bancnota 100 lei 1966
bancnota 100 lei 1966
Salut ,
Cum poate fi identificat un fals la bancnota de 100 lei din 1966 ?
Multumesc.
Cum poate fi identificat un fals la bancnota de 100 lei din 1966 ?
Multumesc.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
bancnota 100 lei 1966
Nu am sau nu cred .
Dar cineva mi-a propus la vanzare un numar de 4 sau 5 bancnote UNC (arata suspect de bine) si doar vroiam sa ma asigur .
Am studiat-o si pe cea care o am in colectie dar nu am reusit sa identific nici un element de siguranta (din cele cunoscute si care apar pe bancnotele mai recente)
Dar cineva mi-a propus la vanzare un numar de 4 sau 5 bancnote UNC (arata suspect de bine) si doar vroiam sa ma asigur .
Am studiat-o si pe cea care o am in colectie dar nu am reusit sa identific nici un element de siguranta (din cele cunoscute si care apar pe bancnotele mai recente)
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: bancnota 100 lei 1966
Ca element de siguranta vezi filigranul hirtiei.adib scrie:Nu am sau nu cred .
Am vazut de curand 3 exemplare false de 100 lei 1966,. Se pare ca au fost puse in circulatie in zona Moldovei, in anii 70.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
100 lei 1966
Exista diferente mari de tiparitura la bancnotele de 100 lei 1966, vizibile mai ales la norii de deasupra Atheneului Român. La unele dintre ele, tiparitura este deosebit de grosolana, la altele este foarte fina. Voi trimite scanurile a doua bancnote din colectia mea, la care aceasta diferenta este flagranta. Cunoaste cineva mai multe detalii ale acestei probleme?
Circula informatia cum ca cele mai slab imprimate si cu nuanta usor mai deschisa ar fi emisiuni din 1990 (guvernul Petre Roman). Daca tineti minte, in acel an, dupa mult timp in care salariile s-au platit in bancnote extrem de uzate ( o tampenie ceausista: "sa nu tiparim bancnote deoarece asta inseamna inflatie") au aparut in circulatia monetara bancnote noi ( mai ales 10 lei si 100 lei).
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
-
cartelcoserv

-
legiunea33
- nou in forum

ptr galateni, cativa tinerei la inceputul acestui microb au fost inselati de n domn care vinde in piata mare, nu stiu, posibil sa posteze si dumnealui aici, au fost pacaliti cu bancnote de 50, 25 lei 1966, falsificate, recunosc ca am trecut de atatea ori pe langa dansul, am observat bisnita pe care dansul o practica, dar niciodata nu i am aratat obrazul, din cauza unor personaje ca dansul noi numismati suntem vazuti ca niste bisnitari care suntem gata oricand sa inselam pe cei neavizaticartelcoserv scrie:da ,este un lucru la care m-am gandit si eu.prea au aparut multe asemenea bancnote necirculate.am observat diferenta respectiva si la bancnotele de 25 lei
numa bine
gusturile nu se discuta .. dar se educa
-
KLARK
100 lei 1966 (1990)
Buna ziua! Cum se poate identifica o bancnota de 100 lei 1966 tiparita si emisa in 1990? Are caracteristici diferite fata de emisiunile comuniste?
Am o bancnota suspecta de 100 lei cu o culoare ciudata (mov)...
Va rog ajutati-ma!
Aceasta este bancnota... Nu este o poza prea reusita.
Am o bancnota suspecta de 100 lei cu o culoare ciudata (mov)...
Va rog ajutati-ma!
Aceasta este bancnota... Nu este o poza prea reusita.
- Fişiere ataşate
-
- SP_A0476.jpg (42.14 KiB) Vizualizat de 23535 ori
Ultima oară modificat 12 Noi 2009, 22:26 de către KLARK, modificat de 2 ori în total.
Aveti un exemplar din acele bancnote? Ar fi interesant de vazut.@legiunea33
au fost pacaliti cu bancnote de 50, 25 lei 1966, falsificate
Cunosc persoana despre care vorbiti - daca are falsuri de la piese 1966 la preturi de 4-5 lei (cu cat le vinde) ar fi super, as cumpara si eu vreo 2-3 din fiecare. Din pacate, din ce am vazut sunt toate 100% originale... Cat despre bisnita - e o parere.
Erau in circulatie din 1966 si au aparut destul de multe falsuri in perioada 1966-1989 numai in perioada respectiva nu erau informatiile publice in media.Aldor scrie:Bancnotele de 100 lei 1966 au o valoare numismatica atat de mica incat ma indoiesc ca cineva s-ar fi obosit sa falsifice cateva.
Am vazut cateva falsuri inca la inceputul anilor 90.
Erau falsuri ''primitive'' si cu siguranta au aparut si in circulatie pe langa cele emise de BNR.Valoarea lor nu era mare dar totus in anii 60-70 cu o suta de lei ai platit cheltuielile la un apartament pentru 3 persoane sau curentul electric, telefonul etc...deci cu o singura bancnota ...cea ce insemana ca valoarea era in perioada respectiva comparativ cu puterea lor de plata in jur de 50-100 lei actual.
- Metal Hammer

Bancnota de 100 lei 1952 are un element de siguranta anume filamentul vizibil doar pe margini
Ultima oară modificat 11 Ian 2010, 18:47 de către Metal Hammer, modificat 1 dată în total.
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL