"O colecţie de monede şi bancnote de pe mapamond"

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Va multumesc si va doresc o seara buna!
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
rammoss

Mesaj de rammoss »

uncetatean scrie:Tinand cont ca in tara noastra nu exista e o revista de numismatica si din pacate cele trei reviste de istorie ....
Buna seara
La care 3 reviste de Istorie va referiti ... sincer nu-mi vin in minte decat 2 ... Magazin Istoric si Historia ...
Andrei95

Mesaj de Andrei95 »

Buna seara! In bibiloraftul Deagostini se pot prinde si folii obisnuite pentru documente?
Nimic nu e sigur, inclusiv faptul că nimic nu e sigur

Andrei
uncetatean

Mesaj de uncetatean »

Revista Istorie si cvilizatie apare de vreo 3 ani. Www.isciv.ro
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Andrei95 scrie:Buna seara! In bibiloraftul Deagostini se pot prinde si folii obisnuite pentru documente?
Da, se pot prinde, dar mai ieftin cred ca ar fi sa cumparati unul simplu...undeva la cativa lei este. De ce sa dati 13 lei pe unul de la ei? Asta doar in cazul in care veti tine bancnotele. Cel putin eu asa am de gand, sa l cumpar si sa pun toate bancnotele in el, sa arate ...deosebit. Dar doar numarul 3 il voi lua (poate, nu stiu inca sigur - mai ma gandesc)
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

rammoss scrie:
uncetatean scrie:Tinand cont ca in tara noastra nu exista e o revista de numismatica si din pacate cele trei reviste de istorie ....
Buna seara
La care 3 reviste de Istorie va referiti ... sincer nu-mi vin in minte decat 2 ... Magazin Istoric si Historia ...
Daca mai tin eu bine minte inca mai apar Pontica și S.C.I.V.A. , desi sunt axate mai mult pe istorie veche, spre deosebire de Magazin Istoric si Historia care acopera toate epocile istorice, indeosebi moderna contemporana
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pontica și S.C.I.V.A. nu intra in aceeasi categorie cu Magazin Istoric si Historia. Aceste doua din urma sunt adresate publicului larg, pe cand Pontica și S.C.I.V.A. sunt reviste de specialitate, pentru cercetatori.
Diana_doamna

"O colecţie de monede şi bancnote de pe mapamond"

Mesaj de Diana_doamna »

Astazi am cumparat numarul 3 al revistei si... dezamagire mare: in clasor nu se potriveste nicio folie marca Leuchtturm, nici pentru bancnote, nici pentru monede. Doar in biblioraftul de la numarul 2 merg foliile pentru bancnote, atat. Iar folia DeAgostini pentru monede este foarte prost conceputa si foarte subtire. Toate monedele vor cadea pe jos si nici cartonasele nu incap fiindca buzunarele sunt micute.
Intre timp am probat si "chiloteii" obisnuiti (foliile comune pentru documente), astia intra si in clasor, si in biblioraft.
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Daca vreti sa folositi alte folii decat cele furnizate puteti sa le dati gauri unde trebuie cu o preducea :)
Totusi ar putea fi folosite foliile lor in care dupa ce se introduc monedele, buzunarele vor fi sigilate cu pistolul de lipit. Pana la urma daca e o colectie "impusa" de ce am scoate monedele de acolo?
uncetatean

Mesaj de uncetatean »

Aldorus scrie:Pontica și S.C.I.V.A. nu intra in aceeasi categorie cu Magazin Istoric si Historia. Aceste doua din urma sunt adresate publicului larg, pe cand Pontica și S.C.I.V.A. sunt reviste de specialitate, pentru cercetatori.
M-am referit in primul rand la revistele de istorie care se gasesc usor la chioscurile de difuzare a presei din intreaga tara.

Revista SCIVA, daca site-ul este actualizat, se pare ca nu a mai fost publicata din 1994. http://www.cimec.ro/Arheologie/SCIVA/sciva.htm Eu nu am vazut niciodata de vanzare revista respectiva. Revista Pontica vad ca are o aparitie anuala, am vazut la vanzare in Bucuresti la un chiosc roditep, acum2-3 ani cred.

Oricum ca si revista Pontica, mai exista alte publicatii editate de muzeele din tara, dar cum a spus si domnul Aldor sunt adresate mai ales cercetatorilor si nu se gasesc usor la vanzare in intreaga tara.
Cornelius Agrippa

Re: "O colecţie de monede şi bancnote de pe mapamond&qu

Mesaj de Cornelius Agrippa »

Diana_doamna scrie:Astazi am cumparat numarul 3 al revistei si... dezamagire mare: in clasor nu se potriveste nicio folie marca Leuchtturm, nici pentru bancnote, nici pentru monede. Doar in biblioraftul de la numarul 2 merg foliile pentru bancnote, atat. Iar folia DeAgostini pentru monede este foarte prost conceputa si foarte subtire. Toate monedele vor cadea pe jos si nici cartonasele nu incap fiindca buzunarele sunt micute.
Intre timp am probat si "chiloteii" obisnuiti (foliile comune pentru documente), astia intra si in clasor, si in biblioraft.
Tin sa va contrazic, foliile Grande Leuchtturm pentru cartonase merg la fix in biblioraftul aparut cu nr.3.La alte tipuri de biblioraft cu 4 inele aveam tot timpul probleme cu foliile Grande ca erau prea late si dadeau pe afara.Voi folosi biblioraftul de la DeA. ca solutie tranzitorie pana imi iau un clasor Grande.Cert e ca se potrivesc foliile Grande pentru cartonase.
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
claus

Mesaj de claus »

Mai apare revista sau....? Mult entuziasm la inceput, ar fi pacat sa nu mai apara.

Intre timp am dat de un alt forum, unde spre surprinderea mea sunt vreo 200 de postari despre revista. Poate cei de pe acest forum sunt la un nivel superior ca experienta, revista fiind mai mult pentru incepatori.

http://dli.ro/f/4566-bani-de-pe-mapamon ... ni-10.html
capa

Mesaj de capa »

claus scrie:Mai apare revista sau....? Mult entuziasm la inceput, ar fi pacat sa nu mai apara.

Intre timp am dat de un alt forum, unde spre surprinderea mea sunt vreo 200 de postari despre revista. Poate cei de pe acest forum sunt la un nivel superior ca experienta, revista fiind mai mult pentru incepatori.

http://dli.ro/f/4566-bani-de-pe-mapamon ... ni-10.html
Fara nici un aer de superioritate, dar in directa legatura cu discutiile de pe acest forum, as parafraza:
Noi suntem dintre acei
Cu ochi halucinați și mistuiți lăuntric,
Cu sufletul mărit
Căci am văzut idei.
Prietenii stiu de ce....
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Am luat revista (a ajuns la numarul 15) dar la inceput au aparut cu primele numere pe langa foliile pentru monede si bancnote si niste foi cu etichete colorate pentru fiecre moneda/bancnota. Problema e ca acum au aparut monde si bancnote pentru care nu am eticheta in timp ce unele etichete erau in dublu exemplar.( la incput m-am gandit ca o sa apara aceleasi monede de la monetarii deferite)

Mai are cineva problema asta?

Pana la urma revista mi se pare interesanta, este bogat ilustrata in special cu monede antice.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Eu am si numarul 16, care a aparut Marti pe 22 ianuarie. Referitor la acele etichete, nu am dubluri dar la ultima bancnota care a aparut (50 kopeici Belorusia) a lipsit de la inceput. Eu ma gandesc ca la urmatorul set de etichete o sa trimita si ce lipseste.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
Scrie răspuns