andreka scrie: Am vazut la Oradea la un targ mai demult la un domn (daca tin eu bine minte il chema Meszaros, dar nu garantez) intr-un carnetel schita cu toate bancnotele de acest tip in numar de 27. Zicea in acel moment ca ii lipsesc 9.
Da, garantez eu că pe bunul meu prieten îl cheamă Mesaroş (deci scris româneşte)
Dânsul consideră într-adevăr drept variantă deosebită fiecare orientare (verticală, orizontală, oblică) a filigranului.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
otcmai acesta este farmecul de a colectiona dle Mihai am vazut ca ati castigat un bon de 20 sau 50 filleri emis la Arad imi puteti ttrimite si mie un scan bun fata/verso? va rog frumos?
într-adevăr il lucrez în MS Word 2007. dar ca să pot pune poza pe forum trbuia să fac print screen. oricum va fi tipărit pe hartie luciasă, nu va fi în format electronic. Dar mă scuzați că sunt indiscret dar ce naționalitate aveți? sunteți român?
nu este nicio problema, doar eram curios, în privinta pretului nu stiu ce sa zic .... sa vedem la ce pret va ajunge tiparirea, oricum avand in vedere ca are aprox 300 pag. și toate imprimate pe hartie lucioasa cred ca va fi scor la vanzare pe undeva la 200 ron/buc. sper sa nu ajunga mai mult.
In curand o sa apara un catalog de bancnote editat de d-l Stambuliu similar cu catalogul de monede Schaeffer-Stambuliu care se gaseste deja pe piata de cateva saptamani. Inca nu stiu ce anume va contine, dar in ce priveste cantitatea de informatii pe care le va prezenta nu cred ca o sa fie inferior catalogului de monede. Si probabil si pretul de vanzare o sa fie cam tot pe acolo, intre 200-250RON. Si mai este inca un catalog de bancnote care este aproape gata, la care autorul a lucrat foarte multi ani, si care din cate am inteles o sa aibe un tiraj destul de mic, dar lucrarea in sine o sa fie ceva cu totul deosebit. Cantitatea de informatii pe care le va prezenta o sa fie impresionanta, si probabil nu va fi depasit pentru mult timp de niciun alt catalog care ar mai aparea in viitor. Probabil unii colectionari de bancnote din Bucuresti stiu despre ce vorbesc.
De aceea va sfatuiesc sa incercati sa scoateti catalogul la un pret cat mai redus posibil, altfel riscati sa ramaneti cu ele nevandute, mai ales ca, cantitatea de informatii pe care le vor aduce cele doua cataloage pe care le-am mentionat mai sus, cred ca o sa fie superioara celor din catalgul dvs.
badin19 scrie:nu este nicio problema, doar eram curios, în privinta pretului nu stiu ce sa zic .... sa vedem la ce pret va ajunge tiparirea, oricum avand in vedere ca are aprox 300 pag. și toate imprimate pe hartie lucioasa cred ca va fi scor la vanzare pe undeva la 200 ron/buc. sper sa nu ajunga mai mult.
Sfatul meu este sa va limitati la editarea pe CD. Cheltuielile vor fi mult mai mici si veti acoperi segmentul de piata al celor cu bani mai putini.
Poate vreti sa va mai ganditi daca ii mai expediati catalogul d-lui alpar_numis (colegul nostru de forum faszika): http://www.okazii.ro/catalog/31615408/C ... -2005.html Nu stiu daca e acelasi cu ceea ce ati editat dvs., dar cred ca tot acolo se va ajunge.