Bancnotele de ocupatie ruseasca din România
-
Marcel Constanta
- *

Bancnotele de ocupatie ruseasca din România
De ce bancnotele de ocupatie ruseasca din România sunt cele mai scumpe de pe piata si celelalte nu !
Mă refer la cele din Ungaria, Cehoslovacia și nu numai.
În Buzdugan nu sunt date detaliate (nici nu avea cum să dea publicității în 1977 așa ceva). Cunoașteți o altă sursă, studiu, articol, catalog care să trateze detaliat subiectul bancnotelor de ocupație ?
Un fișier pdf sau un link pe net ar fi super!
Mulțumesc anticipat !
Mă refer la cele din Ungaria, Cehoslovacia și nu numai.
În Buzdugan nu sunt date detaliate (nici nu avea cum să dea publicității în 1977 așa ceva). Cunoașteți o altă sursă, studiu, articol, catalog care să trateze detaliat subiectul bancnotelor de ocupație ?
Un fișier pdf sau un link pe net ar fi super!
Mulțumesc anticipat !
Re: Bancnotele de ocupatie ruseasca din România
Este aici pe forum in revista Colectionarul Roman nr 13, un articol despre emisiunile armatei rosii.
https://forum.forum-numismatic.com/view ... =10&t=2006
Nu mai tin minte sigur, dar parca exista si in seria a 2-a (varianta tiparita) un articol despre acelasi subiect (sper sa nu ma insel - nu am la indemana revistele tiparite).
Nu mai tin minte sigur, dar parca exista si in seria a 2-a (varianta tiparita) un articol despre acelasi subiect (sper sa nu ma insel - nu am la indemana revistele tiparite).

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Principalul motiv pentru care sunt foarte rare este ca tara vecina si prietena URSS, dupa ce ne-a "eliberat" si a platit cinstit tot ceea ce a cumparat de la populatie cu bancnote CAR, a cerut guvernului roman sa rascumpere aceste bancnote de la populatie cu lei BNR si apoi sa le colecteze si sa le restituie fratelui mai mare.
Fapt care nu s-a intamplat nici in Ungaria si nici in Cehoslovacia, unde se gasesc destul de usor.
Fapt care nu s-a intamplat nici in Ungaria si nici in Cehoslovacia, unde se gasesc destul de usor.
-
Marcel Constanta
- *

Mulțumesc!Yu_L.Yan scrie: ↑15 Ian 2025, 01:33 Este aici pe forum in revista Colectionarul Roman nr 13, un articol despre emisiunile armatei rosii.
-
Marcel Constanta
- *

Mulțumesc !sorin70 scrie: ↑15 Ian 2025, 18:19 Principalul motiv pentru care sunt foarte rare este ca tara vecina si prietena URSS, dupa ce ne-a "eliberat" si a platit cinstit tot ceea ce a cumparat de la populatie cu bancnote CAR, a cerut guvernului roman sa rascumpere aceste bancnote de la populatie cu lei BNR si apoi sa le colecteze si sa le restituie fratelui mai mare.
Preturi mari sunt si pentru unele bancnote pengo C.A.R.:
- 1 Pengo cu serie si numar,
-50 Pengo cu cifra 4 de la numar deschisa
-100 Pengo cu cifra 7 de la numar rotunda
- 1 Pengo cu serie si numar,
-50 Pengo cu cifra 4 de la numar deschisa
-100 Pengo cu cifra 7 de la numar rotunda
Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
-
Marcel Constanta
- *

Mulțumesc !
-
popoviciliza

Similar cu cele germane, doar ca acolo s-a rupt legătura la un moment dat.sorin70 scrie: ↑15 Ian 2025, 18:19 Principalul motiv pentru care sunt foarte rare este ca tara vecina si prietena URSS, dupa ce ne-a "eliberat" si a platit cinstit tot ceea ce a cumparat de la populatie cu bancnote CAR, a cerut guvernului roman sa rascumpere aceste bancnote de la populatie cu lei BNR si apoi sa le colecteze si sa le restituie fratelui mai mare.