1000 coroane 1902

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

ovidiu^ scrie:un pliu pe mijloc sau colturi indoiate
le face sa nu mai fie UNC.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

vlahul scrie:
Pai sunt serii consecutive deci nu se poate spune ca au circulat. Sunt bancnote necirculate (UNC) dar care au fost pastrate rau. Nu se poate cere pretul unui UNC conservat perfect dar nu putem sa spunem ca nu sunt UNC (uncirculated) din moment ce nu s-a facut nici o plata cu bancnotele respective (sau monede) !
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

ovidiu^ scrie:
vlahul scrie:
Pai sunt serii consecutive deci nu se poate spune ca au circulat. Sunt bancnote necirculate (UNC) dar care au fost pastrate rau. Nu se poate cere pretul unui UNC conservat perfect dar nu putem sa spunem ca nu sunt UNC (uncirculated) din moment ce nu s-a facut nici o plata cu bancnotele respective (sau monede) !
Mai vedeti o data descrierea unei bancnote in stare unc ( sau a unei monede ).
Chiar daca sunt consecutive sau nu, atata timp cat nu sunt perfecte nu sunt UNC...
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Ce intelegeti d-vs prin "necirculat" ? Eu inteleg o moneda sau bancnota cu care nu s-a facut nici o plata. Nu vreau sa fac noi reguli dar aici definitiile se contrazic putin.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

ovidiu^ scrie:Ce intelegeti d-vs prin "necirculat" ? Eu inteleg o moneda sau bancnota cu care nu s-a facut nici o plata. Nu vreau sa fac noi reguli dar aici definitiile se contrazic putin.
E gresita definitia dvs avand in vedere faptul ca pot fi bancnote cu care nu s-a facut plata dar sa fie intr-o stare jalnica
Daca nu stiti ce inseamna UNC intrati aici si va veti lamuri:
http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=168
Daca doriti sa stiti despre monede intrati aici:
http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=167
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Cunosc defintiile. Ma refer la faptul ca daca o moneda sau bancnota nu a fost pastrata bine si rezulta vf sau xf la o categorisire numismatica , nu se poate spune ca a si circulat....ca s-a facut plati cu ea. Stiu ca e in contradictie cu numismatica ce zic eu dar in loc de unc - care inseamna necirculat ar fi mai corect pastrat perfect. Asta e parerea mea nu litera de lege !
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

ovidiu^ scrie: Stiu ca e in contradictie cu numismatica ce zic eu dar in loc de unc - care inseamna necirculat ar fi mai corect pastrat perfect.
Deci in ambele cazuri nu este UNC...
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Aveti dreptate! :D Oricum ati inteles unde bateam eu... UNC in traducere e necirculat adica o moneda (de ex) cu care nu s-a platit niciodata. Daca aceasta moneda cineva a gaurit-o :arhh: nu se poate zice ca s-au facut cu respectiva si plati (din cauza gaurii) doar ca nu mai poate fi clasata si evaluata ca un UNC. Este o moneda necirculata dar cu o mica gaura....
cristoph

Mesaj de cristoph »

ovidiu^ scrie:Cunosc defintiile. Ma refer la faptul ca daca o moneda sau bancnota nu a fost pastrata bine si rezulta vf sau xf la o categorisire numismatica , nu se poate spune ca a si circulat....ca s-a facut plati cu ea. Stiu ca e in contradictie cu numismatica ce zic eu dar in loc de unc - care inseamna necirculat ar fi mai corect pastrat perfect. Asta e parerea mea nu litera de lege !
In cazul acesta este vorba de starea de conservare a piesei respective ( UNC se refera doar la denumirea starii de conservare a monedei) si nu daca au fost facute plati cu piesa respectiva si cate.

Daca primiti de la banca o bancnota, o indoiti in portofel si acasa o pastrati in colectie, aceasta numai este sigur UNC chiar daca dumneavoastra stiti sigur ca nu a fost facuta nici o plata cu ea.
Mike

Mesaj de Mike »

Care este diferenta dintre UNC si Brilliant UNC ?
Ultima oară modificat 19 Oct 2009, 02:29 de către Mike, modificat 1 dată în total.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Mike scrie:Care este diferenta dintre UNC si Briliant UNC ?
Gasiti aici cateva articole in engleza despre diferenta la monede intre UNC si BU (FDC):

http://en.mimi.hu/numismatic/brilliant_ ... lated.html[/url]
badin19

Mesaj de badin19 »

Aldor scrie:Acest tip nici nu exista cu stampila romaneasca TIMBRU SPECIAL. Bancnotele de care ziceti nu valoreaza mai mult de 3-4 euro.

eu am vazut astfel de bancnote cu timbru special RO
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Ca cel din imagine? Cu acest tip de revers?
badin19

Mesaj de badin19 »

da, am vazut trei (dar in stare proasta F) intr-o colectie a unui domn din Orsova si am mai vazut inca una la un domn la Herculane. dar nu mai retin daca erau de 1000 sau de 10000 dar sigur aveau reversul asta si stapila noastra.

si este prinsa si in MBR pag 361 pozitia 365a "pe avers in camp stanga jos scris vertical II AUFLAGE, culoare rosie"

iar pe siteul http://www.geldschein.at/galeriebis1924.html la poz KK-38a se vede ca numai bancnota cu reversul schimbat are inscriptia "II AUFLAGE"
Ultima oară modificat 19 Oct 2009, 09:25 de către badin19, modificat 1 dată în total.
Divide et impera
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Au aparut la un moment dat si 1000 de marci cu stampila Timbru special Romania :lol: , asa ca orice este posibil.
Scrie răspuns