rest la cei ce au luat polimerul 20 lei reproducere)
Iar bancomatele NU sunt încă resetate.
Încet, încet, băncile primesc din trezoreria BNR aceste bancnote, le cereți de la casierii lor.
Iar de scos s-au scos și acum gârlă, adica 21xyzzzzzzz bucăți, ca la restul de bancnote, adică 8 cifre X 5 alfabete X 10.000.000 bucăți.
Cine vrea însă perfect UNC și serii consecutive la seria 21 trebuie să se cam pună în mișcare.
Iar bancomatele NU sunt încă resetate.
Încet, încet, băncile primesc din trezoreria BNR aceste bancnote, le cereți de la casierii lor.
Iar de scos s-au scos și acum gârlă, adica 21xyzzzzzzz bucăți, ca la restul de bancnote, adică 8 cifre X 5 alfabete X 10.000.000 bucăți.
Cine vrea însă perfect UNC și serii consecutive la seria 21 trebuie să se cam pună în mișcare.
Au trecut 6 luni si inca nu este masiv in circulatie, personal nu am intalnit deloc ...
Mama mea a primit la pensie mai multe consecutive. Probabil ca inca le mai pastreaza lumea si le da drumul mai greu in circulatie.
E posibil sa fie si un tiraj mai mic decat la celelalte cupiuri, in genul bancnotei de 2 USD.
Eu eram curios daca a gasit cineva cu seria 22x.
E posibil sa fie si un tiraj mai mic decat la celelalte cupiuri, in genul bancnotei de 2 USD.
Eu eram curios daca a gasit cineva cu seria 22x.