3 lei 1966
3 lei 1966
Buna seara! Am vazut la cineva o bancnota de 3 lei ,de vanzare, in stare UNC,care avea colturile rotunjite. Vreau sa va intreb:Exista asa ceva? Bancnota de 3 lei nu trebuie sa aibe colturile drepte(90 grade)?
Probabil ca a vrut sa spuna:
"Daca nu avea colturile rotunjite era UNC" (si eu spun despre unele din bancnotele mele "daca nu era indoita odata era UNC). Insemnand ca strea hartiei este UNC numai ca a fost indoita.
Din intrebare deduc ca hartia era UNC iar colturile erau rotunjite dar nu prin uzura ci pareau a fi proiectate asa (sau cel putin taiate tehnologic)
Inteleg bine?
"Daca nu avea colturile rotunjite era UNC" (si eu spun despre unele din bancnotele mele "daca nu era indoita odata era UNC). Insemnand ca strea hartiei este UNC numai ca a fost indoita.
Din intrebare deduc ca hartia era UNC iar colturile erau rotunjite dar nu prin uzura ci pareau a fi proiectate asa (sau cel putin taiate tehnologic)
Inteleg bine?
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
picard scrie:Probabil ca a vrut sa spuna:
Inteleg bine?
Exact! Am vazut bancnota,este UNC,dar are colturile rotunjite! O Vindea cu 50 Ron.Am ezitat s-o cumpar tocmai din cauza colturilor....eu stiu ca trebuie sa fie unghi drept! Au fost puse in circulatie si alte modele,ma refer strict la colturi?
-
Tudor C
Viata bate filmul, nu?Tudor C scrie: Daca are o valoare de catalog de cativa $, de ce se vinde la preturi formate din 2-3 cifre? Sunt atat de rare?
Sa spunem ca sunt destul de rare (in UNC). Le gasiti, dar asa cum ati spus si dumneavoastra, cu preturi formate din 2 - 3 cifre.
Toate bancnotele au colturile drepte. Ganditiva ca sunt cateva exemplare pe o coala, si sunt taiate cu o ghilotina. Nu prea are cum sa iasa cu colturi "rotunjite". Mare atentie la bancnota ce va era prezentata (cu colturi rotunjite). Ori a avut parte de un mic accident, pierzandu-si colturile, ori bancnota era circulata si a fost "coafata" un pic (apa, fier de calcat, presare intr-o carte).Mihnnea scrie:Buna seara! Am vazut la cineva o bancnota de 3 lei ,de vanzare, in stare UNC,care avea colturile rotunjite. Vreau sa va intreb:Exista asa ceva? Bancnota de 3 lei nu trebuie sa aibe colturile drepte(90 grade)?

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Probabil Yu_L.Yan are dreptate si piesa a fost coafata sa incapa in.. ceva.
Am mai vazut asa ceva, dar la carti postale. Am gasit cu cativa ani in urma un lot de carti postale la un colectionar (!) care taiase o fasie de 1cm din fiecare sa incapa in clasor! Clasorul fiind de fapt (cred) un album pentru poze.
Am mai vazut asa ceva, dar la carti postale. Am gasit cu cativa ani in urma un lot de carti postale la un colectionar (!) care taiase o fasie de 1cm din fiecare sa incapa in clasor! Clasorul fiind de fapt (cred) un album pentru poze.
-
Tudor C
Deci de-aia nu-mi incapeau niste monede in coin holderele de 22 mm...Au exces de margine! Nu face nimic, pilim...Aldor scrie:Probabil Yu_L.Yan are dreptate si piesa a fost coafata sa incapa in.. ceva.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
- sigillum2008

Daca va intereseaza ''pile de inalta calitate'' ... ofer discount 50%.BogdanC scrie:Deci de-aia nu-mi incapeau niste monede in coin holderele de 22 mm...Au exces de margine! Nu face nimic, pilim...Aldor scrie:Probabil Yu_L.Yan are dreptate si piesa a fost coafata sa incapa in.. ceva.
Nu veti intampina probleme nici macar la monedele din titan
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
-
Tudor C
Pentru a nu mai deschide un nou topic, postez aici intrebarea mea. Cam ce valoare ar avea o bancnota de 3 lei 1952? Intreb pentru ca am vazut diverse preturi, atat pe ebay, cat si pe okazii. Si eventual, cam cat ar valora bancnota din poza. Mentionez ca era in folie atunci cand a fost fotografiata, iar pliurile acelea de pe mijloc nu exista in realitate.
- Fişiere ataşate
-
- 3 lei 1952.jpg (81.72 KiB) Vizualizat de 12563 ori