Bilet Hypothecar

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

maryyy

Mesaj de maryyy »

Ca sa pun gaz pe foc revin cu cateva observatii in urma analizari unor imagini cu ipotecare.

- Specimenele ( seria A0 ) nu au semnatura
- Ipotecarele cu stampila BNR au numar de control peste tirajul cunoscut. ( trag de aici concluzia ca a existat totusi o rezerva din care s-au stampilat )
- Unele ipotecare cu nr mai mare decat tirajul cunoscut, sunt circulate , nu UNC ! Daca ar fi fost un tiraj in 1927 pentru colectionari sau alte motive ,de ce sunt circulate? unde si de ce au circulat ? In 1927 ele nu mai aveau putere circulatorie !
- Unele ipotecare au numarul mai mare cu 1-2 sute de mii decat tirajul cunoscut . Sa inteleg ca au fot tiparite cateva sute de mii de bilete in 1927 pentru colectionari ? Toate UNC ! Unde sunt? Ar trebui sa fie piata plina ?

Ca sa complic si mai mult lucrurile , va spun ca in urma cu aprox. un an am vazut un ipotecar de 10 lei , UNC, cu numarul cuprins in tirajul cunoscut. ( Era undeva pe la 320 000 ) si nu avea SEMNATURA !

Nu mai inteleg nimic...sunt si mai confuz ca inainte :(
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

din curiozitate, un bilet de 5 lei hypotecar fara supratipar in stare vf dar cu 8 perforatii regulate, de anulare, cam cat ar costa? ar putea face 200 lei?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Face si ceva peste.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

La targul de la Iasi care tocmai s-a terminat era un bilet ipotecar de 10lei,cu perforatii,la 300de euro,dar pretul era negociabil.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

300 euro e mult.
Faszika

Mesaj de Faszika »

Am si eu o intrebare!

20 lei 1919 7 martie cat de rara ii langa biletere ipotecare???
Scrie răspuns